-Kawan Aku-

My small Family

Assalamualaikum....

Beriadah dikala pagi dan petang 
Memang sangat bagus untuk kesihatan!
Ingat semalam?
Aku pergi umah akak aku kan..
Jumpa la anak-anak sedara ku
Sangat best!


Yang besar tu paling sulong.
Ali
Aku dijadikan sebagai sumber rujukan dia untuk further study lepas SPM nanti
Sepanjang lepak king petang semalam dengan dia
Soalan cepumas dia tanye
"Acik Ayu bila nak kawen?"
hahaha
Insya Allah ye abg Ali tengah usahakan untuk menjadikannya tahun hadapan.
Dia tanya pasal nak study oversea
Siapa ada pengalaman or tahu macamane?
Aku nak bagitahu lebih takde pengalaman -_-"
Sebelum tertinggal
Yang lelaki kecik tu namanya Ahmad
Sangat gila bile bermain bola.
Siap boleh guling-guling walaupun padang ye sekangkang kera
Bandarla katakan -_-"


Sebelum pulang yang depan tu,Dina.Dia mesti tanya,"Acik Ayu nak pergi mana?"Budak-budak sangat suka bila ada orang yang melayan diorang kan :) Yang belakang tu,Mina.Kebiasaannya dia adalah rujukan untuk Dina.Time naik motor ni,Mina yang request,pastu Dina ye pon sibukla kan."Acik,nak ikut jugak!"hahaha.Standard.Bila akak dapat,yang kecik semestinya tak mahu kena tinggal!Dah besar dah Dina.Dulu time dia kuar lahir tolong jaga kecik je,Sekarang dah besar.Sangat cepat masa berlalu.

"Sesungguhnya kita telah dewasa. Tanpa engkau ketahui,dirimu itu adalah sumber rujukan kepada yang lebih muda daripadamu.Sama ada engkau suka mahupun tidak,engkau perlu lebih mencari ilmu!"

Tips kat sini: Carilah ilmu apa sekalipon,sebab nanti korang takkan terfikir yang budak-budak ni boleh tanye out of the box daripada kita..!

Macam apa yang WWF lakukan.Semoga generasi akan datang masih dapat melihat keindahan flora dan fauna di bumi Allah ini. 








*eh?!!!Jerman menang la malam tadi lawan Portugal!Yessszaaa! :)

Mekaseh semua..!

6 pesanan buat ayut :

azizah :) said... Reply To This Comment

happy family :) kdg2 anak buah jijah pon selalu tanya di luar ape yg kita pikir..letih nak jawab. hahha

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

bestkn mlayan budak2 ni.. mcm2 kletah.. :-)

shida'R said... Reply To This Comment

aduiii shida xtgk bola la ayut..sjk2 masuk cabran ni kne tdur awal huhu...

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) kan..tu la pasal yer...tak tahu nk jwab tdiam jd ye :)

ayut said... Reply To This Comment

@IntaNBerliaN best2..! :)

ayut said... Reply To This Comment

@shida'R hihihi...ni pon dgr brita je..xlrat nk tunggu mlm td ye pkul 3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...