-Kawan Aku-

-ISLAM-

Assalamualaikum
Good Day everyone..!




Penat nk tulis banyak-banyak...
Tulis sikit jela...
Nak kongsi ap yang terlintas kat kepala je ni...
hehehe


ISLAM

kewajipan bukannya pilihan
(nape aku tulis macamni??)

macam pergi sekolah
walaupun tidak suka pakai baju uniform
tapi itulah peraturan sekolah
(boleh bayang dah ke ap aku nak bagitau??)


keluar je dari perut ibu-ibu kalian
anda adalah islam
kenapa perlu persoal lagi
itu dan ini??
(betulkan korang??hati kecil kite kadang-kadang terlalu banyak yang nak ditanya)


peraturan manusia dipatuhi
peraturan Pencipta kita??
kenapa dibuang ke tepi???


Im proud as Muslimah
im not perfect
but
im not bored to learnt
and
im always trying to become good Muslimah..

Please God
im always seeking your blessing..
im praying
to get your forgiveness

Ini adalah kewajipan untukku
Bukan lagi pilihan buatku...

-December datang lagi-

assalamualaikum dan selamat pagi..
Good Day Everyone..!!
gamabr: Mr google
happy kan pocoyo???hihihi
gmbar ni sgt simbolik sbnr yer..korang dpt rase tak ape aku rase??
Alhamdulillah..9 Muharram hari ini.Bermulanya tahun 1433 Hijrah.Aku masih lgi diberi kesempatan seperti anda sekalian yang masih diberi peluang bernafas di bumi ini.Maknanya apa??Maksudnya,masih ada lagi kerja atau tugasan yang perlu kita sama-sama selesaikan.Mulakan dengan bismillah.Hope semua tugasan kita menjadi satu ibadah dan boleh dijadikan bekalan di 'sana' kelak.amin....

Apa sebenarnya ada dengan Disember??

Kalau dulu yela..Disember aku sedih kot..Tapi sekarang,Alhamdulillah.Aku dapat tengok pelangi,walaupun selalu sibuk taye mane matahari kalau tengah2 hujan tu..haish.memangla takde.  *sengal*



Disember
Hadinya kamu aku tak pernah menduga
Kemunculannya kamu aku tak pernah merancang
Namun
Kini kau ada
Dan kau akan terus sentiasa ada
Puas aku menolak
Tapi kau tetap di situ
Disember
Kenangan lalu bersamamu tersangat indah
Namun
Aku bukan lagi di masa lalu
Aku perlu menghadapi kamu untuk sekian kali
Takkan nya lari kamu walau aku sentiasa mengelak
Memandangmu hatiku penuh persoalan
Tapi aku tahu
Kamu sentiasa ada
Kamu sentiasa ada
Peraturan yang Satu tidak ada tandingannya
Aku tahu
Aku hanya perlu terus berjalan
Memungut dan menanam apa sahaja yang mampu membantu aku kelak
Memastikan aku boleh terus tersenyum
Memastikan aku boleh terus berbahagia
Terima kasih Disember
Terima Kasih
Aku akan terus sentiasa menghargaimu....

sejuk dan beku..namun di bawahnya akan tetap terus mengalir nadi sebuah kehidupan...



love alls.... :)

-FACT-

memang betulkan???
xyah tipu la
hik3~

-CONFIRM-

Salam sejahtera semua...
Alhamdulillah..


Akhirnya...setelah 6 bulan aku bekerja di Agrimart Sdn Bhd,aku telah ditawarkan 'CONFIRMATION LETTER' tadi pagi...Bersyukur sangat akhirnya aku telah bekerja sebagai pekerja tetap di sini.
Semoga..di hari-hari mendatang,aku akan lebih bersemangat untuk bekerja dan meneruskan perjalanan aku sebagai seorang pelakon di atas pentas dunia ini yang dialog dan jalan cerita sebenarnya aku tidak pernah ketahui..


Warna-warni sebuah kehidupan.
Hanya orang yang memahami akan terus tersenyum dengan terus melangkah.
Never give up.
Setiap manusia diciptakan mempunyai peranannya masing-masing.
Jangan pernah mengeluh.
Andai hari ini tidak dapat apa yang diinginkan.
Pasti esok hari akan dapat yang lebih baik.
Berdoalah.
Serta bersabarlah.
Confirm
Tidak akan rugi...:)


Pic: Mr. google






-SETEL-

Sehat semua???
Kalau Sihat,Alhamdulillah..
Kalau tak sihat,makan ubat dan rehat banyak-banyak ok....

tak nak banyak cerita...
Berdasarkan tajuk..macam tu jugakla entry yer...
Tau kan sebelum ni aku menanti detik-detik yang istimewa tu kan..
ni kesinambungannya....hahahaha...
ENJOY......!!

Siapakah yang datang waktu tu...???!!
Ni la dia orang-orangnya..

1) MY FAMILY (tp xsemua ada la..ni je yang ada)

MY BELOVED DADDY..!!

2) MY BESTFRIEND-MAWAR (ad lagi sorang -Yana- dy tak dtg xpela  T_T)


TU PAKWE MAWAR  (memeriahkan majlis...thanks!)


Rehat jap tgk2 sekeliling sepanjang Majlis.....

FRIENDS..!!

will miss u forever..!


again FRIENDS!!

ada lagi yang lain sebenarnya..tapi amek yang ramai ni jela...hik3..



Back again siapa yang datang...

3) MY LOVE-HAFIZAL (hahahaha..tlglah jgn gedik ayut..!)
thanks kat awak sebab datang haritu..
kalau awak takde saya rasa abah saya mungkin tak masuk dewan  T_T
Terima kasih,awak...


Benda lagi satu yang setel ye sebenarnya adalah....
Aku dah kenalkan Si my hubby ni kat family...
Alhamdulillah...
So,harap lepas ini semua ye berjalan dengan baik ye b  :)
Sabar yer...
Sayang tahu tak baik lambat-lambatkan benda baik...
Cume bagi sayang 2 tahun yer...
Insya Allah..sayang mahukan yang terbaik untuk b...
Bagi masa sayang buat persiapan yer  :)


malam ye ap lg..jom membedal...!!!boleh tahanla makanan yer..tp xpayah la pegi kat tempat tu..hahahaha
tapi for your information je la ni,tempat kitorang makan ni area-area
Tanjung Lumpur..
Tempat ni memang popular dengan ikan bakar dan hasil laut yang lain..
Hasil laut tu paham-pahamla kan...
sotong,udang,kerapu dll...
Tapi nak cuba boleh je singgah mane-mane kedai...
Yang pasti kedai yang kitorang makan ni sotong goreng tepung dia memang top..!


