-Kawan Aku-

Hujung minggu & Hospital Batu Pahat,Johor

Assalamualaikum...



Semalam hanya mampu mengupdate sekali je blog..huhuhu,Bukan disengajakan tapi sepanjang semalam diriku berada di atas jalanan.Tapi takdelah yang rindu aku sangat kan?Rindu cikit tu kumpul dulu bagi banyak ea.wuahahaha :)

Ok.Sepanajang kehilangan aku pulang ke akmpung untuk melihat mak cik aku yang tetibe kena masuk ICU.Sebelum aku balik tadi,dapat info terkini mak cik aku mulai sedar.Alhamdulillah.Nama mak cik aku Sarejah Binti Sumardi.Mak cik mempunyai sakit thyroid.Maknanya kat sini thyroid sangat berkait rapat dengan hormon.Bila hormon badan berubah dan tidak stabil,penyakit ini pastinya akan menjadi aktif!Then,haritu ada demam direct tak sembuh-sembuh.Lastly mak cik pengsan tak sedar diri dan dimasukkan hospital terus ke ICU.Semoga dirinya diberi kekuatan dan cepat sembuh.Amin.Kat ICU tak boleh bawa kamera yer.Jadi takde la picture.huhu.

Hospital yang aku pergi kat kampung tu namanya Hospital Batu Pahat.*gelak tetibe*Sebenarnya kat sini la aku dilahirkan.Tu pasal aku gelak.hihihi.Teringat kenangan walaupun tak ingat kan waktu lahir tu.Kalau aku ingat kompem korang kena tipu je.Mana la ada baby ingat waktu lahir.huhuhu.Sempat lagi ok jejalan tengok-tengok jap apa yang ada kat sini sebab melalui jalan ni.Ada galeri!Banyak info boleh dapat tengok.Start pencapaian Hospital Batu Pahat ni sampai la sejarah medical dan info penyakit kronik.Tengok sekali imbas je time ni sebab nak cepat kan.huhuhu :)


Ok.Perjalanan dari kampung aku tu dalam setengah jam menaiki kereta sebenarnya.Tapi kalau direct dari KL makna masa 3jam setengah la.Tidak termasuk jammed.1st masa pergi tu dah petang.So kat sini,waktu melawatnya 4.30 petang sampai 7.00 petang.Aku gan akak sampai pkul 6.20 petang sebab direct dari KL.Kejap jela dapat jenguk mak cik.Rule kat sini: ICU hanya boleh masuk 2 orang sekali masuk dan budak-budak tak dibenarkan naik sama sekali.Dah kena tukar-tukar time tu sebab akak bawak anak dia yang kecik.

papan tanda ke ICU..

Hari ni sebelum balik KL semula gan akak,kitorang pergi semula nak melawat la lagi sekali.Tapi malangnya....Ujung minggu hari Ahad pulak ICU waktu melawatnya start pukul 12.30 tengahari.Alahaiii...Tak dapatla nak menunggu sebab akak aku sefamily ada hal lain pulak.Kitorang sampai dalam pukul 11.00.Ingat aku nak la jugak tunggu sebab tak lama dah.Tapi tak bolehlah sebab memang ada hal tu tak leh tunggu.Kenalah balik.Now,ada kat KL melepak kan diri gan anak-anak sedara yang lain.Aku belajar tau korang kat sini.huhuhu.Tragis sungguh rasa sebab terkenang ketika waktu belajar dulu...cepat korang tengok bawah apa aku belajar!wuhahahaha :p 


sangat seronok belajar benda ni! :)
Ok la.Esok dah hari Isnin.Hari baru minggu baru.Semoga semuanya baik-baik sahaja.
Sebelum ketinggalan, Selamat Hari Bapa buat semua bapa-bapa hari ini 17 Jun 2012!
Jasa kalian dalam mencari rezeki buat keluarga dan anak-anak sangat besar maknanya.
>>Kisah aku dan IbuBapaku<<








Mekaseh..!

8 pesanan buat ayut :

Sally Yatiey said... Reply To This Comment

Selamat Hari Bapa :) hee

azizah :) said... Reply To This Comment

semoga makcik ayut cepat sembuh! selamat hari bapa juga untuk bapa ayut :)

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) :) mekaseh ye jijah..hihi

ayut said... Reply To This Comment

@Sally Yatiey mekaseh..hihi

eintan nurfuzie said... Reply To This Comment

smoga cepat sembuh!

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

ooo ada tiroid... akak plak ada kelenjar tiroid bgkak.. klenjar tiroid bgkak ni mksdnya, hormon tiroid normal cuma kelenjar je bgkak.. tp setakat ni alhamdulillah xda mslh pe2 la.. n hope xkn adalah...

ayut said... Reply To This Comment

@IntaNBerliaN oo.akak pon ad ke?jg dri baik2 ye kak..

ramdi kadri said... Reply To This Comment

Salam,

Saya di Batu Pahat, kalau nak dapatkan rawatan thyroid hubungi saya..insyaAllah semuanya boleh kembali asal..019 756 5531

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...