-Kawan Aku-

Designer or Tailor?

Assalamualaikum...

Designor tu tailor jugak kan?
ke cane?hahaha.
Permulaan yang keliru dengan tajuk! :p

Dah.Ni nak cerita pasal nak hantar baju untuk dijahit.Baju nikah ni beli lama dah sebab buat hantaran time tunang haritu. Gambar kainnya 1 pon aku tak pernah amik.Sampai dah hantar tukang jahit kot!hahaha.Apa-apa la ko ni ayut!Aku tryla jugak check-check gambar hantaran.Ni je ada.....

Belakang buah tu kain yer..klik untuk pembesaran yer.

Aku amil keputusan hantar kat kakakku sahaja. ^^
Jimat kat situ.Eh?hahaha.

Permasalahan hantar kakak sendiri:
1) Maybe kurang arif
2) Buat lambat

Kelebihan:
JIMAT

2 je kot pada aku. Kurang arif kat situ merujuk kepada fesyen yang aku mahukan.haha.Biasalah adik dia sorang ni melampau kalau berimaginasi. ^^ Kakak aku tu memang teliti la kalau jahit sebab dia pernah attend kursus giat mara la kan. Baju dia jahit untuk aku dulu-dulu pon cantik jer jahitannya. Cuma experience untuk dalam membuat fesyen itu kurang.Tukang jahit kampung je kan.Takla sehebat designer yang bukak kedai tu. Buat lambat tu mungkin dia fikir majlis aku lambat lagi kot.Takpe2x.Take your time my sister ^^

Jika hantar designer:
Baju yang korang akan dapat memang terbaik.Tapi tengok jugak designer tu macamane kan.Segala kemahuan korang pasti dia akan penuhi dan boleh jugak mintak idea dia. So,tak perlu risau.Yang pastinya,korang kena sentiasa update la.Takut jugak kalau korang hantar kat designer yang memang ramai pelanggan,payahla jugak nanti kan?

Jadi,terpulang pada masing-masing.Ada duit banyak dan mahukan kepuasan yang terbaik hantarlah pada designer yang ada berlambak kat seluruh Malaysia ni.hihihi.^^
Choose wisely!



>>autopublish<<

22 pesanan buat ayut :

Lissa LaLissa said... Reply To This Comment

tapiiii., kalau kakak sendiri yang buatkan., ada kenangan + jimat., hee lagi berbaloi rasanya., best kalau ahli keluarga sendiri punya hasil tangan daripada orang lain.. =) hehe

Ujie said... Reply To This Comment

Tailor..tkg jahit.
Designer...tkg reka.

Kalau akak, pilih jimat. tp jgnla bg design yg susah2..takut jd lain susah jugak kn.

hana hadi said... Reply To This Comment

kalau cmtu antar kat kakak je lah. senang. selesa pun selesa. senang nak komplen buat itu ini. hehe

kalau ada duit baru tempah designer kan kan. tapi designer yang ok la. ada sesetengah designer ikut kepala dia ja. kita selesa ke x ikut je. elok la desgner yang dah pernah buat baju kwn2 kita ke. nanti bleh tanya kawn2 kita ok ke x dsgner tu..hehe

panjang bebenor komen hana kali ni

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

InsyaAllah..kaka ayut boleh buat.. :)
percayalah.. :)

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

hehe mmg lebih jimat kalau hantar kat kakak sendiri...:)

adyna said... Reply To This Comment

yang mana boleh jimat..jimatkan ayut.. duit pas kawin yg nak pakai banyak :)

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

a'aa kalau suh kakak sndiri mmg jimatla ;)

Nisa Greennnpanda said... Reply To This Comment

baik anta tailor biase2 je, yg jahitannye kmas n cntik.. :3

slamat ari wanita ayut..

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

akak dulu baju nikah beli yg ready made jer hehehehe

azizah :) said... Reply To This Comment

mane2 yg terbaik la ayut.. lagi 1 yg penting jimat..dah leh save bajet kat situ..

Dezee said... Reply To This Comment

sebenarnya hantaran tu memang patut beli barang2 untuk kemudahan masa akad dan bersanding kan.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

hihi,plhlah mana yg baik =)

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

designer or tailor...yang penting hasil jahitan yang kemas, teliti dan memuaskan...

ummuaidan said... Reply To This Comment

designer yg buat rekaan kan..tak semestinya tahu menjahit..dia bg kat tukang jahit mahir dan cakap nak buat camaner2 kan.yer tak.?

Myra Jay said... Reply To This Comment

Betul tu, ada duit semua ok :D

نورعيم said... Reply To This Comment

ade prons n cons dia jgk kan. tp bg sy kan kak better hantar dkt kakak sendiri even agk kekampungn pn. hihi.

cik nana said... Reply To This Comment

jimat tu yang paling best tu ayut. haha. baju nikah simple2 je pun mesti cantik je lagi2 nanti seri perantennn xperasan dah pesen2 baju nye nanti. hikhik

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

benda yg blh bt sndri baik bt sndri..blh jimat kan ayut..

Remy hazza said... Reply To This Comment

tak sama.... designer mereka baju pastu jahit.... tailor tak design...dia jahit ikut kemahiran jer....... he3... betul tak?

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

jimat tu penting haha

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

kalo kakak sendiri yg buat memg jimat

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

kak long eca masa kahwin dulu,hntr kat kazen je.sebab kazen mmg tailor da fesyen2 ne mmg da mknn dia...save bajet juga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...