 Haaaaaaaaaaaa.....................tu dia benda yang aku setelkan dah...Now back again to the normal life.Aku bangun pagi, pegi kerja,balik kerja,makan,kemas-kemas rumah then tido...Dalam kelapangan aku tengah belajar nak siapkan diri menghadapi hari-hari mendatang aku untuk lagi 2 tahun.Pergghhhh.....mental jugak kot...But, be positive..Everything will be fine..

'Ya Allah,tetapkanlah hatiku dan hati pasanganku dalam menyanyangi antara satu sama lain.Peliharalah kami dari melakukan maksiat dan kemungkaran.Sesungguhnya Engkaulah yang memegang hati-hati kami dan Engkau jualah sebaik-baik perancang.Kepada-Mu ku bermohon....'
AMIN.....






Jumpa lagi with other post...!
love alls...!

Sebuah Kehidupan

Assalamualaikum
Selamat Sejahtera Semua...

Kadang-kadang benda yang kita tak nak selalu akan menghampiri kita..
Pernah tak jadi kat korang??
Mesti pernah kan??

Kadang-kadang ayat yag kita selalu cakapkan secara kebetulan mesti jadi jugak akhirnya kat diri kita...
Pernah tak korang terfikir??
Mesti pernah kan??

Kadang-kadang kita tak merancang pon untuk ada memegang tangungjawab dalam sesuatu..
Tapi akhirnya korang kena jugak bertanggungjawab kat benda tu..
ernah tak korang rase macam tu??
Mesti pernah kan??

Kadang-kadang penat dan letih nak taye itu dan ini...
Tapi tu la manusia..
Ada je persoalannya....
Tapi tu la jugak dunia...
Ada je perhitungannya...

Sesungguhnya Allah menciptakan manusia sebaik-baik ciptaan...
Gunakanlah akal...
Gunakanlah pancainderamu manusia..
Berfikirlah akan kekuasaan Pencipta mu...
Akhirnya kamu akan dapat sebuah jawapan...
Allah lah yang satu..
Allah lah yang menentukan akhirnya sesudah tawakkal kita kepadaNya...
Allah takkan pernah menjadikan sesuatu itu dengan sia-sia...

Hargailah kehidupan...
Jalanilah kehidupan...Bukan untuk mendabik dada atas kehebatanmu..
Tapi..
Untuk memahami kehebatan Penciptamu...

-MemBilaNg HaRi-

Assalamualaikum
dan
Good day,Bloggers...


Alhamdulillah...masih diberi peluang lagi untuk berada di atas bumi ini.Bernafas dan menikmati segala rezeki yang dikurniakan...Insya Allah,segalanya akan menjadi lebih baik dari hari-hari sebelumnya..amin..

Name aku wei dalam tu....fuyyyooooo(korang nampak ker???)....adehhhh...OK..apa korang rasa bila penat lelah korang selama 4 tahun belajar akhirnya korang berjaya dengan jayanya ???(dengan jayanya di sini hanya merujuk pada diri sendiri bukan perbandingan dengan orang lain yer...hahaha)Haaa.....ni yang aku nak story ni..Aku tengah membilang hari je ni nak menghadiri Majlis Konvokesyen ke-6 Universiti Malaysia Pahang.Wahhhh...excited gitu..hihihi

Konvokesyen - Dulu-dulu aku g majlis ni nampak org bg scroll je kat budak-budak yang dh berjaya tamat pengajian dyorg.Yela..Atas aku ad 3 orang yang dah attend benda ni.Tapi yang aku pegi 2 je,dua-dua akak aku punya majlis.Abang aku sebab jauh tak dapatlah nak attend.Biasa ye la kan,ada la Canselor (biasanya sultan-sultan tak pon tengku mahkota) yang pakai ala-ala berjubah gan topi leper bagai,bagila scroll kat student-student yang dah berjaya ni satu-satu.Makan berjam jugak kot benda ni...berderet-deret ma student u ni...mau patah kaki Canselor tu..hahahahaha..Tapi time tu aku tengok jela.Rase seronok tu ad la kan sebab dapat masuk dewan besooorrr punyer...Akak aku tu dua-dua dulu study Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM).So,memang cantik ma dewan dia..sejuk plak tu..memang best.Time tu pon,aku sempat la berangan nak masuk gak UKM.Tapi tak dapat la plak..huhuhu..

Now...........................


tu dia......hari yang aku nantikan...
Sekarang,Insya Allah aku bakal menyusul merasa apa yang akak-akak dan abang aku rasakan sebelum ni...Baru aku tahu,macam ni rupenya akak dan abang aku rasa.Dulu time awal-awal aku pon ada rasa gak malas nak pegi benda ni.Tapi bila dah lame-lame aku rase excited ma....perghhhhh...penat lelah aku selama ni nak la gak aku celebrate cikit.wah gitu...hahahaha...Sebenarnya sies aku bukan nak menunjuk or apa.Aku just nak bagi rasa penghargaan kat diri aku ni ha..Penat2 dah aku bawak diri,aku belajar erti kehidupan,aku susah senang dalam belajar,ni jela aku leh bagi untuk diri aku.Hope sesape yang attend majlis konvokesyen ni jadikanlah macam 1 motivasi untuk diri.Cakap kat diri tu,  'Satu hari nanti,aku akan naik jugak pentas macam tu..!' 
Tu la disebaliknya aku suh family aku dtg gan anak-anak dyorg.Give them motivation to move forward...Semua orang boleh buat,cume nak gan tak nak jer.

