-Kawan Aku-

Jangan hanya melihat nilai...

Assalamualaikum...




Entry terlambat keluar harini.Walaubagaimanapun alhamdulillah,keluar jugak akhirnya.Kata-kata di atas ni sebenarnya teringat 'post' daripada Ustaz Don dekat Facebook.Aku tak ingat sangat ayat sebetulnya tapi lebih kurang seperti di atas tu.Untuk kepastian boleh ke FB Ustaz Don yer.

Yang aku ingat,Ustaz Don pon dia datang dengar ceramah dan dapatlah perkongsian ni.Aku pon kongsikanlah balik.Mungkin ayat tak sama,tapi aku nak dan harapnya sampailah makna tersirat tu.Kadang-kadang bila kita nak memberi ni memang kita selalu memandang pada nilai kan.Tapi kalau kita tengok  disebaliknya untuk menaikkan lagi semangat dalam memberi walaupun sedikit,tetap ada nilainya kan? :)

Kata orang jugak,jangan hanya melihat sesuatu itu daripada pintu depan sahaja.Tengoklah jugak dari tingkap sebelah pintu tu.Mungkin kita akan nampak sesuatu yang berbeza.Mana la tahu kan.Jangan pernah merasa sedikit atas setiap pemberian yang diberikan.Allah akan tetap memandang setiap kebaikan yang kita lakukan.Insha Allah.


Ingat, memberilah semampu kita.Kerana Insha Allah,ganjarannya tetap besar.



p/s: Ingatan bersama ^___^


24 pesanan buat ayut :

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

ikhlas diri dlm bersedekah..insyaAllah..pahala itu lbh berkat...zakat..jgn lupa tue

iietamalek said... Reply To This Comment

betul tu..setuju..hehe

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

tq share this with us ye

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

setuju!!! thanks sharing :)

miz ruha said... Reply To This Comment

iye.. betul tu ayut..
berilah semampu kita.. kita tak tahu apa ganjaran yang menanti.. sebab itu berilah dengan seikhlas hati.. ^_^

thanks ayut.. :)

azizah :) said... Reply To This Comment

tangan yang memberi lebih baik kan... amalkan bersedekah semoga hidup kita lebih berkat.. InsyaAllah..

ummuaidan said... Reply To This Comment

terima kasih atas peringatan nie yut..memang betul...manusiakan kbykkan berjiwa materialistik...hmmm

JunAina said... Reply To This Comment

Subhanallah...itulahkan kita bila memberi suka mengira2. Bila sedikit kita mengira2 untuk memberi bukan apa takut kita pulak tak cukup.

Singgah dari blog KA dan follow kat sini jugak ye.

Salam ukhwah.

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

sesuatu ttg awak di blog KA, tq

Ujie said... Reply To This Comment

Betul tu..duit kecik tak mesti nilai kecik. :-)

P/s: utk info, ustz don takde fb..tu org lain yg buatkn. ustz don slalu bgtau kat slot tvhijrah dia..sbb ramai slh faham. Tp sbb pengisiannya baik..oklah kan.

aryocahyalesmana said... Reply To This Comment

Sesungguhnya sedekah itu sebagai pembersih harta dan penyempurna atas doa kita.


Aryo_CL

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

nice sharing ayut...bersedekahlah seikhlas hati..berkat dpt pahala pon dpt :-)

Zura@Iwan said... Reply To This Comment

betui tu..kalau nak mberi bkn tgk pd nilai..tp pada keikhlasan dan niat org tu..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

btol tu..insyaALLAH.

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

hehe betul ckp ustz don....tapi bg yang menerima sudah tentu rm100 lebih best dari 50sen...haha

caliph shuriken said... Reply To This Comment

noted, nice sharing ^^

yg penting lakukan dgn ikhlas kn...

aisya said... Reply To This Comment

betul tu.. jgn nilai apa yg kita nampak tp hati tu, ikhlas atau tak.. =)

Noraim said... Reply To This Comment

insyaAllah ikhlas kerana Allah.

Dunia Wilma said... Reply To This Comment

Nice sharing ^_^

shidaR said... Reply To This Comment

mendalam mksud ustaz don tu kan ^_^

-meeSUPERGIRL- said... Reply To This Comment

insyaallah. .

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

tq share

PinkUmmi said... Reply To This Comment

insyaAllah

syiela said... Reply To This Comment

yang penting hati ikhlas.. InsyaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...