-Kawan Aku-

Kursus Kahwin Di Pertama Kompleks

Assalamualaikum...


Tarikh: 8-9 Disember 2012
Tempat: Pusat Kursus Perkahwinan Ibukota (Pertama Kompleks)

Setel basic keperluan untuk kahwin.Eh?!

Aku dah duduk KL-Selangor dalam setahun setengah.Pertama Kompleks pon aku tak tahu kat mane.Sedih! -_-" Kepada sesiapa yang mencari tempat kursus kahwin pastu baliknya nak berjimba bolehlah ke sini.Dekat dengan Stesen LRT Bandaraya. Jadi pergi kursus boleh naik Public TransportBangunan Pertama Kompleks tu belakang Sogo berdekatan dengan Jalan TAR(dekat jugakla). Batch aku paling last yang kemungkinan kursus hanya 2 hari.Lepas ni mungkin ada rombakan berdasarkan apa yang tempat kursus tu bagitahu.Harap Maklum.

Hasil kreatifnya tangan aku buatkan peta.Engineer la sangat ko kan ayut~!



Lupa nama En. Baju Putih tu.Dia la yang bagitahu akan ada perubahan.
Lokasi: Lot 39, Tingkat 3 Pertama Kompleks.
Bayaran: RM80.00
Masa: Sabtu (2.30-6.30 petang)
Ahad (8.30 pagi - 6.30 petang)

Korang naik je eskelator/tangga sampai tingkat 3 jumpa la nanti.Jenuh gak aku berpusing. -_-"
Hari Ahad kena masuk lalu parking yer.Aku dah la sorang-sorang,1st time sampai Pertama Kompleks ni, berpusing la jugak 2-2 hari tu.Hari Sabtu pusing-pusing carik Pusat Kursus Kahwin ni.Ahad aku pusing-pusing carik mana la tempat parking gan lift ni.haish~!
Lom jadi isteri Navy lagi ni.hohoho.Sape suruh pilih En B,ayut oiii..
Ni luahan je..Tak menyesal..ngeh3x~! 


Makan ok!Kenyang je dengan apa yang disediakan.

lunch!

Penuh pinggan aku masa lunch tu sebab aku nak menghabiskan masa yang ada.Nasihat aku,janganla pergi kursus sorang-sorang.Awkward!Seriously!Ramai je yang pergi kat situ.Tapi still take time kan nak make bonding with someone.So,dont take the risk!Belum lagi yang pergi dengan kekasih hati pujaan Malaya semua.adeeehhhh~!Sijil siap dalam masa 3 hari.Aku tak amik lagi sebab nak amik this weekend dengan En B.Haaaaaaa..kan cakap dah tadi tak menyesal...hahahaha.Watever ayut~!





^_____^
-ayut-










36 pesanan buat ayut :

azizah :) said... Reply To This Comment

ayut oo ayut.. ayut p kursus sorang2 yer..siannya la.. kalau g gan kawan ok la..takpelah janji settle sudah kan.. yeyy dah boleh kawenn :)

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) hahaha...kwan ye tak mau pegi...sorg jela..tak daftar lom leh kawen...hahaha ;)

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

hehehe. cian2 dia kena pegi sorg2 ye. akak dulu pun g sorg2 gak. kebetulan mase tu husb akak ade show pulak. terpaksa pergi asing :(

s h a said... Reply To This Comment

hehe.dapat sijil nanti simpan elok2 taw ayut.uik...kt pertama kompleks.memang bestla nak berjalan2 lepas tu.memang awkward kalo pg sorang.huhuh.alhamdulillah setel satu perkara ye. :)

Nursaila Norman said... Reply To This Comment

ala kesiannya ayut g sorg..xpe,janji dh settle..ala,time rehat je rasa janggal sbb sorg,dlm kelas mmg sorg pun kan..mana leh bercakap pun..hehehe! pape pun, kursus kawen mmg best tau :D

Cik Que said... Reply To This Comment

wah..tak lame lagi nak kawen lh ni ye..best nye..hikhik..^_^

iietamalek said... Reply To This Comment

cantik nye peta tu..hehe

Wak Gelas™ said... Reply To This Comment

ammboii sonoknyer nk kawen kann.. eHHHHee

Mira Adzlia said... Reply To This Comment

wah...da g kursus..ok..dah ckup 1syrt kwen..hihi

Intan Akma said... Reply To This Comment

owh..boleh tak senang duduk kt kursus tuh..~SOGO~SOGO~ memanggil..kikiki

eintan nurfuzie said... Reply To This Comment

mmm. cik en blum ambik lagi kursus kawen...

nik ros said... Reply To This Comment

sis pi berdua . kekok gak la kalau pi sorang kan .