Orait...Sebelum ak nak attend bnda ni...banyak gak benda kena buat.Isi borang la,bayar yuran la,isi nama la dan banyak lagi la..Kadang-kadang benda macam nilah yang buat aku pening.Nak amek scroll je kot..hahahaha..Tapi tu la.procedure la katanya..Hope dengan adanya procedure yang macamni tak lagi menyusahkan,tapi makin menyenangkan yer...huhuhu..

bayor wei jgn xbayor..kang xleh datang majlis.....huhuhu
Ha....benda yang kat ats ni la yang paling penting...Kalau tak jangan harap la korang leh nk amek scroll yang sebijik tu kat atas pentas...dalam mimpi jela jawab yer...hahahaha...Aku setel dah...Alhamdulillah..Slip ye kat orang lain.Nanti aku baru amek..Mahal x????hahahha...korang fikir jela sendirik...Aku no komen jela.....


tu dia sesi untuk fakulti aku......huhuhu
Aku rase macam banyak je benda aku tulis..Pape pon congrats untuk kawan-kawan aku yang akan graduation dengan aku nanti.Harap kita akan terus sama2 sukses hidup di dunia also akhirat k..amin...Jumpe korang nanti semua time majlis..Rindu same kmu semua..To others yang tengah study,teruskan usaha anda semua yer...Anda pasti akan berjaya..Buat yang dh lame meninggalkan zaman graduation ni,try2la imbas balik...pasti korang tersenyum....


OK alls....out dulu..
^____^

Ayuh Berhari Rayerrrr!!

Good Day readers....  ^^

Masih mood Hari Raya kan???
Mood Merdeka ada kah???
(seriously..mood Merdeka aku kena telan gan mood raye..hahaha.sorry to say la...)

So,macamane korang punye Hari Raya??OK kah?meletop kah??But,kalau korang taye aku..kompemla aku jawab aku punye raye sangat happening...Raye tahun ni,semua ahli kuarga aku balik umah.So,umah tu sangatlah happening sampai raye ke-3.Dan sudah pastinya aku tersangatlah penat raya kali ni...Sampai xdapat dah nk tengok update-update terkini kat berita...perghhh...patutla orang keje jadi suri rumah sepenuh masa tu penat.sebab memang penat pon....meh aku share gan korang happening ye raye aku kali ni....aku bagi yang full jela..ni kire yang dalam gambar.Cube korang bayangkan kalau aksi tak bergambar.Mau riuh 1 umah aku tu kot  ^^


ni time nk mnyusun..cer korang bayangkan aksi-aksi yang bakal timbul..hahaha

then........here the picture..!
my big family..ni jela yang aku ada... ^^
Upacara yang biasa kitorang buat di pagi hari raya ofkos bermaaf-maafan.Yang pasti menangis haruslah bukan aku...lalalala.OK.Tak baik tipu....Then,dalam maaf-maaf tu ada la sesi bagi duit raye.Oleh kerana diriku telah bekerja,anak-anak sedaraku sekalian dapatlah duit raye daripada aku...meh tengok aksi-aksi yang terjadi....


ni dia......


hahaha..tu dia..ni sebahagian je ni...cer korang bayangkan keadaan yang seterusnya..  ^^


ehem-ehem....
eh....gambar tersesat...!!!hahaha
OK la korang..saje je ni nak mengupdate blog.
Disamping tu,saje nak share gan korang kegembiraan yang aku rase..

Sebenarnya banyak lagi event aku lalui sepanjang aku bercuti dan beraye di rumah ni.Start dari aku buat kuih,ngemas umah,g pasar,g reunion bagai la..Tapi biasalah.kalau aku kat umah tengah rehat-rehat leh la nk share gan korang semua.Ni bt keje sampingan jer,memang tak dapatlah nak share semua.Apa yang ada jela ye korang bace update aku ni...hihihi..Selamat Hari Raye dan tak lupe Salam Kemerdekaan (tolonglah pasni jgn ada benda len sewaktu time hari raye....memang tak dapat feel la jawab ye)...


kata-kata hikmah dari aku untuk hari ini:

Hidup ada turun naik yer..
Disaat kite gembira,jangan lupa pada yang tengah berduka...
Harap semua sentiasa berada bawah lindungan dari-Nya..amin...




-OUT-




Raya + Merdeka ke-54...!!!!




Salam Lebaran,
-AYUT-





CREDIT PIC : GOOGLE SEARCH

-saya tersenyum kerana kamu..-

Macam best je kan title post ni..Awak tau kan saya maksudkan awak...hahaha.OK.aku dah gedik..!Aku sebenarnya sekarang rasa gembira dengan kehidupan baru.Selapas apa yang pernah jadi dulu,banyak mengajar diri tentang erti sebuah perhubungan dan kehidupan.Perjalanan sebuah kehidupan memang akan ada turun naiknya.Belum tentu hari ini kita gembira,esok kita akan terus gembira.

CINTA.Sebuah perasaan yang membuatkan diri selalu dalam keresahan.Perasaan yang selalu membuat diri tertanya-tanya.Selalu rasa ingin bersama.Selalu rasa ingin didampingi.CINTA jugak mengajar erti sebuah kerinduan dan kasih sayang antara kaum adam dan hawa.Kadang-kadang,kita selalu persoalkan.Nape awek dia cun,tp balak dia kureng.Nape dia gan duda anak 2 tu.Nape dia dengan orang yang 10 tahun lagi tua dari dia erk.Banyakkan persoalan kalau nak cakap pasal CINTA ni.Ah..!senang cite.memang CINTA banyak kuasa yer.Dari tak suka boleh jadi suka.Dari benci leh jadi sayang.Awak hadir memang tanpa saya duga dan tak terfikir pon akan cycle back to the early of LOVE again.

SAYANG.Juga sebuah perasaan.Hadir apabila diri telah terjebak dalam cinta.Sangat susah untuk ditafsirkan dan sangat complicated permulaannya.Aku sayangkan kamu....Hanya itu yang perlu kau tahu.

FACEBOOK.Penah dangar lagu Cinta Muka by NajwaLatif.Benda ni memang sangat menyumbang.Antara dua je.Kerana banda korang bersama or kerana benda ni korang break.Pilih mana satu nak.hahaha...Tu la kuasa alam cyber sekarang ni.Walaupon syarat nak bukak akaun Facebook ni kena 18 tahun ke atas,tapi apa kesah budak-budak sekarang.Budak darjah 2 pon dah ada akaun.Tak payah contoh jauh-jauh.Anak sedara aku tu je ha.Dah pandai dah main Facebook ni.Tapi sweet je kan.Kalau kerana Facebook ni kenal-kenal dan akhirnya ke alam perkahwinan.Sangat bahagia kot.Macam pelakon Zed Zaidi gan wife dia.Akhirnya bersama jugak.Tapi pada aku,kalau perhubungan jarak jauh.Benda ni la yang aku perlukan.Awak jauhkan.Kenalah guna benda ni.Awak jangan salah anggap plak kalau nampak kawan saya ramai je.Diorang dah hadir lagi awal dari awak.Tapi tak bermakna saya lupakan awak atau lebihkan diorang.Awak pahamkan.

