-Kawan Aku-

Agreement a.k.a Perjanjian

Assalamualaikum...



Ingat lagi gambar di atas?

Banyak pulak entry berkaitan kerja dalam blog ni.hahaha.Bermula dengan kisah aku akan kena transfer ke Johor.Pertanyaan pasal 4k bersamaan 3 tahun la pulak tu.Membawak pulak kepada aku akan pergi kursus selama sebulan sepanjang bulan 4 nanti.Menjadi-jadi pulak dengan gambar surat perjanjian lepas tu.Last yer,semalam aku bagi pulak gambar ala-ala minta restu kat En B tu kan.hahahahaha :p

Cian la pulak tertanya-tanya jadinya.Perjanjian yang aku sebut-sebut ni sebenrnya perjanjian ikat kontrak.Maknanya perjanjian pekerja dengan syarikat.Disebabkan syarikat dah membelanjakan sebahagian duit diorang kat aku,aku kenalah berkhidmat untuk mereka untuk beberapa tahun.Terjadilah perjanjian di situ.

Yang pasti sekarang aku dah kena ikat dengan company untuk 3 tahun.Perjanjian ni berkuatkuasa apabila aku telah habis kursus selama sebulan di Shah Alam pada bulan 4 nanti.Sepanjang tempoh 3 tahun itu, aku akan bekerja di Johor.Yang pasti tempoh 3 tahun akan melewati tempoh selepas aku berkahwin dengan En B kesayangan tu ha..Nak tak nak aku kenala jugak tanya pendapat dia.Selepas 3 kali aku bertanya pendapat dia,baru aku berani sign surat perjanjian tersebut.


Kenapa aku pernah ada mention setiap perkara kita lakukan mesti kena ada pengorbanan semalam.Sebabnya aku akan berjauhan selepas berkahwin.Sorang Utara,sorang Selatan. :(  Bukan mudah bila sudah berkahwin untuk hidup berjauhan kan?En B always mention to be positive.Dia selalu cakap,mak boleh teman sayang.huhuhu.Apa pon harapnya, ini keputusan bersama.Moga tidak ada sebarang perkara berbangkit kelak.amin.


Nanti lepas kahwin masih la terus bercinta secara berjauhan.Rindu-rinduan gitu.hahahaha.Watever la ko Ayut!Gedik lebih sudah.hihihi :)
Doakan kami ye kawan-kawan.
Semoga kita semua sama-sama terus bahagia dan dimurahkan rezeki selalu.Amin ^^


39 pesanan buat ayut :

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

berjauhan selama 3 tahun? huiiii ayut boleh tahan ke rindu tue hehehe..dh kahwin nie lain tau. akak gurau ja. InsyaAllah jauh atau dekat plg penting dlm hubungan kepercayaan dan jgn tinggalkan komunikasi. Itu penting, ala 3 tahun tue kejap jer..yg penting wpun berjauhan sentiasala bercinta..

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

wah bonded for 3 years...congrats ayut... this is your chances to build your repotour and also boleh cantikkan cv...nanti kalau dapat offer tempat lain bley demand gaji...

*adeh...penat gak akak tunggu pasal contract ni...

ayut...... (dengan nada yang mendayu2...dan geds)...jom?

http://furrasbubblynotes.blogspot.com/2013/03/segmen-featured-me-on-bubbly.html

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

bila en b dh setuju oklah tu... still pjj pas kawen mmg akn sentiasa rindu2an.. :)

AyueJean AJ said... Reply To This Comment

Patutlah......
Takpe, cari rezeki kan..

Ujie said... Reply To This Comment

rindu yg manis pastinya!
selalu isi masa, insya allah tak terlalu rasa saat berjauhan tu.

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Betul tu. Apa-apa pun perlu dapatkan persetujuan bersama. Kang ada yang terasa hati, parah !

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

doakn yg terbaik & all the best yer

aisya said... Reply To This Comment

comel lah cik ayut ni.. haha..

amin.. moga terus bahagia dan dimurahkan rezeki ye.. ;)

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

moga dipermudahakan semuanya ayut...
sabar byk2 ye....

azizah :) said... Reply To This Comment

hehe nampaknya ikut jejak jijah la ni.. bezanya jijah sabah-n9.. sabar yer yunk :) hujung minggu still leh jumpa lagi.. lagipon base navy pon ada kat johor tu ha... :)

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

alah takpe berjauhan pon nanti time cuti ataupun hujung minggu boleh bersama kan...org tua ada ckp syg bini tinggal2kan...hihi

ps: sy ada jumpa pasangan yg suami kerja singapore tapi isteri duduk KL...tiap2 minggu suami balik KL dari JB...