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

selamat bekursus kawen..dulu MV x pegi..haha

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

wah dh boleh kahwin dah hehehe

Mimie said... Reply To This Comment

yeay2..ayut dah mik kursus kawen...yiiihaa

Maria Menado~ said... Reply To This Comment

ayut ayut.. hehe. kite dah amik tapi dengan kawan kawan.. wuwu... T_T

yeke.. bukit ibam lah kot kan.. adik kursus kuantan 8bulan mesti tempat sama... boleylah abang tgk2 kan adik kite nanti. =)

Cik Nur said... Reply To This Comment

beraininya pergi sorang2..
tapi kira oklah jumpa juga walaupun penat mencari.. :)

suka suka said... Reply To This Comment

salam...okla dah melepasi saat keboringan tu.. tapi banyak sharing kat situ..untuk bakal pengantin..

Remy hazza said... Reply To This Comment

mcm kenal jer tempat tu...... he3... remy pun kesana dulu... senang nak pi... pastu dua hari jer......

Nurmujahidah Ismail said... Reply To This Comment

wah,, kursus kawin,, tak sabar nak join,, haha,,

-meeSUPERGIRL- said... Reply To This Comment

nak wat jugak tp tatau bila.. sb owg ckp nt makin meheiii

Ena's Palace said... Reply To This Comment

bakal pengantin yer...
kursus elok2 yer..

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

yippie yeay...cam x lamer lagi jer dah nih nak makan nasik minyak ayut...

pegi kursus kahwin sorang-sorang memang x besh... sebab people surrounding us tu kira strangers yang kita x pernah jumpa dan baru nak kenal...memang take time la...

apa-apa pown...lega kan biler dah selesai kursus kahwin... yup...akak pernah dengar jugak dulu masa akak amik kursus...lepas ni time frame kursus kahwin tu mungkin nak dipanjangkan... erm...but then x pasti... kita dengar jer la apa pengumuman mereka nanty... ^_^

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

pertama kompleks antara shopping kompleks terawal yg dibuka di KL selepas ampang park....baru perasan hari ahad tu kursus start kul 8.30pg....patutlah kena masuk ikut parking....

izan mama mia said... Reply To This Comment

wah..dh p kursus..tak lama lagi,..makan nasi minyak lak yer

adyna said... Reply To This Comment

hehehe tak sabar dah le tue :)

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

Yeahyyyyy!!!ayut dh boleh khwin:) owh...encik b nya abg navy ye,...k'imi pun ada adik ipar navy..pun akn khwin jgk soooonnnn...:) p/s * k'imi guna cendawan butang yg dlm tin,yut :) klau yg fresh mcm xsesuai kot,ehehe!

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

sttle dah ea ayut..bgus2..

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

time akak pun, g sorg2 jgk dulu...xpe, senang nk bwk diri sorg. xkalut dgn org lain...best x masa kursus tue?

hazwan hairy said... Reply To This Comment

bestnya nk khwin dh...nk khwin gk lak..nk cri yg hntran murah..haha

nur anis said... Reply To This Comment

saya belum berkursus kahwin...huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

ayut dh settle erk kursus..yeaaayyy dh boleh kawen hehhe

Mimie Najib said... Reply To This Comment

oo..ayut pun bakal wife tntera jgk eh..so, segeng la kita ye..hihihi..

kita pun haritu pegi ngn kawan.tak silap thun 2010.. hehe..

lega dah settle hal tu..sijil pun dapst petang hari last.. :)

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

bagus nya ayut g sorg2.. hihiii

shidaR said... Reply To This Comment

tahniah dear..shida blm g kursus lg ^_^

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

yeah..anytime je pas ne ye..eca xg lagi..nnti la pg,haha :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...