KENANGAN.Setiap orang pasti ada kenangan.macam aku sendiri yang hidup dah 23 tahun ni,kompem-kompem kenangan panjang berjela.ye tak??Kenangan hanya sekadar kenangan.Kehidupan adalah realiti.Awak,janganlah terasa hati dengan kenangan-kenangan silam saya ye.Kenangan itu jugaklah kadang-kadang membuatkan saya rapat dengan awak.Awak perasan tak?Saya tahu.Awak pon mesti banyak sangat kenangan kan.Yela sampai awak pon penah tipu saya kan biar saya tak tahu kenangan dalam hidup awak dan siapa awak.

Sepanjang saya kenal awak,awak selalu cakap saya buat lawak jer.Tapi awak tak kisah kan?Awak selalu jugak cakap,
                                           'saya tak boleh tak mesej awak'

walaupun saya selalu mengelak nak mesej gan awak.Tapi awak tau nape saya macamni.Awak tak penah paksa saya.Awak pon kalau saya senyap,awak mesti mesej,
                                 'nape awak senyap.awak tak apa2 kan?'

Saya memang selalu mngelak daripada awak.Tapi lama-kelamaan sebenarnya,saya selalu tengok phone walaupun tak berbunyi.Tapi saya malu nak mengaku dengan awak,saya selalu tunggu mesej awak.(ego kan saya??).Tapi saya takut sebenarnya.Saya takut awak mainkan saya.Saya tau ada orang tengah tunggu awak.Tapi awak pernah cakap,awak tak suka dia.Saya dengar jer.Awak pon penah cakap,awak perlukan saya masa hari yang awak tetibe senyap time saya cite pasal mak.Tu pon saya dengar jer.Saya tak berani lagi nak pertaruhkan hati saya kat awak.

Tapi apa yang saya tahu,Awak Buatkan Diri saya Selalu Tersenyum.Saya senyum kerana Awak.Awak ceriakan hari-hari saya.

Tanpa awak,saya memang masih boleh berjalan untuk meneruskan hari-hari saya,tapi mesti tak seindah dengan adanya kehadiran awak.

Terima kasih,awak.

Saya tak tahu sampai bila saya akan terus macamni.Kalau awak perlukan saya,saya akan temankan awak.Tapi kalau awak jumpa sesiapa yang dapat menjaga awak sampai ari tua awak,awak pergilah.Saya relakan sebab saya hanya nak awak gembira.

Awak,terima kasih yer  ^^

-Iklan2!!!!!bilik untuk sewa kat Petaling Jaya-

kepada sesiapa yang berminat dan memerlukan tempat untuk berlindung....
kat cni nak buat iklan ckit...ad bilik utk disewa.keterangan lanjut seperti di bawah :

  • Position: Seksyen 17/4,Petaling Jaya
  • Rent fee: RM200/month
  • Facilities: Near with Jaya One mall/every 15 minutes got Rapid KL bus/Easy to get cab/near with shop
  • Target: Female/more prefer for working person/Muslim
  • Cannot cook but can bring rice cooker(then pandi2 la kan...)
kalau berminat,dont hesistate to call: 0179512153 (hidayah)

Thank you

-miStake AgaIn...??-

salam ramadhan sekalian umat Islam.... ^^

tak nak cite banyak..
just i want to share information to others about about our Kiblat position measurement..

Seriously, Kiblat is one of the syarat sah solat kite...
so,that why i seeking for the answer of Kiblat position...
then i found this....

for me...as one of the person that can be concluded as bermusafir pls find the correct position...
kedudukan matahari terbit n terbenam still can be used
but not accurate shown the Kaabah position...

and in addition...
info that inform us regarding Astro antena actually still in under research
so,we can easilly to believe untill it has recognise and acknowledge by the Islamic Board....


hope,after this I also others can perform prayer with correct position of Kiblat...
Semoga ilmu yang dikongsikan dapat digunakan sebaiknya...
amin....

terasa sunguh kerdil dgn ilmu Allah yg amat luas...
Ya Allah,ampunkanlah hambamu ini yang sangat kerdil...
sentiasa memohon dan meminta dari-Mu...
amin..

another important to know Qiblat position....akhirnya sebuah kehidupan...

-taK taHu-

assalamualaikum.....
good day for everyone...


1 je soalan ak nak taye kat semua orang....
(ad ke orang mslah ye...lalala)

apa hukum ye kalau kite solat tersalah arah kiblat yang mana selama ni kita yakin dah betul dah kiblat tu....??

versi english ye plak..
soklan ye berbunyi begini...
the question for everyone think.......
pls answer of anyone know...

is it our sholat still in the right way if we perform sholat in wrong position of Kiblat because of we  do not know the right position??(in this case,already check the internet and confident it was right..)


why I post about this???
just want to know...the hukum of sholat..thats all  ^^

Actually, recently I was found that our Astro setellite was shown our Kiblat position.
So, after this we can easily found the right position to perform sholat...
did everyone already know about this????
aku lambat tau upe yer  (-_-")

watever it is.....feel gratefull...
yeayy..!!!Alhamdulillah..
another ways Allah shown to us,that to perform sholat is easy and not burden,right...??
think my dear friends..... 
it is simple right??
this info was good for me...dont know for all u guys...hihihi

For me,nowadays every houses have Astro (majority based on my observation k..!)
so,dont complain anymore you guys dont know the Kiblat position ^^
no more excuse.......
Except if we already in hutan rimba k..
kompem2la kna gna kompas..

Selamat Menjalani Ibadah Puasa..
Fasting was take us to be patient and greatfull person...
Enjoy our fasting days..
Just have another 27 days....


Chill....assalamualaikum.. ^^ 

-haRimau MalaYa-

gollllllllllllllllllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!
mcm tu la ak smlm dpn tv...
hihihihi...

