-Kawan Aku-

-MemBilaNg HaRi-

Assalamualaikum
dan
Good day,Bloggers...


Alhamdulillah...masih diberi peluang lagi untuk berada di atas bumi ini.Bernafas dan menikmati segala rezeki yang dikurniakan...Insya Allah,segalanya akan menjadi lebih baik dari hari-hari sebelumnya..amin..

Name aku wei dalam tu....fuyyyooooo(korang nampak ker???)....adehhhh...OK..apa korang rasa bila penat lelah korang selama 4 tahun belajar akhirnya korang berjaya dengan jayanya ???(dengan jayanya di sini hanya merujuk pada diri sendiri bukan perbandingan dengan orang lain yer...hahaha)Haaa.....ni yang aku nak story ni..Aku tengah membilang hari je ni nak menghadiri Majlis Konvokesyen ke-6 Universiti Malaysia Pahang.Wahhhh...excited gitu..hihihi

Konvokesyen - Dulu-dulu aku g majlis ni nampak org bg scroll je kat budak-budak yang dh berjaya tamat pengajian dyorg.Yela..Atas aku ad 3 orang yang dah attend benda ni.Tapi yang aku pegi 2 je,dua-dua akak aku punya majlis.Abang aku sebab jauh tak dapatlah nak attend.Biasa ye la kan,ada la Canselor (biasanya sultan-sultan tak pon tengku mahkota) yang pakai ala-ala berjubah gan topi leper bagai,bagila scroll kat student-student yang dah berjaya ni satu-satu.Makan berjam jugak kot benda ni...berderet-deret ma student u ni...mau patah kaki Canselor tu..hahahahaha..Tapi time tu aku tengok jela.Rase seronok tu ad la kan sebab dapat masuk dewan besooorrr punyer...Akak aku tu dua-dua dulu study Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM).So,memang cantik ma dewan dia..sejuk plak tu..memang best.Time tu pon,aku sempat la berangan nak masuk gak UKM.Tapi tak dapat la plak..huhuhu..

Now...........................


tu dia......hari yang aku nantikan...
Sekarang,Insya Allah aku bakal menyusul merasa apa yang akak-akak dan abang aku rasakan sebelum ni...Baru aku tahu,macam ni rupenya akak dan abang aku rasa.Dulu time awal-awal aku pon ada rasa gak malas nak pegi benda ni.Tapi bila dah lame-lame aku rase excited ma....perghhhhh...penat lelah aku selama ni nak la gak aku celebrate cikit.wah gitu...hahahaha...Sebenarnya sies aku bukan nak menunjuk or apa.Aku just nak bagi rasa penghargaan kat diri aku ni ha..Penat2 dah aku bawak diri,aku belajar erti kehidupan,aku susah senang dalam belajar,ni jela aku leh bagi untuk diri aku.Hope sesape yang attend majlis konvokesyen ni jadikanlah macam 1 motivasi untuk diri.Cakap kat diri tu,  'Satu hari nanti,aku akan naik jugak pentas macam tu..!' 
Tu la disebaliknya aku suh family aku dtg gan anak-anak dyorg.Give them motivation to move forward...Semua orang boleh buat,cume nak gan tak nak jer.

Orait...Sebelum ak nak attend bnda ni...banyak gak benda kena buat.Isi borang la,bayar yuran la,isi nama la dan banyak lagi la..Kadang-kadang benda macam nilah yang buat aku pening.Nak amek scroll je kot..hahahaha..Tapi tu la.procedure la katanya..Hope dengan adanya procedure yang macamni tak lagi menyusahkan,tapi makin menyenangkan yer...huhuhu..

bayor wei jgn xbayor..kang xleh datang majlis.....huhuhu
Ha....benda yang kat ats ni la yang paling penting...Kalau tak jangan harap la korang leh nk amek scroll yang sebijik tu kat atas pentas...dalam mimpi jela jawab yer...hahahaha...Aku setel dah...Alhamdulillah..Slip ye kat orang lain.Nanti aku baru amek..Mahal x????hahahha...korang fikir jela sendirik...Aku no komen jela.....


tu dia sesi untuk fakulti aku......huhuhu
Aku rase macam banyak je benda aku tulis..Pape pon congrats untuk kawan-kawan aku yang akan graduation dengan aku nanti.Harap kita akan terus sama2 sukses hidup di dunia also akhirat k..amin...Jumpe korang nanti semua time majlis..Rindu same kmu semua..To others yang tengah study,teruskan usaha anda semua yer...Anda pasti akan berjaya..Buat yang dh lame meninggalkan zaman graduation ni,try2la imbas balik...pasti korang tersenyum....


OK alls....out dulu..
^____^

2 pesanan buat ayut :

comel said... Reply To This Comment

tahniah da grad dayah
:)=

ayut said... Reply To This Comment

tahniah jgk same kamu,comel... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...