-Kawan Aku-

Jadual Kumpulan EURO 2012!

Assalamualaikum....

Pagi tadi dengar radio HOT FM cite pasal bola.Sebelum pegi keje,borak gan kawan aku si Mawar tu pasal bola.Bukak paper tengok belakang bola(memangla dah belakang kan segmen sukan -_-") Tengah duduk nak start keje,kawan bukak cite bola.EURO 2012 telah membuka tirainya.Ha...sekalian lelaki haruslah ada yang melekat depan tv :) Harus je ok tak wajib!

Meh bagitau info sikit pasal perlawanan ni. Piala EURO 2012 sebenarnya adalah perlawanan bola sepak yang melibatkan pasukan daripada negara-negara Eropah.Brazil tak termasuk negara Eropah tau (teringat pemanggil kat Hot FM pagi td :))Piala dunia nanti ada Brazil tau.Ada 16 pasukan yang terlibat dalam EURO 2012 ni.

Ni negara-negara Eropah [google]

Bawah ni Jadual perlawanan peringkat kumpulan dalam EURO 2012 ok!

JADUAL PERLAWANAN EURO 2012 PERINGKAT KUMPULAN (Waktu Malaysia) :

Jadual Kumpulan A – EURO 2012
8 Jun – 11:55 pm : POLAND vs GREECE
9 Jun – 02:45 am : RUSSIA vs REP CZECH
13 Jun – 02:45 pm : POLAND vs RUSSIA
13 Jun – 11:55 pm : GREECE vs REP CZECH
17 Jun – 02:45 am : GREECE vs RUSSIA
17 Jun – 02:45 am : REP CZECH vs POLAND

Jadual Kumpulan B – EURO 2012
9 Jun – 11:55 pm : BELANDA vs DENMARK
10 Jun – 02:45 am : JERMAN vs PORTUGAL
13 Jun – 11.55 pm : DENMARK VS PORTUGAL
13 Jun – 02:45 am : BELANDA vs JERMAN
17 Jun – 02.45 am : PORTUGAL VS BELANDA
17 Jun – 02.45 am : DENMARK vs JERMAN

Jadual Kumpulan C – EURO 2012
10 Jun – 11:55 pm : SEPANYOL vs ITALI
11 Jun – 02:45 am : IRELAND vs CROATIA
14 Jun – 02:45 am : SEPANYOL vs IRELAND
14 Jun – 11:55 pm : ITALI vs CROATIA
18 Jun – 02:45 am : CROATIA vs SEPANYOL
18 Jun – 02:45 am : ITALI vs IRELAND

Jadual Kumpulan D – EURO 2012
11 Jun – 11:55 pm : PERANCIS vs ENGLAND
12 Jun – 02:45 am : UKRAINE vs SWEDEN
15 Jun – 11:55 pm : SWEDEN vs ENGLAND
16 Jun – 02:45 am : UKRAINE vs PERANCIS
20 Jun – 02:45 am : ENGLAND vs UKRAINE
20 Jun – 02:45 am : SWEDEN vs PERANCIS

info: DenaiHati

Agak-agak ada tak gegurl nak menyibuk tengok gak.hihihi :p
Kalau ikutkan,aku pon out of service bola sepak luar negara ni.
Aku tau perlawanan yang melibatkan Malaysia je.
Aku kan sayang Malaysia
Tapi yela,Piala FA Malaysia kan sudah berakhir
Ganti pulak dengan ni :)
 
I like Germany!
Kira ikutkan statistik Jerman memang pasukan kuat la kan
3 kali ke final
(walaupon 2008 kalah dengan Spain!)
Hope diorang leh terus sukses untuk tahun 2012 ni!
Aku tahu pasukan je..pemain aku tak tahu -_-"
Payah nak ingat nama-nama orang oversea ni ok!
 
AFF Suzuki Cup 2012 pon bakal menjelang
Yang ni insya Allah aku follow kot!
hihihi
 
So,dah tahu ea sape ada dalam EURO 2012 ni.
Sesekali menambah pengetahuan jugakla pasal geografi bila tengok bola kan -_-"
 
 

8 pesanan buat ayut :

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

yui mmg tak tau pasal bola.. tp pg td mmg gelak psl pendengar hot fm..beriya aje..hihi..

azizah :) said... Reply To This Comment

hohoho tak layan bola la yunk..hehee

shida'R said... Reply To This Comment

wahhh..ayut peminat bola juga ke? hehee~

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI hihihi..kan yui..siap kna bahan lg gan AG usop..jhat dyorg

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) :) ayut pon layan ckit2 je

ayut said... Reply To This Comment

@shida'R kalau ada msia lawan follow gak.hehehe

Muhammad Amiruddin said... Reply To This Comment

minat bola jugak ke? hee

ayut said... Reply To This Comment

@Muhammad Amiruddin cikitla..klu ada geng jd byk la kot minat ye :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...