نورعيم said... Reply To This Comment

ohh syarikat tu bayar duit utk apa kak?

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

moga semua bjalan dgn baik dan lncar dear :)

therosputih said... Reply To This Comment

dulu pun ain dgn suami, baik sebelum, selepas kawin pun masih berjauhan..sorang sabah, sorang sarawak...syukurlah sekarang dah dua2 sabah dah...doakan ayut jugak...

ummuaidan said... Reply To This Comment

salam yut...
Kiranya by ujung tahun nie lah yer nak kena transfer kat johor..takperlah ong distance marriage slh satu ujian jgk tuh..yg penting kena saling memahami kan...

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

moga semua dipermudahkan syg..

p/s: nanti dah ada gmbr, tag yui ya =)

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Tinggal jauh2 tak best2 :(

diana said... Reply To This Comment

BEST JUGAK DOK JAUH2 NIH..JARANG2 JUMPA LAGI KERAP RINDU RINDUAN..HEHEH

Fifi Nadhrah said... Reply To This Comment

salam kenal dari fifi..

cousin fifi pon ade yang PJJ lepas kawen.. sorang johor sorang sg petani.. boleh geng la korang.. pape pon.. perancangan Allah adelah yang terbaik..

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

xpe ayut 3 tahun tue x lama..done british council

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

suh en b awak tu pindah dkt navy johor je.ahaha

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Lurve klu ayut dh dekat nnt pon nk bercinta jgk..ahaks! :p

ayut said... Reply To This Comment

@Farah Waheda Wahid yup...tu +ve yer kak kak farah... :))

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) tu la dear...dia pon ada ckp gak..mne tahu nnt dia blh dpt base sana:)

ayut said... Reply To This Comment

@ummuaidan bkn ujung tahun ni kak nor...ujg bulan 4 nnt dh duk johor.. :) bek...ayut noted nasihat ka nor :)

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Asha hihihi...mudah-mudahan dptla.. ;)

Remy hazza said... Reply To This Comment

insyaAllah...kejauhan itu pengikat kebahagiaan......

nea lopah said... Reply To This Comment

3 tahun? lama jugak tu..semoga lebih sukes d sana nanti yer!

Myra Jay said... Reply To This Comment

Insyaallah, Ayut pasti boleh :D

Ibu Lala said... Reply To This Comment

Moga sumenye dipermudahkan..

ros_reeza said... Reply To This Comment

semoga semuanya baik baik aje ye Ayut.. dah buat keptusan kan.. yg penting sabar tu perlu ada.. saling percaya.. Ros pun ada pengalaman PJJ selama setahun lepas kahwin.. masa bercinta PJJ selama 2 tahun.. Jangan risau ye Ayut.. Ros doakan moga Ayut dipermudahkan segalanya..

ros_reeza said... Reply To This Comment

Ayut, tunang navy ye?. Andai Ayut dah terikat tak boleh bertukar tu, cuba tanya tunang sama ada dia boleh bertukar ke ke Johor. Kat tg pengelih pun ada navy. tapi, tak tahulah sama ke tak bidangnya..

miz ruha said... Reply To This Comment

PJJ selama 3 tahun ye ayut...?
moga semuanya baik-baik belaka... dan dipermudahkan segalanya... ^_^

nik ros said... Reply To This Comment

insyaAllah, yakin boleh. hehe
pjj la nnt ni yea

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

Pjj?perkhwinan jarak jauh?hrmmm,..segal2nya trletak pada kekuatan hati ayut ngan hubby nanti tau..yg paling penting teguhkan iman :)

ayut said... Reply To This Comment

@ros_reeza yup...dia navy :) di apon ada ckp mcm tu...tp tgkla mcmne nnt :)

ayut said... Reply To This Comment

@nik ros yup nik..yakin boleh!hahahaha ^^

ayut said... Reply To This Comment

@miz ruha yup...3 tahun PJJ...huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

haha akak pun ayut terus bercinta secara berjauhan ni tau x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...