-Kawan Aku-

Istanbul Aku Datang

Assalamualaikum...


Filem yang mendapat sambutan hangat sepanjang berada di pawagam kan?
Aku tak tengok kat wayang pon sebenarnya.Nak pergi je mesti tak jadi pergi.hihihi.Ni aku tengok sebab Mawar download.Ada dalam laptop aku tu.Waktu birthday aritu Mawar amik.Aku pon apa lagi terus tengok.Sekarang,aku dah tengok 2 kali.Padahal baru seminggu je dalam laptop tu.Hebat jugak penangan cite Istanbul Aku Datang ni.hahahaha.


Pelakon Utama: Lisa Surihani,Beto Khusairy dan Tomok.

Point paling aku suka dalam cite ni

1. Lisa dan Blog
2. Lisa dan kasut high heel
3. Lisa,Beto dan kucing
4. Lisa menangis
5. Lisa,Beto dan Maggi Asam Laksa

5 part atas ni paling best pada aku dalam Filem Istanbul Aku Datang ni.Part lawak tu memang lawak abis.Tergelak-gelak aku tengok.Lapar,pastu gaduh pasal Maggi la.Takut kucing sampai memanjat-manjatla.hahaha.Pastu yang sedih walaupun satu scene je pada aku memang berkesan.Terharu kot dengan keprihatinan yang ditunjuk.Orang kecewa memangla tak mampu nak buat apa-apa untuk seketika kan.huhuhu.Patutla filem Istanbul Aku Datang ni orang cakap best sebab memang best.Korang tengokla jugak.Mesti korang suka.Filem yang ringan je penyampaiannya.Korang takkan terasa berat kepala punya.Pasti.


Sinopsis aku:
Lisa membawa watak sebagai Dian yang mempunyai impian untuk bersama kekasih hati,Azad lakonan Tomok.Terdapat beberapa rintangan yang akhirnya menyebabkan Dian terpaksa menyewa bersama Haris lakonan Beto secara tidak sengaja tanpa pengetahuan Azad.Namun akhirnya rahsia ersebut diketahui Azad menyebabkan telah berlakunya konflik antara mereka.Apakah kesudahannya?Kena tengok.Apa yang pasti,mestilah Happy Ending!!



p/s:Benci-benci,lama-lama jadi sayang ^^



28 pesanan buat ayut :

abah khalisha said... Reply To This Comment

AK tk pernah tgk lg..tp dgr-dgr lakonan Tomok agak menghampakan..itu org katalah..AK tak kata.hehehe

Wana Owen said... Reply To This Comment

saya tengok kat astro first.memang best gila movie ni!

noornazuha said... Reply To This Comment

hehe...citer ni sgt simple kan..macam citer Leap year lakonan Amy Adams tuh...

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

MV pulak suka bab pakaian lisa...sweet jer....

MaMa Rey said... Reply To This Comment

hehe..citer ni bestkan..last2 kawen juga dorang..gaduh-gaduh sayang..:)

MAY said... Reply To This Comment

tgk cite ni tp x hbs g.tgk yg donlod je..hehe

Cik Syida said... Reply To This Comment

bestkannn??? :D

Cik Que said... Reply To This Comment

macam best je cite ni..=)

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

hehe ada adegan makan megi ek? haha mcm lawak tu...

miz ruha said... Reply To This Comment

akhirnya ayut pun tengok juga... memang best cite ni...
jom naik skuter... ^_^

azizah :) said... Reply To This Comment

benci lama2 sayang..setuju tu :)

jijah pon tengok online saja.. mr navy bukan minat movie melayu ni.. hee nanti nak download la.. best sgt2 kan citer ni!

Remy hazza said... Reply To This Comment

tak dapat tgk lagi.... nak tgk hari sabtu nie lah.......

Norzie hany said... Reply To This Comment

Akak pun dah tgk citer ni....bestkan ayut.

diana said... Reply To This Comment

ye best jugak..tapi yang tak bestnya watak utama tu digambarkan macam sosial.macam dah biasa je ringan2 dengan bf dia.

nik ros said... Reply To This Comment

sis pun suka tgk citer ni. nak pi beli cd lak nnt :)

نورعيم said... Reply To This Comment

best sgt ke sis? xtau la kenapa skng dah jarang tgk filem melayu.

Misz Mieza said... Reply To This Comment

Best ke Ayut citer ni ? Kat mana nak donlod ekk ? Nak gak tengok .. hikhik! ^_~

hazwan hairy said... Reply To This Comment

mmg best! aritu tgk kat astro first..haha :p

nur anis said... Reply To This Comment

best kan ayut..terbaik lah...:)

aTieYusof Family said... Reply To This Comment

Best juga movie ni...
sy pun sama, download pastu tgk kt laptop je..:)

Myra Jay said... Reply To This Comment

MJ pun baru layan citer ni, layan DVD je..

Memang best ;D

izzah said... Reply To This Comment

sy pn suka LISA N BLOG tu..nmpak cute n comel jer....tp yg xbape nk suka nyer sebab leh plk dia duk serumah dgn laki...

love bunga querida said... Reply To This Comment

citer ni best bunga suke ayat.. maggie asam laksa hanya boleh dpt dekat malaysia aja hahaha tiut

kinara kinatara said... Reply To This Comment

kina pom dah tengok..best gila cerita nie..:)

aisya said... Reply To This Comment

dah free sikit sekarang ni boleh la download.. weee... hehe

hnahdy said... Reply To This Comment

hehe part paling best bergaduh dalam rumah lisa.hahaha

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

akak suka cite ni ayut...best2...

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

overall mantap kecuali lakonan tomok.dia better jdi penyanyi je la.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...