-Kawan Aku-

Masker Shiseido!

Assalamualaikum...



Gambar ni sebenarnya Masker Shiseido yang aku beli baru-baru ni.Aku pon dah bagitahu kan tadi pagi aku beli kat mane.Mahluk hitam yang aku cakap tu mestilah aku sebab Shiseido Black Mask ni kalau pakai kat muka memang warnanya hitam.Masker Shiseido ni jenis Peel Off tau.1 paket boleh guna untuk 1 muka.Kalau terasa nak pakai bahagian hidung je,lebihan tu boleh disimpan dalam bekas.

Tujuan penggunaan Masker Shiseido ni adalah untuk mengeluarkan Balckhead/Whitehead di muka.Selain daripada fungsi itu Masker Shiseido dapat menyerap segala lebihan minyak di muka dan mengecilkan liang roma.

[google]


Mengikut pengalaman aku yang dah gunakan Masker Shiseido ni semalam memang adalah kelainannya dengan masker lain.Kulit muka rasa lebih ringan dan tidak berminyak.Pagi-pagi muka ala-ala kapas lembut gitu kan.hahaha.Untuk Blackhead/Whitehead memang Masker Shiseido dapat tarik keluar.Puas Hati kalau tengok.Aku tak dapat amik gambar sebab kameranya takde kat rumah.Tapi yang aku rasa tak best pakai Masker Shiseido ni adalah nanti akan terasa sakit sampai nak menangis masa nak menarik bila dah kering.


Cara pakai Masker Shiseido ni macam biasa: Basuh muka, Oleskan Masker ke seluruh bahagian muka/bahagian hidung (aku guna jari je tepek kat muka), Tunggu sehingga kering (30/35 minit - lama sungguh Masker Shiseido ni nak kering), Tarik dari bawah ke atas bila dah kering. Bila ada lebihan masker dimuka cucilah muka dengan air biasa.
#Kalau terasa nak basuh dulu muka dengan air suam pon digalakkan bagi membolehkan liang-liang pori terbuka sebelum pakai Masker Shiseido ni.



Mencuba sesuatu apa salahnya kan.Nanti bila dah tahu boleh kongsi-kongsikan.
Selamat Mencuba!
^___^



19 pesanan buat ayut :

PinkUmmi said... Reply To This Comment

ok ke ayut mask nih?

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

br rs nak guna tp tiba2 baca ayut kata sakit masa nk buka.. terus xjd.. hahah

nur anis said... Reply To This Comment

saya pun suka pakai benda ni...hehe...sepeket tu siap boleh kongsi dengan adik..:)

:: Mrs.Eady :: said... Reply To This Comment

nak try jugak la!

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

nmpk menarik..hihi..

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

xpernah cuba pun...try jgkla nti

Jna marcello said... Reply To This Comment

Na nakk tryyyyyyy ;D

aisya said... Reply To This Comment

menarik.. hehe.. boleh try ni.. hehe

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

dah lama akak x pakai mask. siyes dah lama. selalu klau nak tido, akak cuci muka then pakai toner n krim malam je. hehehe

syiela said... Reply To This Comment

tak pernah pakai pun...

sakit sampai nak nagis tu yg paling tak tahan tu

ummuaidan said... Reply To This Comment

ooo..masker...hehehe... dolu2 pun akak suke pakai masker..skrang nak sikat rambut pun tak boleh, bedak pun jrg2..kalo aidan nampak sikat rambut sure bising nyer nak jgak..huhuhuh

nik ros said... Reply To This Comment

nik guna yg seakan mcm ni gak. sakit bila nak tarik tu.huhu

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

senang tak nak dpt kat sabah..hahaha..soalan..

Aimi Syahirah said... Reply To This Comment

Macam best masker ni. huhu. jom join segmen ni. Ada tag kamu.:) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/segmen-gila-gila-follow.html

azizah :) said... Reply To This Comment

dulu pakai masker yg cosway punya tu..masyaAllah bila buka sakit wooo~~ terus tak pakai sampai sekarang..masker tu pon ada lagi..haha

Nurul Ain said... Reply To This Comment

wahh mcm best je
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

xpenah try lg ni

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

rsanya benda ne ada dgn eca..gift dlm majalah ntah apa kwn bagi..xthu mna simpan da.hahaha

caliph shuriken said... Reply To This Comment

dulu dok cari benda ni tapi x jumpa2.. pnah jgak org ckp sakit sikit wktu tarik masker tu, hukk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...