TAHNIAH HARIMAU MALAYA...!!

ak dapat tgk msuk sebijik pon dh ckup puas ati la..
suke kot ak tgk dyorg men...xdiam ak dpn tv..smpi bdiri2 ak dibt yer...hahahha
tu bru ak tgk gn owner umah ak...
klu ak tgk gan akak aku
terbekkkkkk!!

ak ni ckp tahniah mcm mng jer..
sbnr ye HARIMAU MALAYA kalah agregate je gan singapore tu..
ak ckp tahniah ye sbb dyorg men smpi ke abis dgn btul2 men..
bkn mcm singapore...
lakonan je lbh...import plak tu...haishh
plg best ak tgk pnjaga gol singapore dpt kad kuning...hahahhaa
tu mmg ak suke sbb belakon je lbh...hampeh...mmg sengal la ak tgk singapore ni....
tp tula..
mgkn harimau malaya pnye skuad mcm ak la kot..
mental xkuat..xleh nk handle gan pemain singapore tu yg lakonan je lbh..
improve lg ye pasni skuad harimau malaya!!
pasni piala AFF SUZUKI akn kmbali..pertahankan kemengan yg sblm ni k!


*dlm byk2 cite pasal bola...ad gak la gosip pasal si apek goal keeper kebanggaan ni...adehh..wahai pemain sekalian,popular la anda kerana bola..sbb anda pemain bola.cri acknowledgement dr rakyat2 skalian hanya kerana bola k..!
*agk2..klu ak dpt safiq rahim tu,blog ak gan fb ak popular x erk???wakakakakaka...DREAMING KO AYUT!!FULL STOP!!!but i like safiq rahim...!harimau malaya captain...!  ;)

-aku ke ni..??-

hye2 smua....
setiap hari dh ak mengupdate blog ni..
nmpk bnor jiwe tgh kaco...
hihihihi...

korang...
jiwe tgh kaco..today is my adopted mother punye bufday...
epy bufday,mak!!!
ak dah wish then she replied to me that she cry bcoz of my wish...
alamak..apkah perlu ku lakukan...
ap pon..
mak,i love u...

korang...
jiwe tgh kaco lg ni....today ak rse kwn sentimental ak tu tgh xstabil kot...
ak rse mcm xsdap ati la..
tp ap ak nk bt wei.....aduhhhh..
kusut otak ak ni pk dia..
tapi npe ak mcmni ea??
npe ak rse mcm xbest je dia xde erk??
npe wei??npe???
ak confius seketika....
dia post ni kat FB

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (Surah Al-Baqarah ayat 216)

npe ak pk sgt ni....korang..aku dh tputus wayar mne2 ke ni...
alahai....
sies ak tgh xpaham skrg ni...
aku ke ni???

awak,sehat cepat ea..saya rindu kot kat awak...
saya takut nk kaco awak
tp saya slalu pk awak skrg ni...
jgn takutkan saya ea....
tetttttttttttt.....hahaha..



ok
full stop!!!
cukup2...jgn msuk bab tu klu ko xready ayut..!
INGAT TU
aku takut....  T_T

-FitRaH-

Pose nk dtg dh...
Fitrah manusia...
'wah...xsabo nk pose...'
'ala..pose dh...xleh dh la nk lepak2 kat kedai kopi..'
ad yg suke ad yg xsuke

Raye nk dtg dh..
Fitrah manusia...
'seronok ye raye leh pkai bju bru,langsir bru,kerusi bru...segala bagai la bru...'
'nk raye dh...rindu yer nk tngl pose..smpt lg x jmpe taun dpn...'
ad yg fikir nk epy jer...ad gak yg pk tlalu sdih

Kehidupan..
kadang-kadang pening gak nk pahamkan erti sebuah kehidupan...
back to basic jela mcmni...
dari mane kite dtg..
mgkn itu lbh membntu....

jgn lupe diantara dua di ats tu,kite kna byar zakat fitrah yer....
hihihi...
taun ni dh blh byar sndri...blik jmpe abah nk kna taye ni...
jgn lupe yer  ^^

-JOdoH-

assalamualaikum
and good morning everyone....
wahh...
alhamdulillah..nk msuk 2bln dh ak kat dlm dunia pkerjaan ni...
so far so good..
tp normalla kan,dlm keje mne xpnh bt silap..
keje ak kat cni,dlm hmpir 2 bln ak dh membazir dlm 20 letter head gan PO ofis ak...
hahaha...sori la bos..bru nk reti bt smua tu...
tu kna rejek je tu...  ^^

***********************

-JODOH-

"Ayut,bile ko nk kawen....?Ayut,ak tunggu ko kawen,then nnt ak kawen pas ko ea...?Ayut, kawenla cpt.xsabor ak nk jd pengapit ko."adehhhh.....dialog apakah ini...hahahaha....Korang,apa pendapat korang pasal jodoh??wah...cite pasal jodoh tu..fewittt...hahaha...sudah2..suke ak la nk cite pasal ap pon.Korang pon bce je pon...Komen xjgk..hahaha...ak sndrik xtau ak tulis ni ntah btul ntah x...men bedal jer...ok full stop...mula dh ngarut ak...

Korang tau x, Jodoh kite tlh ditetapkan sbnr yer sejak azali lg...??

Rasulullah SAW bersabda: "Ketika ditiupkan roh pada anak manusia tatkala ia masih di dalam perut ibunya sudah ditetapkan ajalnya,rezekinya,jodohnya dan celaka atau bahagianya di akhirat. "

mm...ak setuju.tp korang jgnla tercongok dpn pintu tunggu jodoh mcm tunggu buah durian jatuh..mmg xdptla der...adehh..dlm Islam kan dh terang2 suruh usaha..So,usahalah cri jodoh tu..bkn men tunggu jer...Ni la dh hebat sgt Bahasa Melayu..tegak je nk pham sesuatu ayt tu..(mula gaya mcm nk bebel dh ni..hihihi)..Oklah korang..Based on my understanding k...Setiap org ttp akn ad pasangan hidup.Tu janji Allah..I believe on it..Lagi 1 janji Dia bt kite,Wanita yang baik akn dpt Jodoh yang baik.Begitu jgk sbliknya...Abis klu ad yang dh baik ni,last2 dpt gak yang kurengggg jer..mcmne tu???Tu name ye dugaan dr Dia.Mesti ad sebab npe kita dpt mcm tu..Cer korang reverse blik ksah2 dlu...mesti ad slack mne2 kot...Ni pada ak la...xpon Dia nk duga kesabaran kite.Tahap sabar dlm menerima dugaan tu kan,leh kite ukur keimanan kite taraf mane...xgitu???


