-Kawan Aku-

Conflict: Match Warna

Assalamualaikum...


Sorry to Model cause take your picture as sample ==!


Ni la lebih kurang warna baju yer yang si Mohamad Hafizal pilih.
Purple dah lebih kepada biru...ye ker?Tapi macam tu la warna kain aku.
Then aku pon agree je sebab memang cantik.
Italian Crepe nama kainnya.
Kainnya soft dan tak panas yang penting.
Kang berpeluh basah kuyup plakla nak akad nikah si Mohamad Hafizalnya.

Tapi sekarang...aku....
conflict nak match warna dengan tudung dan veil
(Si dia senangla....tengok nanti dia nak pilih samping cane.lom fikir lagi tu.biar dia.hahaha :D )

Tengok gmbar ni macam boleh je nak masuk warna purple gelap untuk tudung..
Namun realitinya tak masuk bile aku letak kat baju aku tu...
Nak bagi warna purple soft la plak untuk tudung..
Kang jadi pengantin kusam la pulak.
hahaha..

Warna purple kain ni dah soft dan akhirnya dia mati di situ.
Tak leh match warna lain..Kena warna dia jugak.
Tak mahu sooooo purple nanti..huhu.
Bila mengadu dengan En B...kena gelakkan ajer.huhuhu.

Idea??
Anyone?

33 pesanan buat ayut :

hazwan hairy said... Reply To This Comment

alamak xdpt nk bg idea klo yg ni..haha

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

cari yg tengah2 not so dark not so light purple.. pasti cantik.. purple ni ada byk versi kan

shazrina said... Reply To This Comment

maaf, aku tak pandai sangat nak match warne ni ..susah jugak ea? pe kate tudung cair sikit kaler die ..veil kaler gelap ..erkkk boleh gitu???

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

x dapat nak bayangkan the real colour...tapi kalau ayut boleh bagi gambar yang sebenar kain tu...might be boleh tolong bagi idea sikit...takut colour yang ayut paste kat gambar ni slightl differ...

Arol Mubin said... Reply To This Comment

Memang susah nak match kan warna tue dengan warna lain. Tapi cuba match kan dengan warna kuning, sama ada ivory yellow atau golden yellow. Sekarang nie kan tengah trend color block. :D

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

hehehe.. tentang matching2 colour ni Akak failed lah..hehe.. sllu nya janji ada warna sama baju, akak pakai lah...:)

Mayang ABDUL RAZAK said... Reply To This Comment

bila taim kawin.. selalu konflik camgini.. ok ape purple soft, but not too soft ekk...

azizah :) said... Reply To This Comment

iya lah yunk.. untuk tudung o veil macam susah nak sesuakan warna yg match.. jijah pon no idea.. tp warna ni soft untuk nikah..

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

cari tudung sama kaler jugak...tapi hiaskan dgn aksesori supaya nampak tak kusam....(budget terer je kasik idea...hehehe)

Cik Nur said... Reply To This Comment

alamak nur tak pakar bab2 macth ni...
cuba ayut try satu2 kaler....

kalau maik sama tkut tggelam pulakan...hihihih

AyueJean AJ said... Reply To This Comment

Cuba try dengan warna-warna pastel.....
Kalau posibble, jahitkan manik atau lace kat baju then matchkan tudung dengan kaler lace/manik tu....

BlueiceButterfly said... Reply To This Comment

cantik color tue..kalau cream ke..agak kurang jgak bab nak match2 nie :(

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

akak bab warna ni gagal

Remy hazza said... Reply To This Comment

purple day.... mesti ohsem.....

adorable ked said... Reply To This Comment

ni cam biru nila je sis..
huhu.. better bawak pergi kedai tudung tanye..
diorang mseti lagi expert bab2 matching ni..
emm.. kalau tudung krim pun cantik jugak..
:)

pha is said... Reply To This Comment

org laki jrg pikir sgt pasai kaler matching ni.. asal tak sakit mata, sudah.. hehe

ummuaidan said... Reply To This Comment

Kalau warna putih atau purple muda takleh ker yut buat match..? sampin tuh hitam tak elok ker?

Deqla manjew said... Reply To This Comment

amek kaler pelangi la... hahahaha... meriah kaler... ok x idea deqla? :p

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

warna pink belacan cntik gak rasanya..

ayut said... Reply To This Comment

@ummuaidan putih tlalu different kak...huhuhu..yg samping tu biar si dia crik sndrik..hihi

Intan Akma said... Reply To This Comment

kalau saya warna purple tu da macam gelap cuba match kan dengan soft pink ke..kasik kontra sikit..lagi cantik kalau ade manik@ pink so tudung boleh amik soft pink

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

akak xpandai la bab2 warna ni hikss

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

lawa la yunk kaler ne..dark pink oke.

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI orait..nnt nk try la...thanks Yui!

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Asha dark pink tu dusty pink ke dear?tak tfikir utk pink kan..nk try la jgk nnt...thansk Eca :)

miz ruha said... Reply To This Comment

ayut, pic tak kuar... so, tak dapat nak bayangkan warna cam mane...
lagipun sy fail sikit nak main match ni...

Sue PeLik said... Reply To This Comment

huhuhuhu. memang nak bagi idea pun tak der idea bila tgk warna baju neh huhuhu

Mimie Najib said... Reply To This Comment

alamak, kita pun tak tahu nak match kan dgn warna apa..hehe
tapi kaler ni mmng cntik..nmpak lmbut je.. :)

cik nana said... Reply To This Comment

kaler yang somting pink2 camtu okay gak kot nak match kan dgn kaler purple biru ni. eh ayut, cantik lah kaler ni. :)

Jna marcello said... Reply To This Comment

untuk klau nk ikut tred skrng..mmg full of kaler..so xperlu risau nk padan kan dgn kaler ape pun..cuma jgn hitam puteh ataw kaler seangakn yg sama hihihi try it!!!

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

susah nie nak match warna..akak xde idea huhuhuhu

Nursaila Norman said... Reply To This Comment

better sama kaler ayut,nak selamat..nnt lain pulak jadinya..kalau xnak nmpk soooo purple,nnt adjust dekat beads :))

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

akak xda idea plak.. xreti bab2 nak matching ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...