-Kawan Aku-

Memasak bertemakan Daging!

Assalamualaikum...



Weekend sudah.Mungkin waktu ni aku dah ada kat umah kakak aku kat NIlai.Dia suruh datang sebab daging banyak.Dia suruh tolong masak dan makan.Haaa??Pulak dah aku jugak kena tolong makan.Bayangkan betapa banyak aku rasakan sampai mintka tolong untuk makan.hahaha.Tak kisahla.Aku memang suka layankan je.Dapat gak aku main-main sekali gan anak-anak sedara aku.Weee~~

Now, aku nak try buat semua benda kat bawah ni.Jadi tak jadi belakang cite.Yang penting ada hasrat.hihihi.

Jom memasak!

1st


Bergedil daging!

2nd


Daging Black Paper!

3rd


Popia inti daging!


Ada lagi tak yang menarik resepi bertemakan daging ni?
Kalau kari,kurma etc tu tak mahu.Sebab nanti muak.huhuhu.Kalau ada yang simple-simple ni best gak.
^____^


Kredit Gambar: Google



p/s: Autopublish tau..nak memasak.hihi :)



20 pesanan buat ayut :

ummuaidan said... Reply To This Comment

wah seronot memasak nampak ...akak pun masak pegedil gak tadi...pegedil ayam..first time masak..best...buat burger daging lak blh?

Noraim said... Reply To This Comment

tlg jgn sebut pasal daging dah. naik muak sgt2 dah ni. haha.

maszull said... Reply To This Comment

assalamualaikum ayut...semuanya sedap ni pilih jer mana yg paling best boleh buat ptg2 ni...:)

aisya said... Reply To This Comment

wahai cik ayut, jgn lupe htr ke bangi sikit ye.. tak jauh dah tu... =P

azizah :) said... Reply To This Comment

praktis make perfect ayut! belajar2 nak kawen ni..hehe jijah pon xlepas masak daging ni..hehe

miz ruha said... Reply To This Comment

sedapnya..... nyumm.. nyumm..

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Yummm..Yummm.....
Banyak masakan hari ini...

suka suka said... Reply To This Comment

sedap sedap...

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

tgk makanan semua tu mengancam betoi..

Jna marcello said... Reply To This Comment

yaallah sedap nye begedil daginggggggg tue!

cik nana said... Reply To This Comment

nak popia inti daging plissss ayut !. hikhik

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

sedap tu begedil :-)

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

wah sedap

BlueiceButterfly said... Reply To This Comment

wah bestnya masak2..hehe :p

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

kalo daging byk, boleh wat daging burger sendiri ayut..pas2 wat mcm burger bakar tue..bolehla jemput akak p rumah merasa hehehehe

TiranaAduka said... Reply To This Comment

daging korban ari raya aji ke tu?

ayut said... Reply To This Comment

@TiranaAduka hihihi..haah kak..dgg korban punye..tu nk memasak tu..

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Lurve hahaha..kak azie ni.meh2x..dtg blik meh..nnt ayut hidang bek punye utk akak gan baby ^_^

shidaR said... Reply To This Comment

3 3 penah mkn ayut sedap hehee :)

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

bergedil..baru tadi amik resepi kat satu blog..ntah biler nya nak masak.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...