SITUASI KINI....

Ayat org2 yang ak kenal slalu ckp mcmni...  'aku mlas dh nk cari2 ni,penat ko tau x.Pasni ak klu jmpe je ak ajak kawen je trus.Senang cite...'.Hahahaha...korang prasan x..kan bgus mcm tu sbnr yer..Penat je kapel2 ni..kang xjd jgk akhirnya.Ada yang menangis2...Campak barangla,bakarla,buangla...Membazir btul..hahaha..Tapi ad jgk org ckp.. 'Klu ak xknal,mcmne nk kawen gan dy wei..Ingt kawen ni sng ker...'Hahahaha...dh tau kawen ssh,gedik plak nk kawen..mcm2...Klu xready,jgn pk..skit otak jer..

"Daripada Abu Hurairah RA berkata,sabda Rasullullah SAW kepada seorang lelaki yang hendak berkahwin dengan seorang perempuan: "Adakah kamu telah melihatnya?jawabnya tidak(kata lelaki itu kepada Rasullullah).Pergilah melihatnya supaya perkahwinan kamu terjamin berkekalan." [Hadis Riwayat Tarmizi dan Nasai]
*(jawapan utk persoalan)

Ap la kwn ak ni..adehhhh..klakar kdg2 dgr dyorg bebel.Tp paling best part bile dyorg ckp...'aahhh,xkawen pon xpela,ssh btul.Nak kawen pon payah..'ye2 je ckp xnk kawen..nmpk benor nipu yer...hihihi..jn la smpi xkawen..xmo2..kawenkan sunnah nabi..berkahwin jugak melengkapkn sbhgian iman kite kan???

 Apabila seorang hamba telah berkahwin ia telah menyempurnakan setengah dari agamanya maka hendaklah ia bertakwa untuk yang setengah lagi” [HR Al-Baihaqi dalam Asy-Syu’ab]
Daripada Anas r.a, katanya telah bersabda nabi S.A.W bahawa perkahwinan adalah sunnahku, sesiapa yang benci sunnahku, maka dia bukan dari golonganku.


JANJI YANG PASTI....

Firman Allah dan Hadis Rasulullah SAW yang leh dijdkan panduan dan pegangan  :

"Perempuan itu dikahwini kerana empat perkara. Kerana hartanya, kerana keturunannya, kecantikannya dan kerana keagamaannya. Maka utamakanlah yang beragama nescaya kamu mendapat kebahagiaan".


“Sesungguhnya Allah SWT pada hari kiamat berfirman : “Dimanakah orang yang cinta mencintai karena keagungan-Ku? Pada hari ini Aku akan menaungi dengan menunggu-Ku dihari yang tiada naungan melainkan naungan-Ku” [H.R. Muslim]

 

“Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat dan berdoa kepadaKu, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina.” [Surah Ghafir, 55]
*doalah supaya dapat jodoh cpt and jodoh yg bek yer  ^^

WHO...???answer by urself.... ^^




KESUDAHANNYA...

"Fahamilah kehendak-Nya,fahamilah tujuan hidupmu,fahamilah falsafah berpasangan,akhir skali mesti kamu akan dpat fahami hatimu...."

"How can we be lovers if we can't be friends"
(ni pandangan peribadi yer.... ^^)

Lumrah kehidupan..ada pasang surutnya.Setiap benda dlm dunia ad pasang2 yer...Ada senang,ada susah.Ada Perempuan,ad lelaki.Ada siang,ad jgk mlmnya...Kira semua la berpasang2...

“Maha suci Allah yang menjadikan kejadian semua berpasangan dari sesuatu yang tumbuh di bumi, dari mereka (manusia) dan dari sesuatu yang mereka tiada mengetahui.”
(Yaasin: 36)

Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya.Yang blom ada pasangan,bersabar yer..Berdoa also berusaha..Bukalah pintu2 hati tu utk bersedia menerima jodoh kamu pada bila-bila masa(ni lebih utk diri sndri ni...lalalala  ;p)..Manakan dapat Sagu kalau xpecahkan Ruyungnya..Pepatah melayu pon ad ckp...So,g la pecah2kn ruyung tu ea....hahahha..ruyung tu btk ye mcmne erk???  (-_-")
Kepada yang dah berjumpa dgn jodohnya...Jagalah.Semailah kasih sayang sebaiknya..hidup ni hanya sementara.Bentuklah syurga duniamu wahai rakan2...Keluarga yang bahagia.Keluarga yang penuh ketenangan dan kegembiraan.amin....
Kepada yang teruji dan diuji bsama jodohmu...Berbaiklah.Berbincanglah...Bukan penceraian satu2nya jln penyelesaian...Mintalah kepadaNya agr ditetapkn hati2 kalian bsma jodoh kalian..Kepada Dia kamu meminta pada awalnya,kepadaNya jualah kamu perlu meminta smpai ke akhirnya...  ^^
 

Allah swt telah mengingatkan kita melalui firmannya yang bermaksud:

Wahai orang yang beriman, sesungguhnya di antara isteri-isteri mu dan anak-anak mu ada yang menjadi musuh bagi mu, maka berhati-hatilah kamu terhadap mereka, dan jika kamu maafkan, tidak memarahi dan mengampunkan (mereka) sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Sesungguhnya harta mu dan anak-anak mu hanyalah cubaan fitnah bagimu dan di sisi Allah pahala yang besar. [At-Taghabun: 14-15].






all the best to everyone...
Feel free to enjoy urlife in ur own meaning  ^^
*peringatan: perkongsian ap yg ak rse ni...jgn pk bkn2 yer... hihi...

assalamualaikum



pic: kredit to mr. google pnyer...
info: olahan dr pembacaan2 seharian...any mistake plz consult me...TQ 





-out-




-aKu xpHam-

assalamualaikum....
also good day everyone...

