-Kawan Aku-

Buat Ibu Mengandung! :)

Assalamualaikum...


[Facebook]
tak jumpa pulak link ye dah.huhuhu.mintak halal ye ilmu ni.


Bak kata orang yang aku selalu dengar,
Nak mendidik anak biarlah daripada dalam perut.
hihihi.

Ayat-ayat Al-Quran jika daripada kecik dah kita dengarkan untuk mereka mudah-mudahan hati mereka lembut.(Ni pon dengar orang cakap) Sebagai seorang ibu yang mengandungkan anak dan bawa mereka ke sana ke mari selama 9 bulan mestilah mahukan seorang anak yang boleh menyenangkan hati.
Jadi buat ibu mengandung,amalkanlah bacaan surah-surah di atas.
Mudah-mudahan anak yang bakal lahir menjadi anak yang penuh sifat-sifat mahmudah.
amin.

Selalu dengar nak anak yang 'handsome' dan 'cantik' amalkan Surah Yusuf. Nabi Yusuf kan dikenali sebagai seorang Nabi yang baik rupa paras ye kan.Harapnya tak dapat seindah Nabi Yusuf, dapatlah anak yang bakal lahir nanti sesedap mata untuk memandang.Manis dan tenang kalau dilihat.

Surah Luqman banyak mengisahkan nasihat dan pesanan Luqman kepada anaknya.Kalau kita baca tafsirannya banyak pesanan terdapat dalam Surah Luqman.

"(Luqman menasihati anaknya dengan berkata): "Wahai anak kesayanganku, sesungguhnya jika ada sesuatu perkara (yang baik atau yang buruk) sekalipun seberat bijih sawi, serta ia tersembunyi di dalam batu besar atau di langit atau pun di bumi, sudah tetap akan dibawa oleh Allah (untuk dihakimi dan dibalasNya); kerana sesungguhnya Allah Maha Halus pengetahuanNya; lagi Amat Meliputi akan segala yang tersembunyi. [Surah Luqman, Ayat 16]

Ada jumpa tafsiran online jumpa kat SINI



Al-Quran terkandung segala kebaikan dan manfaat.
Jom baca Al-Quran!
^____^












30 pesanan buat ayut :

syiela said... Reply To This Comment

setuju tu.. buat ibu mengandung rajin2 ye In Shaa Allah

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

thanks for sharing. nice sgt. sesuai utk akak yg sedang preggy ni. hehehe

Deqla manjew said... Reply To This Comment

insyaAllah boleh dipraktiskan bila dah mengandung nnti....huhu... slm kenal ya... singgah dari blog MV ni..hihi..

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

bagus tips nie...ayut kena simpan nie, yg lbh baik baca alquran 30juzuk juzuk..lbh bagus..nak lg bagus, cuba utk khatam al quran masa hamil..

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

good sharing ayut... need this dosage untuk panduan dan amalan... but then bukan sekarang lah... In Shaa Allah sekiranya ada rezeki... ^_^

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

nice sharing

Cik Que said... Reply To This Comment

nice info...^_^

hazwan hairy said... Reply To This Comment

baca untuk bini yg akan dtg..tp xtau bila..hahhaa..

Ujie said... Reply To This Comment

dari dalam rahim anak dah mula belajar.

kalau maknya rajin mengaji..Insya Allah baiklah hasilnya. Kalau maknya rajin tengok segala rancangan hiburan, jgn salahkan anak jadi tak elok.

Mimie said... Reply To This Comment

elok diamalkan ibu2 mengandung

Cik Nur said... Reply To This Comment

perkongsian yang baik ayut..!!
Nur bujang lagi, suatu hari nanti pasti akan cari belik entry ni.. :)

Myra Jay said... Reply To This Comment

Amalan buat semua para/bakal ibu :)



p/s: Ayut pasal backling dari PR4 tu hanya Denaihati tahu caranya.. Tp percayalah ada pelbagai cara Denaihati boleh buat supaya blog kita akan dapat backlink tau :D

nur anis said... Reply To This Comment

al quran..:)

ummuaidan said... Reply To This Comment

Bagus yut share info nie...semua suruh yg dikatakan tuh bagus...akak dpt amalkan semua sebab akak sebolehnya2 nak continously baca selurh quran inshaallah...lepas khatam ulang lagi...gitu jer..hehehe

sHaRiNa eLyaNa said... Reply To This Comment

thnks for sharing..its good for mom to be..:)

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Nice sharing ^_^

Misz Mieza said... Reply To This Comment

Bagus ni.. Mana tau murah rezeki nanti, in shaa Allah akan amalkan surah2 ni.. Btw thanks for sharing.. =)

azizah :) said... Reply To This Comment

InsyaAllah akan amalkan nanti :)

nik ros said... Reply To This Comment

byk kelebihan ayat2 Al-quran ni :)

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

nice sharing :)

eintan nurfuzie said... Reply To This Comment

nice sharing

izan mama mia said... Reply To This Comment

tip berguna bt semua kaum ibu..

cik nana said... Reply To This Comment

ayut, tahun depan dah boleh amalkan. eh, hikhik :)

izzah said... Reply To This Comment

advance ayut yek....xpe2...kumpul info awal2...hehe...

Remy hazza said... Reply To This Comment

thanks for sharing......

ros_reeza said... Reply To This Comment

good sharing.. boleh diamalkan :)

aryocahyalesmana said... Reply To This Comment

nanti saya suruh istri saya biar rajin baca alquran dehh,,,
makasih ayuut

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

In Shaa Allah utk ibu2 mengandung sangat elok amalkan sebab byk kebaikannya

shidaR said... Reply To This Comment

nice sharing..ayut..bt bekalan bakal ibu2 mcm kite2 nih hehee :D

iietamalek said... Reply To This Comment

good sharing..

done maxis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...