-Kawan Aku-

Idea-Idea DIY Aku!

Assalamualaikum...


Oleh kerana semalam mode untuk kahwin dah 'Turn On' makanya adala jugak entry aku untuk membuat projek-projek 'Do It Yourself' ni (jangan cakap aku rajin sebab aku malas sebenarnya..hahaha).'Do It Yourself' atau lebih dikenali sebagai DIY ni senang sebenarnya cuma memerlukan masa,kreativiti dan kerajinan. Siapa terasa ada 3 benda tu bolehla nak buat. Aku? -_-" non ado semua tu.Tapi nape aku nak DIY?Sebab nak mewujudkan rasa 'excited' untuk kahwin! ok?


Aku planning nak buat projek DIY ni untuk list bawah ni:

Bunga Telur
Kad Kahwin
Veil
HandBouquet a.k.a Bunga Tangan
Hantaran
DoorGift
Pelamin
GuestBook a.k.a Buku Tetamu
....
....

Apa lagi ek boleh DIY?Meh bagitahu cikit.


Kemungkinan yang berjaya

Bunga Telur
Veil
GuestBook
DoorGift
Hantaran


Selebihnya????
Akan difikirkan balik.
Beria aku berangan nak DIY semua projek atas tu.Sempat ntah tak, tak tahu la tu.En B tu cakap tarikh atas awan lagi.Tapi ikut dia nak cepat je.Haip!Orang banyak projek la nak buat ni!hahahaha.


Apa pon planning well.
Hope aku berjaya untuk DIY bagi projek-projek kat atas tu.
^____^



p/s: Entry untuk semua tu start tahun depan jela yer.hahaha







23 pesanan buat ayut :

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

akak paling suka buat kad kahwin

Cik Nur said... Reply To This Comment

Singgah sini.. :)

Perancangan yg bagus...
bila buat sendiri jimatkan...

cik nana said... Reply To This Comment

tu diaaaa tu diaaaaa. ada lagi ayut tak list, baju perantin DIY. ekeke pengsannn. eh ape tunggu tahun depan lak. sekarang lah setat. haha

Hanif said... Reply To This Comment

Betul ..baik planning awal2..
Lelaki ini selalunya bab pasal ini memang tak serius...hahahaha
Kepala ingat nak nikah cepat2 dengan sekali lafaz..takutt...( ikut pengalaman aku...hihihihi)

izzah said... Reply To This Comment

Good luck ayut...moga brjaya smua diy kt atas ni...chayyok2..,yg pnting kna gigih...:-)

Remy hazza said... Reply To This Comment

gud luck!!! pasti menjadi punya..... dan lebih kepuasan sebab DIY !

Jna marcello said... Reply To This Comment

Ape pun Na doa semua yg di plan kan akn berjaya In shaa Allah ;)

Misz Mieza said... Reply To This Comment

Memang lagi terasa kemeriahannya bila kita buat sendiri semua2 ni.. Rasa lebih puas & berharga.. Seronok tau time buat persiapan kawen ni.. MM dulu byk gak buat sendiri..Seronok! ^_^

aisya said... Reply To This Comment

all the best ye cik ayut.. hehe..

★ aIsyaH ★ said... Reply To This Comment

wah..dah nk kahwin ke..hew2..semoga berbahagia..hehe..xD

dan semoga planning2 tu terlksana dgn jayanya..in shaa allah..xD

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

bagus DIY ni boleh jimatkan kos sikit...tapi kena pinjam kaki dan tangan family dan rakan2 lah...

محمد رازيق said... Reply To This Comment

wah. boleh ayut. hang kena buat awal2. haa. tak ley lambat2.

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

akak dulu pun semua buat sndiri :) trmasuk kad kahwin..printing pun sdnri..walaupun mungkinla tak segah org lain..tp alhamdulillah paus hati,eheheh!!!

ummuaidan said... Reply To This Comment

wah...bagus ayut nie semuanya nak DIY yer..eloklah tuh kurang2 ade sentimentalnya dan menjimatkan pun jgk...anyway.good luck ya.akak tau yt blh....go..g..go

wanie said... Reply To This Comment

hehehe.. plan kite same la ayut. lebih menjimatkan tau. mcm2 bnde dah berangan dah kepala ni. nak tawennnnn.. ! hekhek :D

nur anis said... Reply To This Comment

nanti kalau jadi semua DIY tu, jangan lupa update ye..saya pun suka tengok kerja-kerja DIY ni..:)

ayut said... Reply To This Comment

@Hanif hahahaha..ok noted..ckp pengalaman ni byk btul :D

Mimie said... Reply To This Comment

share2 la nti ye

Nursaila Norman said... Reply To This Comment

bgs2..awal2 dh ada perancangan nk diy apa..masuk thn baru kena on terus tau..jgn mls2 mcm akak..hahaha

azizah :) said... Reply To This Comment

planning dari awal ayut..tahun depan dah boleh start sikit2.. setahun tak lama tu..

jijah ada plan list setahun,6bulan,3bulan apa yg perlu di buat.. so nnt try cari dlm entry Tips perkahwinan jijah tu yer :)

gudluck ayut! do ur best k..

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

samalah nak DIY bagai..tpi eca calon pun xde lagi.haahhaha..terbaik kan :P

miz ruha said... Reply To This Comment

tudiaa... mode kahwin dah color hijau... >.<
planning awal-awal... tak adalah terkejar-kejar nanti... pastikan budget mencukupi... :)

shidaR said... Reply To This Comment

kalo freee byk masa xde mslah bt semua tu ayut :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...