-Kawan Aku-

Kopi & BR1M 2.0

Assalamualaikum...


Habis dah weekend......
Nak cerita kawen-kawen macam takde pape pon.Ntah. ^^

Cerita hujung minggu pulakla...mmm..ok.
Semalam ada pergi kenduri kahwin member.Ni cite len kali bila dah ada gambar.
Nak cite semalam punya kisah selain tu.

Alhamdulillah..
Haritu aku apply BR1M 2.0.Sebenarnya applykan En B aku tu ha...Ada ke dia suruh diriku ini jugak yang apply.Padahal dah ada tab kat tangan kot.Nak orang lain jugak yang buat.Lelaki =.=!

Hari khamis dapat surat kat rumah sewa ni.
...Sukacita dimaklumkan anda layak memperoleh bla..bla..bla...dan bla...
Ni untuk En B punye jer.Aku pon macam patah hati gakla ...apesal dia dapat,aku yang buatkan ni tak dapat?...hahaha.Nampak tak 'keikhlasan' ye di situ.hahahaha.Rupanya Hari Jumaat tengok surat kat office,ada jugak nama aku untuk benda ni.Letak alamat lain,nak salahkan orang lain.Perempuan =.=!

Yes...Tunang kesayangan turun KL untuk selama 4jam!Padan muka...sape suruh nak letak alamat sini.hihihi.
Pagi Ahad tu,beria aku usha tempat nak amik BR1M ni.Amik dekat Pejabat UMNO,Taman Dato' Harun.Fine.Aku gigih naik motor pergi carik.Siap sampai tukar bateri motor sebab takut signal tu dah macam hidup segan mati tak mahu kan.Gigih jugak budak ni kan.hahaha.Jumpa!

Malam kejadian.
Aku lambat balik dari jemputan kahwin.En B dah hangin.Kalau dia lambat takpe pulak kan.Lelaki =.=! Aku rempit naik motor kot dengan aku bawak dia memalam sebab dia tak tahu jalan.Aku bawak perlahan.En B dah bising.Kalau macamni bila nak sampainya.Rileksla bro.Tak fikir aku nak amik dia tu nak accident bagai.Lelaki =.=! Kalau la aku tak pergi usha pagi tu tempat ni,mau lagi hangin dia agaknya.hahaha.

Akhirnya...
Tak sampai setengah jam pon kat situ..

En B dapat...Aku dapat.Alhamdulillah.


Dah puas pendam perasaan gaduh-gaduh naik motor, lepak untuk makan-makan sebab jap lagi En B nak balik dah malam tu jugak.See.Gigih tak gigih budak ni.hahaha.Jumpa ada je tak puas hati.Pastu buat pulak adegan merajuk kan.Perempuan. =.=!

Tapi ok jer.Lepas dah duduk borak-borak,gelak-gelak balik ^^ Ikut hati nak la lelama gak lepak.Tapi takut nak balik nanti naik motor dah malam.En B pulak nak jumpa kawan dia nak balik.Tak kira kena balik awal jugak.Lagipun kan kerja esoknya.Pukul 11.30 sampai rumah,En B pergi naik teksi jumpa kawan dia.Sebab aku tak nak sesorang naik motor sampai umah kat Petaling Jaya ni.Seram ok.Dia la kena hantar.Tak kira.Kalau tak hantar memang tak sayang tunang la tu namanya.Dia pon dah selamat sampai Lumut semula dengan kawan dia awal pagi tadi.

Pertemuan 4 jam yang singkat di hari Ahad.mmm.
Pagi Isnin terpaksa la dengan secawan kopi sebab dah kepenatan.
Ahad yang memenatkan.Perempuan kan.Letih cepat =.=!


Prefer lagi kopi O daripada Nescafe.
Sekian!


p/s: tak berbaloi kalau naik kereta semata-mata benda ni.selamat ada 'motor buruk'ku itu.mmm.

36 pesanan buat ayut :

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Ambik kat Taman Dato' Harun? Dekat je dengan rumah Mieya tau.

