-Kawan Aku-

Design Baju Nikahku!

Asslamualaikum...


Aku punya baju nikah sebenarnya tak tahu nak macamana.Serius ikut hati nak buat peplum.Fikir semula macam nak kurung moden pulak.Tanya dengan En B kita tu lagi la pening.Dia boleh pergi carik gambar then cakap baju tu cantik,baju ni cantik dan semua la pada dia cantik.Dia berkenan sunguh baju ada lace.mmm..

Ok.Bila dah penat dengan persengkataan antara hati dan fikiran,aku buat jela Baju Kurung Moden ^^ Jangan cakap peplum cantik tau.Nanti bertukar lagi kehendak ni.hahaha.Diriku sangat susah untuk come out dengan 1 keputusan yang tetap -_-"



Ciri-ciri design baju nikah yang aku nak:
1) Baju kurung Moden
2) Nak ada reben
Kalau ikutkan,baju tunang aku ada jugak reben belakang.hihihi.Benda tu terjadi secara tak sengaja sebab baju tu size M.Size S takde.Kuarlah idea nak buat reben belakang.

thanks model belakang ^^
sangat cute!  *ok perasan sendirik!*
Reben pon dah tak betul time ni.huhu.My sister tak bagitahu pon time amik gambar ==!
Tak pon leh tengok kat entry Fatin Liyana ni...Comel ok baju ada reben ni...hahaha.


3) Kain ropol belakang
Nak buat meleret.Tapi kang memikirkan diri yang tak cukup ayu ni ada terpijak mana-mana kang.huhu.
Done.Nak ada ropol belakang je.

4) Nak beading/lace??
No 5 ni sape nak tolong bagi idea???Dua-dua cantik.. T_T En B tu cakap suka lace.Dia cakap cantik.Aku pon akui memang cantik.Tapi ntah..huhuhu.Dilema sugguh benda ni.mmmm..Nak kahwin pon ada dilema kan.Kelakar!

21 pesanan buat ayut :

NIA SI DRUMSTICK said... Reply To This Comment

haaa..letak lace lagi cantik dear..tambah ayu n gojess gitu.ehek..

Cik Syida said... Reply To This Comment

psstt.. peplum pun chantek jugee.. hehehee

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

okaylah tu... nikah pakai kurung moden... sanding pakai peplum... wow...ai likeee...

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Buatlah yang mana terbaik. Sebabnya, kahwin nie hanya sekali je.. Insyaallah..

Jadi.. buatlah pilihan yang bijak :)

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

wah sampai dilema ye ayut...pilih la mana2 pun kami tetap sokong anda...

Cik Que said... Reply To This Comment

rasa2nya lace lagi cantik kot..hihi..cik Que suka yg ada lace2 ni.. ^_^

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

ermm..sebenarnya bagi nur biar simple dan cantik..
mknanya kita tgk cantik...org tgk pun cantik, maka cantiklah baju tu...

ayut kena google2 lagi..byk lagi yg cantik2.. :)

Remy hazza said... Reply To This Comment

mesti tak sabar ye ayut.......
nak nampak cantik dihari bahagia.....design elok2....

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

nk komen byk pon shida sndri nk mncr idea blm ckup pgalaman la kata kn hehee :D

ummuaidan said... Reply To This Comment

Yg ade lace lah cantik yut..jgnlah labuh meleret sngat..hiii akak pun tak gheti...:)

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

alahai..takde idea..

izan mama mia said... Reply To This Comment

tak kisah pakai pesen apa atut,..janji ttp aurat dan selesa

ros_reeza said... Reply To This Comment

pilih, jangan tak pilih. buat keputusan yg betul.. hihi.. Ros dulu, tak pernah pikir pun nak designed ape.. pilih je yg dah siap kat butik pengantin..

iietamalek said... Reply To This Comment

bc design baju nikah ayut ni, rs mcm menarik jer nnti bajunyer...huhu

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

yang no.5 ikut kesukaan En.b lah yea ayut

Karukord jagau said... Reply To This Comment

Hijau itu menawan :)

azizah :) said... Reply To This Comment

jijah rasa cantik lace ayut.. kawen sekali je better pilih yg bagus n meriah :)

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

akak mmg suka yg ada riben2 ni.. cantik!! :-_)

miz ruha said... Reply To This Comment

setuju ngan kak farah...
buatlah yang terbaik... sempena hari bahagian ayut dan pasangan...
kan nak jadi "Raja Sehari"

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

peplum with lace...oke pe :P

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said... Reply To This Comment

salam perkenalan ya, jom join segmen ni..

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/07/segmen-sebulan-berblog-by-shakira.html

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/07/wang-tunai-rm5000-untuk-blogger.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...