-Kawan Aku-

Promote Blog kat China

Assalamualaikum...


Kesinambungan daripada chatting bersama orang kat China la ni. Si Coco ni beria benor la nak tengok muka bulat aku ni kan. Dah Facebook kat China takde katanya,budget konon nak la promote blog sekali.hahaha.Budget sungguh ko ayut!Pastu dah siap bagi link blog http://akuayut.blogspot.com bagai ni.Last-last aku jugak kecewa.Tak dapat nak promote blog kat China.hahaha ^^



Writing pon tonggang-terbalik.Past tense dengan present tense pon berterabur.Ampun Cikgu Englishku.hahaha.Belajar Bahasa Inggeris harap je berpuluh tahun,hebat tak jugak.huhuhu.So, daripada conversation atas tu,si Coco ni sedih la tak boleh bukak blog aku dan melihat muka bulat ku ini.hahaha. Sorry la ye Coco.Maybe next time.Takpun you bagitahulah kerajaan you suruh bagi masuk Facebook.Eh?Boleh ke? :p



Nak tahu apa yang popular kat China boleh klik gambar conversation kedua tu.Kang aku tepek gambar besar-besar loading korang lamabt la pulak :p Tapi aku ada kemusykilan.Kenapa kat China blogspot tak boleh bukak?Ye ke?Blogspot kan under google kan?Kan3x????Ke aku salah?Kalau blogspot under google ni tak boleh bukak,diorang cari maklumat kat internet pakai apa ek?Yahoo kah?ke apakah?hahaha.Rupanya lain negara,lain browser yang digunakan. I baru tahu you! :p Cetek sungguh ilmu kamu ayut.Adehhh =.="




29 pesanan buat ayut :

ieda immi said... Reply To This Comment

ekkeke macam2 lah dik
betul2 dari china ke tuu

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

ahakz..yui jg bru tau..hahah

azizah :) said... Reply To This Comment

yer la ayut.. mybe lain negara lain pula browsernya kan.. so sad la yg duk2 kat negara china tu..hehe

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

tu la kan. pdhal blogspot under google. maybe diorg sekat tu ada sebab musababnye

Nory Zoulkefle said... Reply To This Comment

wahhh fofular lah pasni....hehehe

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

klu china,mmg dok duk MSN je....sbb hotmail & MSN more to chinesse.hehehe...

ne cgu english nak betulkan sikit ye.
kalau nak tulis not active,kita tulis inactive. :)

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) mmg sad pon...dia punye social media len benor.. :D

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Asha ooppss...ok teacher..i'm make grammer mistake.sorry =.=" hahahha :p

Ujie said... Reply To This Comment

Sana mmg byk benda disekat, tak bebas mcm kita. Tapi tak tau la diorang guna apa utk cari info kan..

Ujie said... Reply To This Comment

Sana mmg byk benda disekat, tak bebas mcm kita. Tapi tak tau la diorang guna apa utk cari info kan..

Hazmin Hamudin said... Reply To This Comment

Pergh... Baru nak promote ke negeri china. Tak kesampaian la pulakkan

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

kesian.

Mimie Najib said... Reply To This Comment

amboi..jauhnya sampai ke china..hihihi

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

hehehe sampai ke china nak promo blog tu

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

kalo la blog ayut tu bole bukak kat china.. wahh.. hebak dah tu ayut oitt.. hhahhahahaha...

aisya said... Reply To This Comment

weibo penah dgr tp tak tau apakah itu.. QQ tu tak tau.. hehe

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

diorg guna MSN..?
lembab kot....huhuhu

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

ke opis dia yg block tu...kalau nak suruh dia bukak jugak suruh tukar DNS google boleh kot....tak pun suruh dia belajar guna proxy...

Arol Mubin said... Reply To This Comment

Wah! Sampai ke China dah blog nie tapi tak boleh bukak pulak. Rakyat China tak boring ke takde Facebook dan blog? Hahaha! :DD

lizz said... Reply To This Comment

kat sana web versi apa pulak ek dierang guna...kesian dierangkan..

ummuaidan said... Reply To This Comment

agaknya yg kat chine tuh depa guna tulisan cina kang..sicoco nie takleh bace kot..blog kan universal ..biasanya leh jer bukak...

Diari Si Froggie said... Reply To This Comment

kesian sungguh duduk kat china tak ada fb blog pulak tak dapat nak bukak.. hehe. coco nie girl eh ayut? kemain nak tengok muka ayut jugak tu. :)

Zuraidah Butang said... Reply To This Comment

ni sahabat pena la ni ye...hehe chat kat ym ke..igt time zaman mirc dulu..keh keh

Mayang ABDUL RAZAK said... Reply To This Comment

HAMBOI GLEMER NYER YUT..

nik ros said... Reply To This Comment

amboi sampai ke china.

tapi pelik la blogspot tak blh bukak kat sna.

sebab ada jea blogger dari malaysia yg duk china blh jea update blog guna blogspot

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

la mmg tersekat la dorang ni kan..klu nk cr info dorang guna apa kan

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

jentik colgate

Joe said... Reply To This Comment

China memang macam nie. Sume benda diorang nak ban. Lagi lagi kalau benda yang promote demokrasi, memang sah kena ban.

China memang benci google. Dia tuduh google spying their conutry!

Remy hazza said... Reply To This Comment

pelik jugak nape facebook takde kat china tu.......google pun tarak.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...