-Kawan Aku-

Konflik Melanda!


Assalamualaikum...



Hahaha..ok dialog gambar tu tipu.Jangan percaya!Hari ini tetibe hidup jadi tidak terarah.Hilang panduan seketika melayan pelbagai kerenah manusia yang tak pernah habis.*sangat tak best!*

Nombor tak teratur pon jadi masalah
Customer ni kadang-kadang lebih demand
Nyampah pulak nak melayan.
hahahaha
Now..im going to the mode 'sometimes' as above
But then
Again
I got conflict about myself!
dush!dush!dush!
*hantuk pale kat dinding*



Benarlah orang cakap.Sekali dah terlibat pasti susah nak berpatah balik.Aku dah terlibat dalam dunia yang bukan engineering field.Serius aku mengalami konflik.Konflik untuk terus mencari duit dan konflik untuk terus mencari kepuasan.Aarghhh..!Sape baca ni dapat rasa tak konflik dalaman aku sekarang?hahaha.Serius jugak kan?Buat para adik sekalian yang tengah sibukkan diri dengan memohon sambung belajar,fikir baik-baik ye masa depan kamu.Ilmu itu kamu nak guna sampai kerja atau hanya sekadar ilmu yang ingin kamu tahu.Berbeza ok benda ni sebab kesannya nanti pada kepuasan diri sendiri.Rasa tak semudah bicara.Langkah tak semudah kata.




Faktor menjadi stress:

Faktor Diri: Konflik, Emosi, Kesihatan
Faktor Sosial: Situasi keliling, Kerja, Taraf Ekonomi, Orang sekeliling
Faktor Fikiran: Risau dan takut akan sesuatu yang tidak pasti.


Patutla rasa macam unstable state punya condition
tiga-tiga memang ada pon kat diri sekarang!
-_-"


Anda mahu kepuasan,pastikan kamu tahu ke mana tujuan!


Aku tidak nafikan kadang-kadang cita-cita hanya sekadar menjadi cita-cita
Impian seindah kata
Realiti tak seindah bicara
Akhirnya apa yang boleh diungkap?




Alhamdulillah!
Aku bersyukur atas nikmat yang aku perolehi kini.
Namun pastinya jauh di sudut hatiku
Hanya kepada-Mu aku berharap!
Aku perlu lebih berusaha mencari redha-Mu
Agar aku sentiasa berada dalam perhatian-Mu








entry pon tunggang terbalik gak ni rase.
entry dengan point yang tak tahu apa
haru sungguh la...


[source picture:google]

24 pesanan buat ayut :

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

ayut kerja ngdp cust gak ea.. samala kt..

p/s: ayut, lau ayt dah wat pyment, gtau yui ea.. coz ada yg byr tp tak inform =)

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

mmg dapat rs apa yg ayut rs ni.. terluah melalui kata2 tu + gambar yg sampai keluar asap tu.. hhiihi

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI haah Yui..ad je tak kena..cepuk kang baru tau customer ni.hahahaha

ayut said... Reply To This Comment

@IntaNBerliaN tu la kak ina..konflik sungguh time skrg ni.entry pon tak tau ap tujuan smpi.hahaha

cik Lilis said... Reply To This Comment

hehe, ayut keje ape yer ? :)

azizah :) said... Reply To This Comment

konflik sentiasa ada di mana2..tak kira pasal hubungan,pekerjaan sekali pon.. atas kita nak handle bagaimana..moga Ayut dapat bertenang alami situasi begini yer :0

syakirah izwanie said... Reply To This Comment

Tapi kan kak, susah la nak fikir apa yg kita minat. Kadang2 macam berubah-ubah :)

ayut said... Reply To This Comment

@cik Lilis keje angkat tepon..hihihi.keje biasa2 je cik lilis :)

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) bek dear T_T mekaseh...skrg dh cool down ckit.dh blh trima kenyataan. :)

ayut said... Reply To This Comment

@syakirah izwanie u must fikir dear..its for your future.anda boleh lakukan.perhati betul2 tau.. :)

shida'R said... Reply To This Comment

shida penah alami stress yg lua biasa smpai xbhubung dgn ssape slma bhari2 huhu..

fieda said... Reply To This Comment

rilek sikit ye ayut..

Misz Mieza said... Reply To This Comment

Semua orang pernah berkonflik.. Even MM sendiri pun selalu berkonflik time keje dulu.. Sebab rasa sangat tertekan & tak suka ngan keje tu.. Bertahan pun demi sesuap nasik memandangkan sekarang susah nak dapat keje..

But then setelah sekian lama, MM buat keputusan untuk resign..

After 3 months benti keje, now I still facing the conflict.. Konflik stress duk diam kat umah.. Mula rasa nak keje balik but then, baru terjaga dari mimpi bahawasanya bukan senang nak dapatkan keje sebagus sebelum ni.. Sigh~~ -_-#

caliph shuriken said... Reply To This Comment

sy tgh blur antara cita2 & keje yg serasi, blom ketemu, erkk...

~~oOpEt~~ said... Reply To This Comment

nh konflik y mna nh? haha.. cari duit ka kepuasan sebenarnya? haha

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

besala tu....kdg2 kita xleh terima dan kdg2 kita leh terima..so,better belajar menerima kan?!.

mcm eca,xleh terima pljr senyap dlm kelas..sbb mcm boring sgt ne.hehehe..suka yg riuh2x then mula la cikgu singa keluar dri dlm diri ne.hehehe :((

ayut said... Reply To This Comment

@shida'R bila dah stress mmg kdg2 btindak luar alam kan shida..hihi

ayut said... Reply To This Comment

@fieda baik kak fieda.now better dah :)

ayut said... Reply To This Comment

@Misz Mieza btul..dh dpt yg ni mcm tak suke.dh takde pon xsuke jgk.konflik mmg ye MM.hahahha.takpelah..bila bersyukur,pk +ve semua ye blh handle kan MM :)

ayut said... Reply To This Comment

@caliph shuriken blur jgk dh si caliph...ketemukan jwpan ye cpt.haha :)

ayut said... Reply To This Comment

@~~oOpEt~~ hahaha..dlm dilema tu oopet..tp takpela.skrg trima knyataan.rezekinya kat sini dan yg len lmbt ckit agk ye. be +ve jela :)

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Asha hahaha..adeh eca.singa kuar mmg ank murid diam la jwb ye.mmg skrg slalu kna blajar menerima.itu lbh baik :)

eintan nurfuzie said... Reply To This Comment

betul..dulu cita2 nk jadi polis.. tp x kesempaian.. belajar banking tapi jadi nurse haiwan..ehhehe

ayut said... Reply To This Comment

@eintan nurfuzie tu btul2 lari tu cik en..mmm..payah kan.tp ttp kna handle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...