-Kawan Aku-

RM4.9k bersamaan 3 tahun

Assalamualaikum...


Petang baru kuar entry. ^^
Kuar-kuar entry cite pasal duit.Nampak sangat duit dengan diri tu takleh dipisahkan. ^^
Dapat dah kan?
Ni susulan daripada kejadian itu.



Ni email daripada boss aku.Diri ini telah di daftarkan untuk attend kursus ye kawan-kawan.
Take note dengan tarikh yang diberikan.Lame kan?

Kebiasaannya,dalam Offer Letter yang dapat tu hanya nyatakan jawatan,gaji dan benefit.Segala persoalan sebenarnya kena tanya sebelum tandatangan Offer Letter tu.Yang ni aku memang noted la.

Tapi ni Contract.
Persoalan tentang contract kena tanya sebelum tandatangan surat kontrak la kan?Betul tak?

Meh aku story mory jap pasal Workshop Shell yang akan aku attend ni.Workshop Shell ni berlangsung selama sebulan.Selama sebulan jugak aku takde kat office.Maknanya sepanjang sebulan jugak aku tak rajin ngadap komputer.ok.Nampak apa yang nak disampaikan?? ^^

Workshop Sheel ni kena bayar.Yuran nak attend Workshop Shell ni RM4,898.00.Haaa...tu dia.Oleh kerana syarikat dah expand duit untuk diriku yang tak seberapa ni,aku kena bond.Duration bond untuk RM4.9k adalah selama 3 tahun.

Dalam Workshop Shell ni nanti akan ada macam-macam maklumat yang akan disampaikan.Ada jugak on field training.Amik ko..Weekend pon dia akan kacau tau.Standard kot kalau dah nama ye nak bukak Stesen Minyak Shell.huhuhu. =.="

Persoalan:
Adakah duration bond itu berpadanan dengan duit yang syarikat kuarkan tu?

Aku tak pernah kena bond.Jadinya aku blur cikit tentang kena ikat semua ni.Kena ikat sebab kahwin tu tahu.oppss!hahahaha ^^


18 pesanan buat ayut :

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

lama tu kursusnya..huhuhu
harga kursus pun beriban2 haa..

*meh tgk akak mekap :)

ummuaidan said... Reply To This Comment

Cuba check ngan boss kalau langgar kontrak tuh, iaitu brenti keje bf that berapa kena bayar..rsnya itukan part of staff training&devlpmt..bukan biasiswa pun..naper nak kena kontrak2..

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

yui lg tak tahu..huuhuh

Nursaila Norman said... Reply To This Comment

haha..ayat last mmg over..haha

ayut keja company oil n gas ke? btl jgk persoalan ayut tu..berbaloi ke contract 3thn dgn duit yg syarikat spend tu..kena tny boss baik2 eh :)

Knor said... Reply To This Comment

tak pe lps ni boleh mengadap komputer ye..sebln tak lama..

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

bergantung pada company tu samada berpadanan atau pun tak....maksudnya kena tgk sejarah staff kat situ yg pernah guna duit company....kalau taknak kena bond boleh je bayar sendiri...:P

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Perghh, punyalah mahal yurannya.

Remy hazza said... Reply To This Comment

lama tu..... 3 tahun..... make sure jgn dia tulis tak leh kawen pulak dlm jangka masa tu...he3

azizah :) said... Reply To This Comment

tak tahu pasal ni.. tapi mane yg terbaik buat ayut.. ayut amik jelah yer..

Cik Nur said... Reply To This Comment

ermm..ni kena tnya yg pakaar ni, nur nak bg pendapat pun nur tak berapa mahir sgt..maaf ye ayut...

Cik Syida said... Reply To This Comment

fweh.. tiga tahun tu.. erm, tak ada cara lain ke?

♥ Chacha said... Reply To This Comment

Susah jugak cenggini kan. Fikir balik berbaloi tak duit 4.9k tu utk 3 tahun. Rasa 3 tahun tu tak relevan sangat. If setahun dua tu okey kot.

make sure dalam contract mention yang still boleh kawen n preggy time tu tau.. hahahahahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

alamak akak xtau la bab ni hihi

ros_reeza said... Reply To This Comment

Ayut fikir baik-baik kebaikan dan keburukannya ye.. Takut ada yang tersembunyi di sebalik kontrak tu...

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

fikir2 baik2 sebab kalau ikat contract takle langgar nnt kena bayar..

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

akak pun xpaham sgt pasal ni.. tp kne tanya betoi bg phm sblm sain..

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

ermm xdpt nk bantu bkn nurse ^_^

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

makesure dalam contract tidak ada yg menghalan ayut dari kawen & pregenant..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...