-Kawan Aku-

Bunga Telur di Pelamin

Assalamualaikum...


Aku tengok balik list DIY yang aku keluarkan dulu,benda ni tersenarai.Maknanya aku akan usahakan untuk membuat bunga telur sendiri.Oleh kerana aku target bunga telur untuk yang jauh-jauh,jadinya tak buat banyak pon.Aku buat bunga telur ni dalam 100 jela.Tapi tempat bunga telur ada 200.Cane tu??hmmmm.
Idea DIY bunga telur ni tak ingat dapat mana.Aku jumpa gambar dulu-dulu kat internet terus copy and print.Lupa dah nak copy link.

ni gambar asal Bunga Telur daripada Crepe Paper tu.

Terima kasih kerana memberi idea kepada yang berkenaan.Penuh kesungguhan dan keikhlasan dalam melembutkan tangan dan merealisasikan idea.Jenuh la nak buat yer.Tapi masih kategori senang DIY bunga telur ni.DIY bunga telur ni gunakan Crepe Paper saje.

Lepas-lepas buat banyak cikit,baru aku jumpa dip flower punye idea.ceh!Tak ikut trend tau bunga i.hahahaha.Tak kisahla tu.Crepe paper more easy to handle than dip punye cecair tu.Leceh nak jadikan 1 bunga kalau buat dip flower.Dah buat dah pon kan.huhuhu.


Ni la bunga telur aku buat menggunakan tangan keras kaku yang ada.


*punah jahanam gambar aku edit pakai adobe.hahahaha*


Mesti korang kalau tengok dah boleh tahu kan nak buat ye cane.So,kalau nak mencuba tu,selamat mencuba!
Untuk aku pulak, akan ku teruskan dengan penuh kesabaran dan kesungguhan!
Yeayyy!!
^^




41 pesanan buat ayut :

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

cantik tu ayut KA suka

Rina Ellisa said... Reply To This Comment

salam.. ada tutorial tak nak buat bunga ni?

thanks :)

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kalau ada yg menempah boleh buat duit ni.. Cantik:)

Knor said... Reply To This Comment

cantiknya bunga telur..

idea:)

ummuaidan said... Reply To This Comment

yg atas tuh cantik & cute yer..buatlah gitu..heheh..kirim kat akak satu nanti heheheh

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

comel tu..t dah siap byk2 amik gmbr..msti lg cntik..

Seneorita Baharin said... Reply To This Comment

wah kreatif sungguh..kalau tgn keras xjd macam tu la dear..hee..chantek! :D keep it up..hee

Puteri Hana said... Reply To This Comment

tangan saya x berseni..haha

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Kreatif !

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

sweet je. org skang semua beli yg dah siap je. tapi ayut rajin betul nak buat sendiri. mmg kreatif!

Ujie said... Reply To This Comment

Rajinnyee buat sendirik.
Kenala buat 200 nampaknya.

nik ros said... Reply To This Comment

cantik. bagus tol.rajin sgt nak buat nyer.kalau sis semua nyer beli..huhu

Cik Syida said... Reply To This Comment

tu dia.. cantik bunga telur tu :)

ayut said... Reply To This Comment

@Kesuma Angsana mekseh KA..huhuhu..gigih ni nk abiskan :D

ayut said... Reply To This Comment

@Kakzakie hohoho..ad ke yg mahu ni??hahahha...ad yg lg pro kot :)

ayut said... Reply To This Comment

@Knor yup..idea :))

izan mama mia said... Reply To This Comment

lawanya caler pink,,,err nanti temanya caler apa?

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

Semoga berjaya membuat bunga2 telur yang di idam kan.. cantik je tengok! :)

Remy hazza said... Reply To This Comment

cantik...disebabkan ayut DIY...lagi bunga telur tu istimewa.....

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Chaiyo...chaiyo Sis ^_^

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

hehe ok dah molek dah tu....skang kena tabahkan hati utk menyiapkan 200 biji je...

FarizAtie said... Reply To This Comment

hye ayut..
atie ada buat promo untuk TQ tag..
boleh tgk contoh di blog atie untuk personalized

http://miszatie.blogspot.com/2013/02/scallopcircle-flourish-tq-tag.html

azizah :) said... Reply To This Comment

idea! jimat pon jimat..buat je DIY yunk..takpe sikit2.. nnt dah banyak amik gambar cantik tau..

Lissa LaLissa said... Reply To This Comment

cantikknyaaa akak buat.. hehe nanti Lissa kawin Lissa tempah dekat akak., ahahhahaa xD

Princess Feyqa said... Reply To This Comment

wah gigihnye ayut diy! fyqa ni xmampu nk diy dah..kena tumpu study T_T

Cik Nur said... Reply To This Comment

wahh..tgn berseni, buat ape pun jadi.. :)

cantikkk

pha is said... Reply To This Comment

teringat plak cerpen english masa amik pmr dulu. "of bunga telur and bally shoes".. heheh

ANNA MARIANA said... Reply To This Comment

cantiknya.. anna suka tengok..

Nursaila Norman said... Reply To This Comment

cantik tu ayut..boleh la buat terus byk2..comel je kelopak dia :))

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

cantik!! buat sendiri lbh jimat

iietamalek said... Reply To This Comment

Cantik!

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

cantik kire 1 bungan 1 telur ke atau yg kelopak bunga tu dlm dia telur?

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

cantik n kretip la

Nora Karim said... Reply To This Comment

rajinnya... bagus... bagus... jimat gitu...

cik nana said... Reply To This Comment

okay lah ni ayut crepe paper sbb kite rase kalau dip flower tu macam lagi dah lama kot. hikhik. crepe paper boleh pelbagaikan design. cantikk ni lain dari yang lainn..

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

cantik..chayok2 ayut

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Aku tangan lagi kaku..
Kalau buat bunga mesti jadi tah apa-apa..heheheheh

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

Rajinnya ayut..cantik....k'imi dlu beli je,ehehehe!

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

mulakan DIY seawal yg mungkin =)

fieda said... Reply To This Comment

pandai ayut buat.

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

cantik2 bunga telur nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...