-Kawan Aku-

Kemelut di Lahad Datu,Sabah

Assalamualaikum...

Tak tahu nak start macam-mana...Disebabkan sekarang ada TV aku follow jugak benda ni.
Pada mulanya kes ini hanya berkisar tentang pencerobohan bersenjata ke kawasan Lahad Datu,Sabah.
Setelah negara di tenangkan dengan menyatakan semua itu masih dalam kawalan polis.

Pihak polis melakukan rundingan damai.
Konflik ini berlarutan.
Rundingan tidak berjaya.
Kumpulan yang menyatakan mereka adalah Askar Diraja Kesultanan Sulu telah enggan beransur kerana menyatakan itu adalah hak mereka.
ATM sekarang sedang bersiap sedia.
Apa sebab ek diorang datang?Aku tak sure yang ni.Anyone know?kerana kuasa or kerana kawasan?


 

Terkini...banyak dalam timeline Facebook menyatakan.
2 anggota komando Malaysia telah terkorban.
Salam takziah buat keluarga mangsa.
Berdoalah buat penyelamat Malaysia di Lahad Datu,Sabah.
Semoga perjuangan mereka dilindungi dan diberi kemudahan.Amin.



11 pesanan buat ayut :

hazwan hairy said... Reply To This Comment

alfatihah tuk yg terkorban...kwn ada sorg dlm misi ni...semoga kembali sedia kala

Sally Yatiey said... Reply To This Comment

Masih tak tahu jugak sebab mereka datang.. Takziah buat keluarga yang terkorban :)

محمد رازيق said... Reply To This Comment

aku pun tgh duk baca pasal bnda ni. apapun hope depa kat sana semua baik2 belaka

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

Al-fatihah..
sama2 kita doakan moga lahad datu dilindungi....

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

hmmm harap2 bende ni boleh setel secepat mungkin....

Noor Mala Shahar said... Reply To This Comment

aL-fATIHAH semoga mereka yang terkorban di tempatkan bersama orang byang bberiman...



http://www.noormalashahar.blogspot.com

www.noormalashahar.com

pha is said... Reply To This Comment

smoga segalanya kembali aman..

Remy hazza said... Reply To This Comment

semoga kemelut tak berpanjangan.....

iietamalek said... Reply To This Comment

Salam takziah kepada keluarga mangsa

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

amin..shida mls nk pkir ape pnyebab nya kalo nk pkir kite pon leh pening tau..apa yg pntg doakn kslmatan perwira kita yg tgh bjuang..

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

Kak MV harap kes ni cepat berakhir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...