shatkah anda semua??
adehh...
ak xsehat...!!!sape nk tolong bawak g klinik tolong angkat kening...hihihi
xpela...korang smua mmg bek..smua nk angkat kening.
tepuk tgn utk dri sndri kerna mnjdi seorg insan yg prihatin....yeay..!
ok stop..ngarut je kje yer..

ak skrg kan dh duk umah sewa...
blaja kehidupan baru kan..complicated upe ye hidup sndri ni.
tp xpe..bru leh challenge dri tu kuat xkuat..
so far,hidup ak kat dlm dunia bndar xbyk brubah..
tp cara pemikiran brubah ckit kot...
biasalah org kg gan org bndar pk kan berbeza..
wlupun tujuan ye sama.... *paham ker???*
hahahaha...
wat ever it is...
ad 1 bnda ni plg ak xpham....
rehat jap tgk gmbar bwh ni....
jg psgn bek2 ea.....  ^^
nk tuju gmbr ni utk HLN la...dsbbkn epy dgn brite dy nk mndrikn masjid ni...
sharing is caring..hope both of u always together gather la ea  ^^

npe sbnr ye ak cite pasal jodoh2 ni...xde la..
ak ni plik npe kdg2 ad suami yg suke nk cite2 mslh umh tngga gan org len..
len la klu dyorg tu akak or abg korang...
tu ok lg..ak accept bcoz of family relationship...
ni gan org luar..yg bru knal 1bln lbh...
nk cite plak yg bruk2 je pasal bini...
ello...ak xnk dgr ok..
g la ckp gn bini sndrik..nk luah kat org len..
bt ap ad bini klu xsharing2 n tukar2 pndpat..
g la taye..nape mcmni,npe mcmtu...
tu bini ko..jg la bek2..
time kawen dlu xsyg ke ap...adehhh..

xbek tau bt isteri mcmtu...wlupun pmpuan ni snyap je slalu..
tlglah jgn pijak pale..dyorg mgharap kat korang2 wahai kaum adam....
bimbingla bek2 klu dh ad pasangan tu..
ramai lg tau yg xde psgn tmsuk den ni ha.......hahahaha
jgnla cite kt org yg xde kaitan yg kuat dgn korang pasal hal umah tangga...
kompem..dyorg mmg mlas nk dgr...
mmm...dunia skrg mmg mcm2..
ni sbhagian knowledge nk share...

ak ni nk ckp byk pon xreti...
tp cubelah fahami hati seorang isteri...
kedudukan isteri sebelah suami...
lindungilah..jgn anaiya....
isteri tu dr tulung rusuk kamu,wahai suami...
insya Allah..
berdoalah semoga segalanya akan dipermudahkan...
dan berdoalah semoga perhubungan berkekalan ke akhirnya...
amin...





*kredit thanks to iluvislam dan ummu for the pic also the knowledge...

-Alhamdulillah-



motif ltak gambar tu???haha
xde makne pape pon...saje nk mengedik n xde niat yg tsembunyi....
ala...xsmestinya together2 ni laki n pmpuan tu couple...
kawan pon ad jer..
but,jgn lobih2 ea...nk lobih g kawen...

kawen????
ha...topik menarik utk permulaan dibln 7 ni..
hihihi...tahniah kepada yang dh kawen..
terutama kepada keluarga
Normadiah Manap
dan
abgku sendiri
Mohd Nor Azmi dan pasanganya Siti Khadijah..!

i like....and i cry bcause my brother dh jd suami org....hahahaha

sies i like nu 7..and Alhamdulillah.....
permulaan yang sedih + gembira...ok la tu...
name pon kehidupan..
ada sedih ad xsedih.....
ala...cian ye dye....  T_T
Ramai gak dh kwn2 ak dpt keje...
Ramai gak yg bahagia dlm idup...
Ada gak yang dh jumpe apa yang mereka mahu....
Alhamdulillah...
Aku tumpang gembira ye kwn2...
eh sblm tlupa...

TAHNIAH
TO SKUAD HARIMAU MALAYA.....

nape???
yela..dyorg dpt g ke next stage utk kelayakan men dlm Piala Dunia 2011...
wlupun mng agregate ke ap....ok la tu...
kenala congrate gak kat dyorg...
apa pon org ckp,sokongan diperlukan utk trus melangkah......
xgitu fan harimau malaya sekalian???

semangat dan sokongan tu penting.... kan??? ^^
apa-apa pon....
perjalanan sebuah kehidupan tu sangat indah...
sama ada sedar ataupon tidak...
itu terpulang pada diri masing-masing....
so, All the best people...!




-out-




*pic credit to google images dan info bola sepak Malaysia  ^^

-PerMulaAn yG bArU-

Assalamualaikum dan good day everyone... ^^
wah...akhirnya aku singgah jua kat blog aku yg xcomel mcm tuan dy ni....hahaha
so, ap kabo smua teman2??ok ker??

gua dlm kehidupan baru...
wah gitu....

berkat doa semua
(start drpd knal2 suam gan aku smpi la yg plg rapat gan ak)
alhamdulillah....
aku dapat kerja dan dah bkerja dh pon...

org yg sabar,pasti akn dpt reward..insya Allah...
bersangka baik gan yg Berkuasa yer...
tu semua rezeki dr Dia...

so,kepada rakan2 aku yg lain...
graduan2 sekalian...
hrap bsabar yer...ad tu ruang keje..jgn riso...
cari dan trus cari...

so,chill k...
jmpe lagi for next post...!

