-Kawan Aku-

Progress Nak Kahwin!

Assalamualaikum...

Cerita pasal nak kahwin la pulak kan.Lama takde pape perkongsian pasal kahwin.DIY pon terbantut dah sekarang ni.Planning pape semua pon berterabur je.Sebarang progress yang patut berjalan pon tak berjalan pape pon dah.Memang full stop kat situ jer.

Aku Blank!

Korang....sape boleh tolong ek?Nak buat apa ni yer?Mawar dah takde.Rumah suasana baru.Kerja suasana baru.Serius mood nak buat preparation kahwin pon hilang.Tengok member-member ramai je kahwin.Kalau tengok kawan-kawan yang dah lepas tu terus fikir, 'Kan best kalau aku dah lepas' =.="


Nak kahwin lagi 7 bulan.
Dalam masa 7 bulan apa lagi tak buat:
1) pelamin
2) baju nikah
3) mak andam 
4) bilik pengantin
5) goodies
6) tempah balai
7) borang kahwin
8) Veil + HB (DIY)

Yang dah pasti
1) Tarikh

Wahai rakan sekalian...
Macamane nak bagi mood datang balik ni ek?

Selepas berlaku sedikit masalah dalam menentukan majlis dengan family,mood terus down.mmmm.Lepas tu kalau ada idea semua nak di band.Semua tak kena.Kadang-kadang kalau jadi macam tu pon lama-lama korang mesti akan ilang mood jugak kan.Rasa macam,biarlah.Sekarang time tulis ni,aku risau sendiri.Majlis dah dekat tapi buat tak tahu je nampaknya.haish.Blank!

Boleh tak esok je terus nikah pastu setel??? =.=" Banyak sangat fikir nanti jadinya aku  akan luah perasaan kat En B.En B pastu sedaya upaya naikkan semangat aku balik.Akhirnya aku mesti akan amik jalan,fikir esoklah.hahahaha.Nampak tak berapa serabut ye aku bila bab memikir.Nak start dari mana ni yerk???Someone please........




36 pesanan buat ayut :

adyna said... Reply To This Comment

sabar ayut, biasala nak dirikan masjid memang banyak dugaan ..

tak mau tension2 k :)

Hazmin Hamudin said... Reply To This Comment

Pening betul kalau fikir bab kawin ni kan. Serabut je rasanya.

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

mmg agak pening bila nak mendirikan masjid ni dik. sabar ye. mula2, awk settlekan borang kawen dulu. goodies tu last sekali pun xpe.

awak nak ambil pakej pelamin, baju nikah, mak andam dan bilik pengantin x dari akak? then akak bagi special price utk persembahan angklung solo (tapi tgk pada availability kitorg pd tarikh tu). kalau berminat, nnt PM akak kat fb.

Ujie said... Reply To This Comment

Mula2 susun menda yg nk dibuat ikut priority. Tulis deadline sekali. Then baru la boleh start.

Lg satu jangan lupa sntiasa doa moga urusan majlis berjalan lancar.

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

Kena banyak kan sabar Sis.. slow2, buat yg mana penting dulu..InsyaAllah akan berjalan lancar... jgn stress, biasalah darah manis..:)

Lissa LaLissa said... Reply To This Comment

sabar kak., buat satu2., In Shaa Allah dipermudahkan., hee. jangan stress tau, ^^

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Bestnya.. Saya pulak yang excited.. (^_^)

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Saya nasihatkan... Kerja kahwin ni biar ibu bapa yg uruskan..jgn pening2 kepala....hihihi.

Kalau setakat goodie boleh ler sebab byk lagi yg penting kena buat...

Sebab masa majlis mereka yg sibuk...pengantin kena rileks..hihihi

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

sabar ye ayut..jgn pening2..
inilah dugaan namanya,,,

tapi kerja kawin ni mmg penatlah..
sampai satu tahap boleh blank...
huhuh

Remy hazza said... Reply To This Comment

jgn tension2 ayut...tak your time... buat list dulu..mana yg penting settlekan dulu......

Mimie Najib said... Reply To This Comment

ayut, walaupun awk x buat pape lagi, awk beruntung sangat tau.. sebab dah ada tarikh.. kita ni lagi la, nk tntukan tarikh pun xleh.. en.tunang cakap dia mngkin balik hujung bulan 7 pula. tekanan skit.. tp buat biasa je.. kalau dia balik kat bln 8, bila nya kitorng nak prepare everything? kitorng pkat on okt our wedding.. nmpak gaya xleh nak berangan pasal kawin.. nak buat persiapan pun sama.. sedih.. kadang terluah kat my mum tak sengaja ckap mjlis cadang nak okt. tp bila my mum say lntak bln bape korang nak kawin, sedih kan.. sampai sekarang kita xde pun tulis pape kat blog pasal kawin..sebab tak nak mkan hati sendiri.. seronok tgk kawan2 cite bab wedding.. tp diri sendiri yng nak tmpuh 1 hari nti pun belum ada ketetapan.. so, skrng ni mood nak buat pape pasal kawin pun xde.. beruntung awk ada en.B.. en.tunang kita pula mikirkan kje dulu.. :-|

