-Kawan Aku-

Hadiah pertama bergelar Isteri!

Assalamualaikum...


Sebenarnya tajuk tu tak tahu nak letak apa.hahaha.Nak cerita pasal aktiviti lepas nikah tu ha.Apa orang panggil...Batal air sembahyang ea?Kan3x??Nak letak tajuk ni macam tak best.Ntahla.Hadiah la tu kan?Layankan......

Dari dulu sampai sekarang,aku nak sangat ada benda ni. ^^Start dari En B kita ajak kawen lagi dah cakap time ni nak apa.En B akan tetap senyum je macam biasa.huhuhu.Senyumlah lebar-lebar kan layan budak nakal kamu ni. :p

Time waktu tunang dulu....mak si dia yang nak hadiahkan 2 sekali cincin.En B pon tak plan pon nak bagi 2.Dia cakap nak bagi 1 je.hahaha.Kata mak En B,satu cincin merisik...satu lagi cincin tunang.Gitu katanya.Layannn.Cincin ni praktikal dipakai seharian hanya 1...So pakai 1 untuk setakat ni.Lagi 1 takut nak pakai untuk hari-hari biasa sebab takut mata tanggal.Walaupun yang tu la aku sukerrrrr. ^^

Ini 2 cincin tu

Time tunang ofkosla mak dia yang sarungkan kan?hihihi. (Memori sudah untuk itu ^^)
Nanti dah nikah...En B yang akan buat pulak..Kan nak batal air sembahyang gitu(dia je kot yang ada air sembahyang yer ==!) Wah excited!hahaha (Diam ayut!)
Cer teka apa yang nak sangat tu....
Tak yah teka la nak bagitahu jer :p

Kita nak Gelang/Rantai Tangan untuk batal air sembahyang....!
B,Kita nak tau! hahaha

Sekarang sebab nak Raya Cina harga emas katanya turun cikit.
Apalagi B2B 2013 sekalian??
Bentuk cane or pape pasal ni cite len kali ea.
^^

En B cakap, "Lepas kahwin nanti,bagi rantai la pulak"
(Ni ayat nak pancing ke apa ni???)
^___^



23 pesanan buat ayut :

AyueJean Rejaluddin said... Reply To This Comment

Bahagianya baca entri ni... =D

pha is said... Reply To This Comment

tahniah...

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Betul ke harga emas turun waktu CNY? sebabnya, Mieya pon nak tukar beli barang kemas yang dah rosak. hihi

iietamalek said... Reply To This Comment

Bace tajuk tu ingat dah nikah ayut...hehe

hazwan hairy said... Reply To This Comment

nk khwin nnti jenuh nk kna smpn duit byk2..haha...

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

heheheh...wah demand2...nak tgk jap graf betul ke harga emas turun tu...hihihi

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

untg ayut....bile nk kawennye

BlueiceButterfly said... Reply To This Comment

wah dapat dua sekali..hehe kalau kawen nanti dapat cincin lagi kang tak terpakai banyak2..hehe tunggu hadiah pertama tue :)

Cik Nur said... Reply To This Comment

rantai leher pun ok ayut....
:)

Lissa LaLissa said... Reply To This Comment

wahhh.. exited yea akk..? hehe

azizah :) said... Reply To This Comment

gelang ok sgt2 ayut.. jijah dulu sapik bagi gelang.. bersimpul2 nak pasang..hahaha

kalau turun harga emas better beli la.. takut emas makin mahal..

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Suka baca...melihat kegembiraan pasangan hendak mendirikan masjid.
Lelaki tak pikir tu semua tu...kepala pikir masa ijab kabul ajer....kikiki.
Target sekali lafaz...kikikikkki

Mimie Najib said... Reply To This Comment

eh, mcm sama je permintaan tu ayut..hehe.. ada yang ckap suh minta rantai tangan..niat hati pun cmtu..tapi takut nak luah..hehe.. takut kang dia kata, 'eh, ingat balik dari lubnan bawak duit berguni2 ke'..
T_T sentap la pula..hihihi

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

ewahhh bahagianya dgr ^_^

Remy hazza said... Reply To This Comment

kena ikut budget en tunang gak...tapi tak salah berkongsi kalau nak yg lebih besar dan mahal.....

Dylla Abas said... Reply To This Comment

bestnya boleh request macam tu kan :)

p/s ; baca entri ni sambil sengih sorg2..huhu

cik nana said... Reply To This Comment

gelang cun jugak. hihi. eh raya cina harga emas turun ke? wahhh tu yang tak b2b macam kte pun nak jugak serbu. ekeke

nik ros said... Reply To This Comment

tunang dah dapat cicncin, so nikah nnt baik mintak yg lain kan.

miz ruha said... Reply To This Comment

gelang or rantai pun okay... kalau bagi cincin juga penuhlah jari.. kang tak terpakai pula..

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

ayat beli jiwa tu...he he he...

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

betul2...cincin ni pd akak nmpk serabut kalo byk sgt pakai dkt jari...akak pun dpt rantai tgn jgk masa batal air semayang dulu..

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

suka ayat en hubby ayut

Miss leeyana Amzar said... Reply To This Comment

best nyer klo dpt dua cmtu gak..hehe (blink blink)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...