-Kawan Aku-

Di saat Kehilangan...

Assalamualaikum...

Tiga hari aku tak melawat blog aku sendiri apa ntah lagi melawat blog kawan-kawan.Hari ni online tetibe dah ada kat kampung halaman.Home sweet home!hihihi.Sebenarnya cuti terus start Cuti Krismas aritu.Tapi semalam aku sibuk dengan PTPTN.Semua tahu kan apa tu PTPTN?

Sepanjang 2012 ni PTPTN banyak bercerita pasal Ujrah.Pernah dengar?Pertukaran daripada 3% (interest) kepada 1% dan perjanjian Ujrah ini adalah perjanjian yang jelas.Apa yang jelas?Jelas ye upah yang kena bayar tertulis dalam perjanjian.Ni yang aku paham berdasarkan perjanjian la yer.Tiap bulan pon korang akan bayar kurang sedikit daripada perjanjian asal.Bayar konsisten yer.Takla akan ada sebarang masalah.Ingat yer,masa pinjam kita senang,sekarang masa untuk kita bayar balik pinjaman.Lepas 3 bulan kalau tak seperti yang dalam perjanjian aku akan isukan semula ea.huhuhu.Apa yang pasti aku tak buat potongan gaji.Sebab ada dengar gak kekurangan kalau bayar dengan potong gaji ni.Aku akan bayar secara by hand.Haaaa...kelebihan bila duduk KL.Senang nak membayar ^^

Selesai urusan PTPTN aku.

Aku balik kampung la..kan cuti.Yeayyy!!hahaha.Alhamdulillah aku sampai dekat kampung dengan selamat petang tadi.Petang sampai-sampai je dapat jumpe anak angkat baru!


2 ekor sekali!Comel yela korang ni kan.hahaha
Dua-dua belum ada nama.Esok kalau panas memang nahas 2 ekor ni kena mandi gan aku.hahaha.
Bila di kampung.Refreshing!



Jom lawat kawan-kawan!
^___^



till then.
ayut

18 pesanan buat ayut :

Cik Nur said... Reply To This Comment

Nur xde PTPTN...hihii...

comeinya kucing2 tu...

geram tgk.!

hazwan hairy said... Reply To This Comment

xdpt biasiswa ke?hehe...kucing ekor mcm kucing hery tp dh tua..ahha

Karukord Jagau's said... Reply To This Comment

jangan lupa kasi syampu sekali sama itu kucenk ^_^

adyna said... Reply To This Comment

AYUT APA KEKURANGAN BUAT POTONGAN GAJI??
SEBAB AKAK PLAN GAK BUAT POTONGAN GAJI

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

nape lau ptong gji ayut? yui dah dkt setahun potong gajii.. kalau tak ok, nak gak byr by hand aje.

Ujie said... Reply To This Comment

Comel la dua2 kucing tu..muka mintak disayangi.
Mesti bising kalau kena mandi ni..^__^

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

comelnya...comelnya...ayat yus dlm MLM hehehehe

ayut said... Reply To This Comment

@hazwan hairy xdok rezeki nk jd biasiswa yer hery...huhuhu..redha la kena membayar

TechKini.com said... Reply To This Comment

ala comeynyerr.. geram tengok 2 ekor tu...

-> ❤ TechKini.com

ummuaidan said... Reply To This Comment

Tak paham sangat sistem PTPTN nie ..akak dulu MARA..
Ayut mandi ngan kucing...heee...biar betul...

aisya said... Reply To This Comment

minta tangguh bayar hari tu.. ye la, dah sambung blaja.. huhu.. tp tangguh2 charge perkhidmatan tetap ada tiap2 bulan.. huhu

Remy hazza said... Reply To This Comment

best nyer...cuti2 kat kampung tu......

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

comel kucing tue..akak xda PTPTN

Mimie said... Reply To This Comment

sme la akak...de PTPTN

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

hehe sian la 2 ekor tu kena mandi...

ros_reeza said... Reply To This Comment

Oh dah ada pengganti..

azizah :) said... Reply To This Comment

jijah bayar by hand pon liat..hahaha teruknya..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

dh ada pengganti yg comel tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...