-Kawan Aku-

Jalan bawa maut!



Assalamualaikum..





Jalan berlubang!
Serius sangat scary kat KL mahupun area-area Lembah Klang ni.
Lagi-lagi motorsikal (aku la tu-_-").Untuk orang yang dah biasa diorang dapatlah tahu kat mane ada lubang kat mana ada lopak dalam tak dalam.Bagi yang tak biasa guna jalan tu?
Rim bengkok la jawab yer.hahaha.Untung kalau rim je rosak.

Ok.kalau tak bengkok,jenis sayang rim gitu mesti nak mengelakkan?
Kalau orang yang baru dapat lesen P semalam mahu tak kelam-kabut mengelak.
Kalau sempat tengok side mirror takpe,kalau tak sempat?
Mangsa kemalanganlah jawab ye.

Aku serap cikit apa yang dikatakan dalam Rencana Kosmo!,sebab-sebab kenapa jalan boleh berlubang:

1) Kelemahan lapisan permukaan jalan
2) Turapan jalan yang tidak sempurna
3) Kesan daripada cuaca terutama hujan yang menyebabkan permukaan jalan mela merekah dengan takungan air
4) Sistem saliran kurang berfungsi
5) Bebanan aliran trafik yang tinggi.


Lembah Klang kot.Memang la orang sibuk lalu lalang.Tak pernah ye laluan Lembah Klang ni tak mengalami kesesakan.
Sebab dan kupasan lanjut sila baca Kosmo online tau.hihi



Berhati-hati di jalan raya terutama di Lembah Klang yer!
^___^



20 pesanan buat ayut :

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

tak suka jalan berlubang mcm ni buat rosak sport rim..hehehe

cik Que said... Reply To This Comment

btul..saye pun kdg2 takut bawak moto kalo jln bnyk berlubang sana sini..tak psl2 acident dsbkan jln mcm tu..

★ aIsyaH ★ said... Reply To This Comment

memang bahaya..especially utk penunggang motosikal..so..hati2 di jln raya..ingatlah org y tersyg..xD

Remy hazza said... Reply To This Comment

kat mana2 pun ada.......lubang...kena berhati2 sentiasa.....

Jna marcello said... Reply To This Comment

na nk tambah lagi..hihihi
Lagi2 kalau jln tuu laluan lori2 yg besar gedabak confirm jln akan cepat berlubang...

Mayang ABDUL RAZAK said... Reply To This Comment

selalu sgt .. jln byk rosak tapi lambat tul nak repair... cam bawk kete abis le alignment suma tapi sian kat org yg naik moto le .. bahaya..

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

betul dah apa kosmo cakap tu...bila ada yg dapat tender turap jln ni, diorg hanya taruk layer batu halus dgn tar itam je.....lapisan2 bawah tarak...pastu lori dan kenderaan berat selalu lalu...mana tak berlubangnya....

Misz Mieza said... Reply To This Comment

Ish2! Memang bahaya terutamanya bagi penunggang motosikal.. Huhu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

ishhhh bahaya ni..kena hati2 la kan...

izan mama mia said... Reply To This Comment

jln berlubang mmg bahaya..kete pun cepat rosak

Misz Mieza said... Reply To This Comment

Lupa nak inform, MM ada tag Ayut kat sini tau --> 2012 Giveaway By Ira Arina & Izzahlt. If berkelapangan sudi2kanlah join.. =)

azizah :) said... Reply To This Comment

tu yg bahaya tu.. laju2 time hujan tak nampak lopak tu..memang habis la kereta.. aduh takut tol rim bengkok..huhuhu

Noraim said... Reply To This Comment

kalau tgh laju best je terjun lubang2 itu. kehkeh.

nur anis said... Reply To This Comment

hish..tak suka jalan lubang..bahaya kan..

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

mnyushkan org ja gtu.

s h a said... Reply To This Comment

Harap2 adalah teknologi yang boleh buat tar and material untuk buat jalan ni lebih tahan.Memang sangat bahaya dan mendatangkan kerugian pada pengguna.Kalau kete rosak okay lg,kalau nyawa melayang sape nk ganti.Huhuh.

Ujie said... Reply To This Comment

yg akak perasan, musim ujan ni mmg byk lubang baru muncul kat jln raya ni. kena bwk slow & alert.

tayar keta akak penah pancit sbb terlanggar lubang. yg sedihnya keta baru beli beberapa hari, tayar tu pulak dah takleh guna lagi sbb pecah/retak.

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

jln berlubang mmg bhaya.. lbh2 lg utk mereka yg xtau..

syiela said... Reply To This Comment

sangat2 bahaya.. mmg perlu berhati2

Mimie said... Reply To This Comment

memg bhya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...