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

syukur alhamdulillah..murah rezeki. hehehe. akak ade apply online aritu, xtau la dpt ke tak. xde jawapan pun sampai skang. xpe la kan, ade rezeki ade la

hazwan hairy said... Reply To This Comment

wahh dh dpt ea..bestnya rezeki2..hahaha

izfanora said... Reply To This Comment

untung dapat br1m.. :)

Nursaila Norman said... Reply To This Comment

haha..naik motor lagi laju kan..tahniah dpt br1m..gunakan sebaiknya ye :))

psst : pekatnya nescafe tu ayut..meh sikit ;)

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

alhamdulillah dah dapat...gaduh2 manja gitew... ^_^

*p/s: ayut...bley ler belanja akak Farah Pizza kat PJ State... he he he...

Sally Yatiey said... Reply To This Comment

Tahniah :D hee

Ujie said... Reply To This Comment

Meh belanja kita secawan kopi!

4jam..singkat tapi bermakna. Kann??

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

oklah tu alhamdullilah sama2 dapat ye!

Remy hazza said... Reply To This Comment

duit org bujang terakhir..... lepas nie dah takde.... dapat tambah budget utk kawen nanti.....

azizah :) said... Reply To This Comment

Alhamdulilah rezeki kamu berdua.. sorang 250 tu.. lepas ni apply yg kawen pulak yer..hehe

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

wahh...rezeki, jeles2...dua2 dapat...

ayut said... Reply To This Comment

@Mieya Atiera eh...dekat ke mieya..huhuhu...tak tahu..adehhh..ayut pon men redah je smlm :)

ayut said... Reply To This Comment

@Sue-Rya Qistina Alhamdulillah...mmg rezeki kak..takpe..tu nnt mesti ad.. :)

ayut said... Reply To This Comment

@hazwan hairy haah...dpt dh... ^^

ayut said... Reply To This Comment

@Nursaila Norman haip!org migrain kena krg minum cafein yer...hihihi

ayut said... Reply To This Comment

@Farah Waheda Wahid blh2x...jom kak farah.nnt bln 5 ayut takde dh... ^^

ayut said... Reply To This Comment

@Remy hazza hihihi...duit org bjg terakhir ea remy...adehhh

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) yg tu kena tunggu pas pilihan raya plak kot..hihihi

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Lurve xmo jeles2x..yg dh kawen klu apply dpt same total ye rm500 kak azie ;)

nik ros said... Reply To This Comment

murah rezeki :)
tahniah

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Yang penting moral cerita ini dapat jumpa yang tersayang...ehhehehe

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

wah tahniah...hehe boleh la beli apa2 dgn duit tu nanti....

PS: tu kopi cap kapal api ke tu ayut?

Cik Nur said... Reply To This Comment

alhamdulillah..rezeki.. :)

eintan nurfuzie said... Reply To This Comment

cik en blum kena panggil le...

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

wah..untunglah dpt tu :)

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

yui takde surt apa lg ni..ai sdhnya..cmne nak chck on9 ea.

ummuaidan said... Reply To This Comment

ayut pun dpt BR1M yer..dah cukup murah rezki nie....heheh

Mayang ABDUL RAZAK said... Reply To This Comment

alamak awat akak x dpt lagi ..

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI stahu ye blh anta email atau direct kal je yui...hotline tu mmg bz skit la...huhu

ros_reeza said... Reply To This Comment

Tahniah, Ayut dapat BRIM ye.. berani ye Ayut naik moto kat tengah bandar :)

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

biasalah permpuan..bebel lebih padahal salah sendiri tahniah lulus br1m

ayut said... Reply To This Comment

@Hatimi Tahirruddin hahaha..bknla timi..ni kopi o cap ap ntah..tak ingt..nnt ayut tgk dlm fridge ea ^^

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

alhamdulillah shida pn dapat :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

mai secawannn hhihihi

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

nescaffe O..i loikeeeee!!! :) alhamdulillah..dpt BR1M..boleh buat topup utk wedding preparationkn :) * ayat org jeles..syoknya kala layak dapat jgk* :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...