-Kawan Aku-

2013 Tahun Melawat Terengganu

Assalamualaikum...


Dikesempatan yang ada semasa cuti Raya Cina yang lepas, aku dan keluarga telah berjalan-jalan di Terengganu sambil ada urusan rasmi.

Laluan ke Terengganu ada dua; 1) Jabor - Banyak kelapa sawit semata 2) Pantai - Lalu tepi pantai.
Pada aku laluan pantai adalah yang paling best daripada Jabor.Sekian. ^^

Sabtu - Sampai dan malamnya ada majlis rasmi.
Ahad - Jalan-jalan dan petangnya balik Pahang
Isnin - Balik Johor

Singkatkan?mmmm...

Di malam majlis rasmi keluarga...

Kitorang stay sini.See my stuff?Memang kena get ready takur tak disediakan.huhu.
Abang cakap kat sini RM200/day, 3 bilik, ada aircond setiap bilik.Lokasi Nabila Homestay ni memang bersebelahan dengan Pantai Batu Buruk.So,memang best la dekat dengan pantai.

Pantai Batu Buruk,Terengganu.

Depan Dataran.Bersebelahan Pasar Payang,Terengganu.

Depan Taman Monumen.
Nak masuk kena bayar.Kitorang tak masuk sebab planning akan datang baru masuk. ^^


Masjid Kristal,Terengganu.
Ada nama dia sebenarnya tapi lupa.Tapi lebih dikenali dengan nama Masjid Kristal.huhuhu.

Ada pergi Masjid Terapung (ada namanya jugak tapi tak ingat) gan pergi Pusat Ekuastrian tu.Yang ada kuda-kuda tu kan.Cantik view situ.Tapi sayang jurukamera takde time tu untuk beraksi.hihihi.Ramai pengantin kat tempat kuda-kuda tu tengah photoshoot.Aku tengok jer. ^^ Buat B2B Terengganu,silah ke sini sebab view ye memang cantik ^^

In Pasar Payang,Terengganu.
Ok.Minta maaf kat semua sebab planning nak beli bebanyak benda tu dan memang dah beli tapi tertinggal di kampung.Kalau dah tertinggal takpela.Bukan rezeki kan ^^ Nanti pergi lagi aku pasti ingat kat korang semua tau ^^

Apakah yang korang perasan sama sepanjang aku di Terengganu?
hahaha.. :p

Selamat Melawat Terengganu!

25 pesanan buat ayut :

Pelengkap Rusuk Kiri said... Reply To This Comment

apa yang sama ? tudung kot. hehe

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

jauh bjln ya dear..

ummuaidan said... Reply To This Comment

Masjid terapung akak pernah gie..masjid kristal yg lum pernah sampai...tp best gak kalo gie belah2 pantai tuh leh cuci mata

Mayang ABDUL RAZAK said... Reply To This Comment

ok le ayut.. murah ekk homestay tu.. 3 bilik.. kira ok sesangat...

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

bestnya jln2 kt sane! dah berbelas thn kot akak x g tganu. hehehe. yg akak perasan, awk pakai tudung warna coklat sepnjg ade kt tganu. tudung yg sama kah. hehehe

hazwan hairy said... Reply To This Comment

wahh bestnya.....tahun ni insyaAllah smpai

:: Mrs.Eady :: said... Reply To This Comment

thn ni ade perancangan nak ke sana..semoga tercapai impian ku :)

Wana Owen said... Reply To This Comment

last datang ganu last raya tahun lepas.tapi datang last year,kat sana hujannnn!

ros_reeza said... Reply To This Comment

tak pernah samapi lagi Terengganu.. uwaa...nak ole ole dari Ayut jugak.. hihihi

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

teringin nak pergi suatu hari nnt

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

he he he...baru nak mintak satu...

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

seronoknye apa lagi bila g ramai2 ni kan

ayut said... Reply To This Comment

@Sue-Rya Qistina hahaha..haah tudung yg same...bsuh celup2x ajer..hihihi.tak bwak tudung len ==!

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Bestnya jalan2 bersama keluarga tersaynag

Cik Syida said... Reply To This Comment

bestnya, kta tak pernah sampai lagi kat masjid belakang tu... cantiklah masjid tu :)

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

wah..jalan2 makan angin ya..best nya!..akak pernah sampai Terengganu dlm tahun 2003 dulu kot..dah lama berlalu..mesti dh byk perubahan..:)

Remy hazza said... Reply To This Comment

terengganu memang remy tak sampai lagi....... tak tahu ler bila....

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Wah...Bestnya...
Cuti2 Malaysia...

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

wah bestnya satu keluarga pergi melancong....:)

azizah :) said... Reply To This Comment

best kan terengganu.. masjid terapung/kristal, taman monumen islam, pasar payang! jijah selalu kalau cuti p ganu sebab adik stay sana..hee

Cik Nur said... Reply To This Comment

pasar payang tu, kalau pegi mmg rambang matakan.. :)

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

wahh seronoknya jalan2 terengganu..dah lama shida xpegi..

iietamalek said... Reply To This Comment

Seronoknyer jlnjln terengganu

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

wah bestnyerrr ayut

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

owhhhh..rindu pada trgganu..ayut...k'imi prasan..tudung yg samakn?ehehe!!sngkan..xpyh iron byk2 kali :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...