-Kawan Aku-

Berjihad Nafsu Hati

Assalamualaikum...



[google]



Apa yang dikatakan dengan Jihad dapat dirumuskan sebagai berjuang dengan bersungguh-sungguh atau dari segi bahasanya mengumpulkan bersungguh-sungguh segala kekuatan diri dari segi rohani mahupun fizikal.

Sebenarnya berjuang menentang kehendak nafsu adalah paling besar pada diri seseorang.
Bila melibatkan hati,hanya Allah Maha Mengetahui.

Jadinya,
Andai hati telah terpikat
Berdoalah agar terus dekat.

Allah lebih mengetahui segalanya.
Berjihadlah andai diri belum rasa sedia untuk menerimanya.





p/s: kehendak nafsu shopping??adehhh -_-"










20 pesanan buat ayut :

s h a said... Reply To This Comment

Dulu pernah denga someone cakap,kalau suka seseorang jangan bgtaw sesape.Kalau x kte x dapat org tu.Hehe.Bab nafsu shopping tu memang susah nak kawal.Nak2 lagi tgh YES.Hehe. :)

Kancil 8349 said... Reply To This Comment

entri yang baik

hazwan hairy said... Reply To This Comment

mcm2 jihad ni...klo nk terangkan pnjg berjela..hahaha

Cik Que said... Reply To This Comment

nice sharing..^_^

Remy hazza said... Reply To This Comment

betul tu... jihad nafsu...... itu yg paling kena jaga......

Aishah Jahirah said... Reply To This Comment

sama2 berjihad...:)
p/s:windows shopping dah le...slmt duit..hihi

nik ros said... Reply To This Comment

nik pun tgh bernafsu tuk shopping. tapi tahan dulu

duit byk lagi nak guna tuk benda lain..huhu

Jna marcello said... Reply To This Comment

=)
suka bace entry2 yg ade kat blog ayut ni tawwwwwwwwww tenang je diri.

ros_reeza said... Reply To This Comment

kehendak nafsu shopping memang susah nak dibanteras.. huhuhu

ummuaidan said... Reply To This Comment

ya betul jihad menentang nafsu adlh antar jihad yg paling besar jgk..nafsu nak shopping tuh kena lwn betul2 tuh..takder keperluan jgn shopping...

cik nana said... Reply To This Comment

berjihad nafsu hati utk shopinggg. adess -_-'

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

jihad shopping tu akak x dapat nak cakap lah...ekekekeke... rasanya ada jugak mengalami masalah jihad shopping tu kowt? ^_^ heee...

Cik Nur said... Reply To This Comment

saecara tak langsung, tergolong dalam golongan jihad jugakan...

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

MV kalau shopping kureng..hehehe....

Mimie said... Reply To This Comment

nafsu bershopping terpaksa ditangguhkan..huhuhu

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

nafsu umpama air di dalam empangan...kalau kuat dinding empangan tersebut air takdelah melimpah...kalau retak dindingnya...alamat banjirlah....

azizah :) said... Reply To This Comment

jihad nafsu tu yg penting... insyaAllah jika ada jodoh pasti akan bersatu jugak..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

jihad nafsu tu yg plg penting kena jaga juga kan

shidaR said... Reply To This Comment

bagusnya mcm tu..nk ikut tp dah bcinta dulu huhuhu^^

iietamalek said... Reply To This Comment

nafsu shoppin tu mmg susah nak ditangani...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...