-Kawan Aku-

I'm back! Oh harga emas.....

Assalamualaikum...


Ha....Selamat pagi!
Selamat sudah berada semula di depan komputer.huhuhu
Ok...untuk pengetahuna harga emas baru je naik semua ea ari sabtu lepas ==!
Kecewa cikitla namun terpaksa la layankan jugak.
Harga Emas sekarang RM185/gram.

Jejalan kat area Sitiawan ada jumpa 1 kedai ni dia tengah promotion.
Dia bagi harga emas RM170/gram.
Lupa nama kedai tapi pemiliknya melayu.
Sesiapa nak mencari tu memang kena survey dulu yer.
Weekend lepas jenuh survey...hahaha.
Last-last grab saje seperti yang dikehendaki kat SINI ^^
Kalau beli emas kena upah lagi kan.Kat harga upah ni la kalau nak dapat diskaun ye pon.
So,time survey tu carilah harga upah yang tak mahal sangat yer.
Then,kena pandai runding.
Nanti boleh dapat diskaun lagi gitu.hohoho.

Sekarang tengah baca-baca komen membina yang telah ditinggalkan.
Nanti balas jejak yer!
Terima kasih sudi singgah blog time cuti ^^



p/s: Gambar memang takde sebab telefon rosak+kamera takde ^^



36 pesanan buat ayut :

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

mmg tgh mahal skg yunk..tp tmpt yui leh dpt 916 rm 165..upah pun ok.

Ena's Palace said... Reply To This Comment

rege mas mmg tak akan trun ayut..akn sentiasa naik naik dan terus naik aje!..

btul tu..kena pandai tawar menawar pasal rege nih!...kalu tak budget leh lari..parah dibueknyer!

ummuaidan said... Reply To This Comment

Harga emas naik yer...huhuhu..rugi lak ms balik dl tak buat pelaburan emas..

Cik Syida said... Reply To This Comment

ergh, naik balik ke.. huhuhhuhuhu,, ingatkan raya china dia turun..

:: Mrs.Eady :: said... Reply To This Comment

wahhh beli emas!

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

wah, kira murah lah tu.

CeqGu said... Reply To This Comment

Baru naik? Sblm harga emas trun skit ker...haha lgsung tak tahu

azizah :) said... Reply To This Comment

kena pandai survey untuk cari yg lebih murah..kdg2 harga kedai tak sama.. moga dapat buat pilihan yg bijak yer ayut :)

♥ Chacha said... Reply To This Comment

tips kalau nk beli emas jgn p kedai2 yg ada nama... sbb itu buatkan upah mahal.. dia mark up kaw2 punyaaa...

mcm cha dulu beli kat wah chan n poh kong je.. if kedai emas yg kat kampung pun okey, upah murah dear..

Remy hazza said... Reply To This Comment

rege mas memang tinggi..... teringat gelang mak remy yg jatuh kat maidin mall ipoh 2 minggu lepas...bertuah sapa yg dapat....gelang yg duit siling pulak tu..... hu3

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

Harga emas ni tak boleh nak jangka kan? cepat je berubah.. tapi beli emas ni bagus.. pelaburan masa depan sbb harga akan sentiasa naik..:)

Ujie said... Reply To This Comment

Nak beli emas ni kena rajin survey..perati harga emas dan upah tukang. kdg harga emas rendah, upah lak yg dinaikkan.

Nudabuffy said... Reply To This Comment

dekat fb banyak penjual emas online yang reliable.. contohnya http://www.facebook.com/pages/GOLD-916/167605913272826?fref=ts
atau pun pilih dekat group ni http://www.facebook.com/groups/gold.lotshop/?fref=ts.. Murah daripada harga di kedai emas. Malah ramai yang tak kenakan upah

singgit said... Reply To This Comment

ui..dah cbuk2 wat preparatio..bile nk kawin??

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

ayut kalo nk beli emas time nk dekat tahun baru cina memg murah...

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

emas naik lagi? huhuhu. mmg tak beli dulu la jwbnya.

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

xpe ayut...masa nie la nak suh pihak lelaki melabur lebih sikit hehehehe mintak jgn xminta

Rosmiza Ali said... Reply To This Comment

Mieza dulu pun pilih rantai tangan untuk upacara batal air sembahyang tu. Hehehe. =)

nik ros said... Reply To This Comment

mmg emas tgh mahal skarang ni kan. susah nak turun

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Wah!! kalau sekarang gadai baik ini..heheheheh

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

wah ayut ni mesti pakar tawar menawar ni....

Cik Que said... Reply To This Comment

huhu..cik Que x tau sngt psl mcm ni..yg cik Que tau emas 999 ngan emas 916..

nur anis said... Reply To This Comment

mahal kan emas..hukhuk.

Cik Nur said... Reply To This Comment

mmg pun mas ni, upah yg mahal....
cuba cari lagi ayut...

ros_reeza said... Reply To This Comment

emas makin naik... tapi, ok tu.. masa Ros kahwin, tahun 2011, emas jadi rm200. huhuhu.. pengsan nk membeli..

cik azLyzah⊙.☉ said... Reply To This Comment

wahwahhhhh....dah ade khabar baik nih..Bile majlis nye tu dear??

Deqla manjew said... Reply To This Comment

xde emas nk di labur.. huhuhu...

Myra Jay said... Reply To This Comment

Mmg emas cepat naik harga, kena survey sebelum membeli agar berpuas hati...

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

tq singgah blog KA Juga ye

izzah said... Reply To This Comment

beli jgn xbeli...hehe...mahal pn xpe...dh nikah nnti mntak lg emas yg lain...hehe...

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

dekat sabah lagilah mahal...huhu

cik nana said... Reply To This Comment

survey ayut surveyyy sampai jumpa harga yang betul2 ok. go ayut go ! hihi :)

LiYa HaNiF :: said... Reply To This Comment

bilalah nk turun nak belikan tuk qalesya nie...

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

kat sabah emas 916, 175/gram

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

emas tgh mahal skang ni..kena rajin2 survey ayut

Mimie Najib said... Reply To This Comment

kita kalau pergi tsco je, msti jeling kat kdai emas kat pntu masuk tuk tgk hrga mas..hehe..hrga emas skrng kat sini kalau tak silap Rm187 kut.. tp kita suka beli kat kdai cina kat GM ipoh.. masuk kedai mlyu, mak aihh, bergnda mahal..masuk kdai cina tu siap dapat diskaun lg..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...