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

apapun moga dipermudahkan segala urusan yer... jgn lupa jemput.. hihi...

s h a said... Reply To This Comment

Kalau dah tentu tarikh da boleh start booking2 da ayut.Sha dl pon start booking yg penting2 mcm bridal, catering ngan photoG.Pastu cube bahagi within family members mane satu yg ayut boleh urus sendiri n mane satu yg perlukan bantuan.Try discuss taw.Memang akan ade byk pendapat n buat kite pening.Tu standard, tapi lepas discuss insyaAllah sume boleh setel. :) Semoga dipermudahkan semua urusan ayut. :)

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

moga dipermudahkan semua urusan yer ayut !

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

uit sabar ayut....jgn terlalu runsingkan fikiran sgt....apa2 pun semoga dipermudahkan....

Dkna Abza said... Reply To This Comment

kena bincang dengan family isu kawen nie..kalo pikir sorang2 buntu, stress tau :)

ummuaidan said... Reply To This Comment

Inshaallah ade ms lagi tuh yut..buat yg mana urgent dl..seeloknya ade wedding planner lg bagus, bukan kita yg plan, kita yg nak kawen..blh jd kelam kabut gitu..anyway everythingg will be alright, dun wori...

Miss Zahirah said... Reply To This Comment

lgi 7 bulan erk...
kta lgi 8 bulan.. tp 1 bnda pn x prepare lgi..
xtau nk mula yg mna dlu..
waa.. tlgg...
any idea?

husna zahidi said... Reply To This Comment

aiyokk..husna paham kak..mesti rasa serabut je kan..nk plak bla idea dtg di bantah org..sedih dan rasa mcm nk bebal je..

tarik nafas..hembuss~
mulakan yg penting dulu..
cth, book mak andam dlu ke..hehe..

husna zahidi said... Reply To This Comment

cuit2 nuff twisties kat sini..=)

jaakechik said... Reply To This Comment

beli majalah pengantin byk2, atau google baju pengantin / gubahan hantaran pengantin, pasni mesti mood tu datang....hehehehe...

Wak Gelas™ said... Reply To This Comment

kawen sonok tauuu cik akuayut .. harhar2 wak doakan yg terbaik jeeer

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

yunk...sabar k.doa banyak2 semua dipermudahkan...insyaallah,semua akan berjalan dgn lancar :)

lagi satu,uruskan hal borang nikah dlu....sebab kawen tentera ne agak payah kan.eca pun ikut nervous lak...tapi majlis eca lama lagi..hahaha :D

Batu Adventure said... Reply To This Comment

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

cik azLyzah⊙.☉ said... Reply To This Comment

Memang susah nak jalan kalau ayut sorang yang buat..kene ada yang tolong jugak...mcm tu lah cik kawen dolu2...ape2 pon Akad nikah yang penting...jgn stress2 ye dear :)

saifudin abu izzudin said... Reply To This Comment

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

izzah said... Reply To This Comment

dugaan semua tu ayut...doa byk2,solat hajat moga Allah permudahkan segala urusan....insyaAllah moga semua berjalan lancar..xmo serabut2 yek...

cenderamata dari hati said... Reply To This Comment

idea DIY mudah:

lampu bola2 kecil (rotan/ benang pelbagai pilihan warna) boleh dijadikan hiasan bilik pengantin/pelamin/tempat mkn/ltk dlm pasu etc

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

unsecretostory said... Reply To This Comment

Alhamdulillah akak . Kita doakan mood akak akan datang balik . Bincang baik2 . Insha ALLAH . Tahniah yaa!

hana hadi said... Reply To This Comment

uik sempat ke? maknya hujung tahun ni la kan. kena tempah awal tau. hujung tahun ni mesti ramai yang nak kawin.. :)

ayut said... Reply To This Comment

@Mimie Najib mimie!!!!tersentuh ati dgr cite mimie.tunang mimie pon jauh kan...lg payah.ayut ni pon mengeluh jer..padahal takla berat sgt dugaan yer..kita same2x sabar ye mimie...awal2x mgkn pyah tp pasti ada kemanisan ye kelak kan.jom same2x positif ea ^^

ayut said... Reply To This Comment

@s h aorait sha...Thanks dear ^^ majlis sha pon dah nak setel...tak sabar ayut nak setel.hahaha ;p

ayut said... Reply To This Comment

@Miss Zahirah :) jom kita brainstorming sesama ea :)

Mimie Najib said... Reply To This Comment

insyaAllah ayut..kalau nak menjadi isteri perwira ngra, hati kena kuat.. =)
moga kita sama2 dapat hrungi setiap dgaan..amin

azizah :) said... Reply To This Comment

relax ayut.. cool dulu baru dapat idea nak buat.. insyaAllah akan di permudahkan nanti :)

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

bsabar ye ayut :) moga semua bjln dgn lncar dan dpmudahkn :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...