-Kawan Aku-

Tips memilih Warna Tudung

Assalamualaikum...


Setiap hari aku pon berhadapan dengan benda ni.Kadang-kadang kita pakai baju sama selang 2 minggu tapi takkan nak pakai tudung yang sama jugak.Betul kan?Complicated!hahaha.Tak kisahla.Sebenarnya bila menyentuh bab personaliti dan penampilan kita kena bijak untuk memilih.Suai padan!Tadi terjumpa tips yang dikongsikan Tudung yang Terbaik dari Ladang ni.Mungkin bagi orang yang mementingkan gaya dan fesyen, pemilihan fabrik dan warna memang amat penting (tidak pada aku kerana aku seorang yang simple).


Kulit sawo matang
Warna-warna hijau dan kuning atau terbitan daripada keduanya akan membuatkan anda kelihatan lebih cerah dan menaikkan seri wajah anda.

Kulit kuning langsat
Gayakan tudung berwarna biru, ungu violet dan pink akan menyerlahkan lagi keserian wajah. Sementara tudung berwarna hijau dan kuning harus dielakkan supaya tidak kelihatan kusam dan kurang bermaya.

Kulit putih
Pakailah tudung berwarna hijau, ungu dan lavender untuk wajah yang lebih segar. Tudung berwarna merah jambu, merah hati atau merah gelap akan membuatkan anda kelihatan pucat.
 
 
 
Bergaya untuk mengelak diri daripada nampak pucat dan tidak bermaya adalah tidak salah bila bekerja.Penampilan kita juga kadang-kadang adalah untuk menjaga etika dan nama baik syarikat jugak bukan? Namun biarlah berpada agar nanti tidaklah orang cakap "tersalah event"!hihi.



Selamat berkerja semua.
^____^







38 pesanan buat ayut :

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

nak bg tau suatu pd ayut...lepas abis study...dh xpakai ag tudung warna putih, xkisahla tudung jenis apa..sbb bila pakai, org kata muka akak mcm budak sekolah lol..

careno said... Reply To This Comment

adehh... saya free hair... tak boleh nak amalkan tips ni... ekekeke... nice tips...

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

ayut dh jadi perunding imej..tq 4 info

aisya said... Reply To This Comment

tq cik ayut.. selalu match dgn bju yg nk dpakai je.. huhu

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

yui pakai mana berkenan..hihi.. xkisah..tak pndai..kui3.

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

betul tu. kdg2 ada yg pergi office pun mcm nak g majlis pulak kan. biarlah serba sederhana. hehehehe

s h a said... Reply To This Comment

Kte duk la pakai tudung hitam ari2.sampai orang x dapat beza muka ngan tudung.acaner?hehe.

Myra Jay said... Reply To This Comment

Owwhh warna memainkan peranan ye..

TQ syer :)


p/s: Pisau ni sebab kita beli mahal kena jaga takut tumpul, bukan sewenang boleh asah..
Pisau lain kita potong bawang perasan tak akan cepat tumpul, tp takpela pisau lain kita beli murah kan :)

Dylla Abas said... Reply To This Comment

tips yg baik..tp..x suka la warna kuning..huhu :p

ummuaidan said... Reply To This Comment

ooo...gitu yer...akak nie camaner pun ttp suka tudung gelap..hitam, biru tua atau coklat...bila akak pakai warna coklat abuaidan tak suka tul..heheh sbb warna coklat tak sesuai ngan dia tuh..jeles...huhuhu

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

gd one tq share ye !

Knor said... Reply To This Comment

suka warna hitam..coklat,putih dn gray..

eintan nurfuzie said... Reply To This Comment

alahai... cik en sorg yg lansung x pandai pilih tudung.. :(

izzah said... Reply To This Comment

nk kenakan tudung pn ada tips yek...saya main hentam kromo jer...kulit kelabu asap ni asal cntik tudung tu,sy pakai je...xkira warna apa dah...hehe...

Cik Saila said... Reply To This Comment

bgs entry ni..akak pun baru tau..hehehe :D

:: Mrs.Eady :: said... Reply To This Comment

good sharing!

Jna marcello said... Reply To This Comment

Nice sharing ;D
Bole Na ikut info ni bila na da berhijab nty Insyaallah.

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Lurve hihihi...akak awet muda la tu mkne ye :D

ayut said... Reply To This Comment

@careno hahaha..yela2x.. :p

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Velentine hahaha..perunding imej tak bertauliah gitu ;)

ayut said... Reply To This Comment

@Myra Jay mesti la MJ..bek2x muke tak bseri leh nnt berseri2x!hahaha :)

#ooo...pasni ni nak bt experiment kat dapur la :)

ayut said... Reply To This Comment

@ummuaidan hahaha..abuaidan leh plak jeles..mgkn sbb abuaidan pon pkai wane same je ari2x..kang mcm2x wane jd len plak :)

ayut said... Reply To This Comment

@Kesuma Angsana orait KA!takde hal :)

Eza Boom Boom :) said... Reply To This Comment

hehee. tips berguna.. walaupun, masih study, tudung pun kena matching.. :)

azizah :) said... Reply To This Comment

wahhh nice tips.. jijah ni main bantai je pakai tudung asal sesuai gan baju..hahaha

PinkUmmi said... Reply To This Comment

kaler tudung pun memainkan peranan ye...thanks ayut share info nih

maszull said... Reply To This Comment

assalamualaikum ayut...selamat bekerja yer...;)

hazwan hairy said... Reply To This Comment

xpakai tudung..hahaha :p

Cik Saila said... Reply To This Comment

haha..lawak la ayut ni. cubit kang ;D
akak busy,kabel bawa..huhuhu!!

Ujie said... Reply To This Comment

Lg satu..kalo muka lebar/bulat (mcm saya) jgn pakai tdg yg ada corak/bunga besar kat kepala.

Eh..ni tip warna je kn..:)

nik ros said... Reply To This Comment

nik pakai ikut suka jea. tak kisah pun nampak pucat.asl nik suka kaler tu...huhu

cik nana said... Reply To This Comment

kite suka semua warna yg striking. hehe. syok sendiri main bedal je. haha janji sedap pakai. eehehe

miz ruha said... Reply To This Comment

warna tudung kena matchkan dengan warna baju...

tapi selalunya sy pakai tudung hitam aje.. malas betul nak main matching2.. tak berapa nak reti..

iietamalek said... Reply To This Comment

bagus tips ni. thanks sharing.

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

hihi..ye ke..ptutla..
thanks share..baru tahu ;D

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

betul tu ayut kaler tudung pn main peranan....tp akak belasah jer pakai hahaha

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

akak ni kategori sawo matang tp xda plak nak pakai wane ijau or kuning... hihii

shidaR said... Reply To This Comment

entah shida tibai jer huhuhu^^ xkisah sgt ngn kena xkena asal macth suda~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...