-Kawan Aku-

Baju Kahwin oh Baju Kahwin!

Assalamualaikum...


Korang!!!!
Nak pakai baju warna apa ni???
:(

Update pasal kahwin ea harini.Aku mengalami masalah sekarang ni.Serius.huhuhu.Untuk pengetahuan semua,aku tak buat baju sendiri untuk sanding.Aku akan sewa semua set dengan bridal.Bridal mana aku akan review nanti.huhuhu.Memula dulu aku ada bagitahu nak pakai warna pink ungu kan?kan3x???Lepas tu kan...kat bridal tu takde warna ungu yang menarik perhatian aku design yer.wuaaarrggghhh...Rasa nak menangis jugak rasanya time tu. :(

Lepas tu kan....Lepas tu,aku ada nampak satu baju yang sangat best pada aku.Aku suka design baju tu.Dia dress labuh.Ada beads sikit-sikit.Serius aku suka sebab simple tapi nice.Aku try baju tu dan memang muat-muat badan.Tapi......lepas  aku tunjuk kat semua orang,diorang cakap cantik memang cantik.Tapi takde seri.Wuargghhhh...Nanges lagi :(

Serius kulit aku gelap.Ramai cakap sesuai pakai warna yang terang cikit.No warna kelam-kelam ni.Baju yang aku berkenan tu warna silver.En B pon macam tak minat pulak baju tu.Wuarrghghhh... :( Aku ni pon pendek.Baju yang aku pilih mestilah kena baju yang tak terlalu banyak ropol atau bertingkat-tingkat sangat.Kalau tak makinla nampak pendek.En B kita pon takla terlalu tinggi untuk membenarkan aku pilih dress-dress yang labuh dan aku memakai heel yang tinggi.nanti En B akan tenggelam pulak.Lepas ni memang aku kena suruh orang bridal tu kuarkan semua baju-baju dress diorang.Semua baju nampaknya aku kena try macamni.Serius aku nak pakai dress!Please la ada design yang aku suka.Amin. ^^

Pilih warna baju pon payah.Lagi payah kalau kita dah booked gan bridal tu dan kat bridal tu takde baju yang kita minat.parah memang parah.Tak nak buat baju baru!Muktamad.Save money 1st.huhuhu.Aku akan korek semua baju bridal tu ada.Tak kira.Aku dah bayar mesti kena pilih sehabis-habisnya.Kan??? ^^ Hope aku berjaya menemui baju yang aku suka.Amin.Sebenarnya kalau baju tu kita suka,confident level untuk berjalan depan orang ramai tu ada dah jadinya.Tu je sebenarnya nape aku nak baju yang aku suka.Nanti time kahwin kan ramai tengok kita. *perasan* :p


Kalau dapat dress gaya gini kan best.
tapi buang la part nampak belakang gan leher tu.Nak design potongan macam ni.Best ye kalau dapat dress labuh masa kahwin macam ni.Pastu guna kain dutches (betul ke ni?)Ala kain yang keras tu ha.hihihi..Nakkkk!! ^^



22 pesanan buat ayut :

ros_reeza said... Reply To This Comment

pilih jgm tak pilh Ayut. buat keputusan betul2 k.. hari bersejarah kan...

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

yunk..sewa je ke baju?..xbuat sendiri?..baru puas hati kot..skrg ne kalau beli kain konfirm byk murah.. :)

kat sabah la tgh sale byk..rambang mata tgk kain..nak beli juga kain tuk majlis eca yg xthu jadi ke tidak tu.hahahhaa

Mimie Najib said... Reply To This Comment

mmng pening ayut bab pilih baju ni.. senang cite tetap kan tema nak warna apa..klau boleh jngan cari yang susah2.. tu yang pening nak matchkan tu..

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

hehe semoga ada design yg berkenan di hati... :)

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

cntik tu..

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

dress tu seksi la.. hahahaha...

azizah :) said... Reply To This Comment

kalau bab2 pilih pakaian dan warna jijah pon fail.. bukan cerewet tapi nak satu kepuasan di hati bersejarah kita..hope ayut jumpa solution nanti yer..

izfanora said... Reply To This Comment

knp dh booked dulu b4 tgk design? u nie.. actually, bju skrg klu buat sma je price dgn sewa.. klu pndai pilih design n material.. serius..

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

Semua design nampak cantik.. rambang mata nak pilih.. pilih yg terbaik k.. yg berkenan dihati..hehe:)

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

ayut nak pakai dress ehh..mesti cun, wat pilihan btl2

Izzat Eshak said... Reply To This Comment

Kahwin oh kahwin

eintan nurfuzie said... Reply To This Comment

kaler pink ok. gold pon ok pe

http://www.nurfuzie.com/2013/05/cantik-terhormat-vs-cantik-tontonan.html

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

aloo..siannya ayut..
xpe dear..cuba google pelan2..

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

wahhh makin bz ayut skg hehee :D

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

kesian ayut smpi tak ta nak pilih baju yg mane

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

as-salam.in shaa ALLAH pasti ada.
relax k.

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

hehehehhee....sabar!!!
Mesti jumpa punya ...
Tak lama kan...mesti dup dap..dup

izzah said... Reply To This Comment

pilih betul2 ayut...pilih yg berkenan di hati...xper..pilih slow2...nnti jumpa la tu...

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Seronoknya.. Excited saya dengar..

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

pikir sehabis baik untuk hari itu nanti yer... maaf lambat terjah, KA busy sgt2 lately

Mayang ABDUL RAZAK said... Reply To This Comment

SEMOGA DAPAT PILIH YG TERCANTIK DAN TERBAIK AYUT... TAK PE SERI PENGANTIN .. PAKAI APE PUN CANTIK ...

Miss Zahirah said... Reply To This Comment

betul2..
klu kta jenis rendah jgn pilih yg ropol2 nnt nmpk lgi rndah..
klu nk nmpk tggi , cri dress yg cutting btul2 bwh dada tu..
nnt kaki nmpk pnjg je..
harap2 tips ni berguna.. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...