-Di peRhenTian Ini--

how are you everyone???
hope you all was fine  ^^,

selamat pagi semua.....
npe la title entry ak mcm tu kan...
brape byk dah perhentian ak benti agk ye erk...
agk2 ad x mcm cite 7 perhentian gitu...
hihihihihi......

agk2 kat Msia ni ad brape byk erk R&R(rehat dan rawat)??
xpnh plak ak rajin nk g ngecek yer...
ap kate korang g check pastu bgtau aku....hahaha  
cara kan ak suh korang yg bt...hihihi

sebenarnya....
sebenarnya....
sebenarnya.....
dan sebenarnya........(ni lagu Yuna...korang tau???hahaha)

ok la...npe ak ngarut bkn2 ni biasalah...pagi2 ak mmg gini...nk ilangkan ngantok
jap lg ak nk kena g final exam...tke last paper before ak kuar dr UMP ni....
tu la ak ckp...ni la perhentian ak utk stakat ni...
lpas ni ak kna truskan pjlnan ak....
mgkn perjlnan ye lbh byk selekoh2 tajam...
mgkn jgk jln ye berbukit bukau....
(agk2 klu nek kpal terbang byk x halangan erk pjlnan ak pasni??? hihihi)

ni la meja ak pada pkul 12.30pm mlm td....for the last paper.....
korang tau.....dlm kegembiraan ak nk ngabiskn paper ni...
perghhh....parah kot nak improve myself motivation...
korang ingt senang ke nk set mind for this...
dgn env yg mane semua org student final year dh abis paper...
disaat smua student final year dh blik umah n dah ad gak yg kje......
ak kat cni dan dikala waktu ini 
ngadap buku utk jwb exam.......
mau ak xdown...hahaha

but...
ni la perjlnan ak...
ak kna selesaikan ap yg ptt ak selesaikan di perhentian ini....
perhentian ini mmg byk memorinya...
perhentian ini byk pngajarannya..
jauh lg perjlnan ak slpas ni...
smga segalanya akan dipermudahkan....  ^^,

'dlm kehidupan pasti ada turun naiknya.....dlm kehidupan jgk ad 'miracle' yer'
hihihihi....ok lah...
im out...
finish watever i need to finish at this pit stop....


*agk2 pasni nek bus ker,taxi ker,kapal terbang ker,train ker,ap ker????



-no komen...!!-

hahaha.... rxn pertama gua tgk bnda ni...gelak....
 then,next rxn....aku ckp  'perlu ker???'
oh man.....oh girl.....adehhh....
nk pk pon mcm xperlu jer....ap kate korang je pk sndri..huhuhuhu~~

gula-gula then another one 24:7
gua ckp all the best jela kat dyorg ni....





saje entry kali ni nk nyibuk dunia hiburan...hihihihi...
gedik sngguh rse...tetttttttttttttttttttt....
ok..out..!saje je nk share gak wlupun dh kecoh bnda ni...  >_<

*btul ckp abg nara...tau ke x ap tu KPOP sbnrye????
  credit thanks to http://beautifulnara.com/

Maher Zain-Freedom,2011

Maher Zain - Freedom ( Official Lyric )

Gathered here with my family
...My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn't matter where you're from
Or if you're young, old, women or man
We're here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us

No more being prisoners in our homes
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we've taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we're almost there

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us

I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out load demanding their right for freedom
This is it and we're not backing of
Oh God we know you hear our call

And we're calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, calling for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us






credit to: maherzaintube.blogspot.com

Thanks God...

ST12-Jangan Pernah Berubah

leh bg lirik jer...lagu ye ak xblajo lg nk msukkan mcmne...xsempat nk blja lg ni...!
dah2..nk bt keje...korang layan jangan tak layan la yer.....
sempat lagi aku buat menda...adehhhh~~~

-out-

terfikir sejenak...!

Ke kelas mcm biasa dikala malam.....
Mata xberapa mngantuk lyan lecture.........ok lg la kan...
REFINING TECHNOLOGY
Ni la kelas yg aku datang td...not bad...and not interesting too....ok2 jela ak rasa...
Learn new things always make me feel happy....
so,just be happy come to the class everyday.....
lagi2...i already in the last period of my study.....nk buat gane lg...


ok2..xmo cite yg ni....
ak nk cite..yang ak terfikir ayat Dr. dlm kelas td...

'Did u think,Malaysia increased diesel price by /liter but worl by barrel...?it make sense right?'

aku pon tfikirla...'haahla...1 barrel berapa liter?sape untung sape rugi skrg ni?'
mmmmm...jom kire..gua dh terfikir dh ni...jom3...

1 barrel [US, petroleum] = 158.987 295 6 liter

1 liter = 0.006 289 811 barrel [US, petroleum]   *source: onlineconversion.com

So,
 Petikan dari Utusan Malaysia, 01.04.2011 (9.58pm), '...kenaikan harga minyak mentah di pasaran dunia kepada US$114 setong minggu ini berbanding US$105 minggu lepas....harga RON 97 yang diapungkan mengikut harga pasaran semasa meningkat 10 sen kepada RM2.50 seliter.'
 (mcmne ak nk kire ni???blurrr jap...hahahhaha)

US$1 = MYR 3.02   *sources:online google converter
lepas tambah tolak bahagi darab:


kenaikan harga minyak ni ialah: 
US$9 = MYR 27.18 /barrel (setong)

sepatutnya, kenaikan harga minyak kita (RON97)
1 liter = MYR 0.17 
but now only kenaikan harga minyak MYR 0.10....

Malaysia kira untunglakn cuma naikkan MYR 0.10.
So,lepas kire2 ni okla...ak ingtkn kite byar lg lbh ke ap ke untung ke rugi ke.....
But ok...accepted sbb masih guna pakai 1 Malaysia'Rakyat didahulukn,Pencapaian diutamakan'....hahahha (politic la plak....i like~~)
Oklah...just for our knowledge and information...
seronokkan bila dh tau...
tu la pentingnya '.......education!!" (hahahahaha)


feel funny,but it reality..... ^_^



 orait 
nk chow dulu..!!

gmbar time...!!

hye2 everyone....
ok..now nk released picture2 as i promise before......
ad lg yang xdpat sbnnrye...yela member org ni senget ckit..bz bebenor...
ni pon byk kje gak sbnrye....tp ad den kesah...wah gitu.....
pape pon....tgk jela...edit semampu yg boleh je ni...time..time..!
orait.....sblm tu..mekaseh model2 yg xtlatih dlm gmbar ni smua yer....
chill...!!
ni kat alamanda....karok pnye tmpt...

ni plak kat Broga Hills...dr start pjlnan smpi la kat atas tu......

ni plak kat Sg. Tengkala....mndi jgn xmndi.....

ni plak round the world...Sate kajang mari....!

last ye round kat Putrajaya.....terbek wokk....kawe pnat nak jln dah....
len kali plak wa jejln...kite story mory smula yer....
but mmg byk bnda interesting blku bile kite btul2 hargai ap yang ad sekeliling kita ni....
everyone has their own perception about life...
just take time to think and u will enjoy it....
love all~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...