-Kawan Aku-

Buah Manggisku...

Assalamualaikum...


Semalam macam ramai yang nak manggis kan.kalau dekat memang bagi dah.Nak tahu apa nasib buah manggis kat umah tu?Tadaa...




Manggis kat umah tu dah semakin mengering.Mana tak kering sebab kat umah tu ada dua orang je anak dara.eh?!hahaha..Jadinya makan pon tak banyak.Anak dara la katakan.Penjagaan badan itu penting. Soo funny ok.Adehhh.

Fakta Manggis:

Kulit warna dark purple
Ada topi wane ijau
Isi dalam sangat putih warnanya
Bawah buah ada macam bentuk bunga yang mana kalau dikira nanti akan sama dengan isi dalam (ikut pengalaman aku la yang ni)

korang pernah perasan tak fakta last tu?




Ada sesiapa mahu boleh wass up ok?!
Ni lagi funny.Benda alah Wass up pon tak tahu lagi nak ber'wass up'.Berasap jawab yer.
Memang mengarut kala petang.
Selamat petang semua!
^____^





30 pesanan buat ayut :

Mira Adzlia said... Reply To This Comment

xperasan pula fakta yg last tu..huhu

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

preggy kali nie xmkn manggis lagi rasanya...apa lagi ayut...hehehehe postla mai

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

MV tak makan manggis

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

mmg sedaplaa...

abah khalisha said... Reply To This Comment

sedapnya manggis..memang musim sekarang ni

Cik Nur said... Reply To This Comment

fakta lastu memeng betulkan..
kalau nak mkn manggis..mesti usha bontot mggis tu dulu..hihihi

Mimie said... Reply To This Comment

akak xde wassup pun...tab tak leh nk idup...charger rosak sudah

cik nana said... Reply To This Comment

Tahukah anda manggis ni sangat banyak khasiat nye lagi2 utk kulit. tapi kulit manggis lah yang bagus utk kulit. hahaha

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

owwhhh..ayut..ini buah feberet k'imi :)

محمد رازيق said... Reply To This Comment

sedap tu manggis. hari tu kat MAHA sempat beli sikit. hehe

azizah :) said... Reply To This Comment

pehh manggis salah satu faverite jijah jugak.. sebelum ni rumah MIL ada manggis.. kalau ada buah dia selalu simpankan untuk jijah..huhuhu

nik ros said... Reply To This Comment

sedapnya manggis :)
feveret jugak ni

miz ruha said... Reply To This Comment

tau makan aje manggis ni... tak belek2 doh...

Ujie said... Reply To This Comment

Lama tak mkn manggis..sejak pokok kat kg tu dah pencen.

Fakta tu mcm pnah dgr..unik kan ciptaan Allah.

Jna marcello said... Reply To This Comment

nice info Na laa pengemar manggis..
AYUT~! MIS YOU!!!
sory lately tak dtg terjah blog ayut i was so bz... n tqsm sbb slalu dtg blog Na *really appreciate ;)

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Lama tak makan manggis ^_^

suka suka said... Reply To This Comment

Favourite ni.. Sebenarnya kulitnya pun sangat brrkhasiat..akak tau sebab akak jual produk berharga tu.. Oracnya tinggi..

hnahdy said... Reply To This Comment

sedapnya masam2 manis

Misz Mieza said... Reply To This Comment

Baru tau ulas kat dalam sama bilangan dgn tapuk bentuk bunga kat bawah dia.. Hehe..

Remy hazza said... Reply To This Comment

last fakta tu memang betul....dari dulu masa kechik2 remy dah start buat kajian...tepat sangat......he3

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

sib baikb dah mkn hari tu..lau tak nak jugak pau ..hihi

selamamt malam

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

erk...tak pernah terpikir plak nak kira bawah manggis tu...info menarik ni

MaMa Rey said... Reply To This Comment

kalau bunga sama dgn isinya baru2 tahu tp kalau kaler dark purple isi putih baru tahu..tq infonya ayut

izan mama mia said... Reply To This Comment

dekat kg,..mmg meriah buah manggis,..tapi saya xsuka buah manggis..ntah kenapa

ummuaidan said... Reply To This Comment

sedap th yut ...dah lamatak makan manggis...yg bunga mewakili buah tuh menarik jgk..nanti nak tgklah...

iietamalek said... Reply To This Comment

sedapnyerla buah manggis..yang tak tahan kalau nak buka kena getahnye tu..hehe

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

suka buah maggis ni

ros_reeza said... Reply To This Comment

Eh ros baru tahu pasal fakta yg last tu. Kebetulan, pagi tadi ros ada beli kat pasar tani. Nak pi kira la.. hihi

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

manggis pos la sikit ayut haha

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

klu berani post la kat eca sekotak :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...