-Kawan Aku-

Cara nak Tukar Email Nuffnang

Assalamualaikum...


Akhirnya,Email akaun Nuffnangku telah bertukar.
Masalah aku sebenarnya takleh nak log in email gmail yang dulu tu. Lupa password. Nak reset pon tak jadi jugak. Tak tahulah kes apa.Jadinya,aku takleh nak tahu update-update Nuffnang bagi gan apa-apa update lagi yang ada terutama update mintak kerja.huhuhu.Sadis rasa kalau telefon rosak dan semua details ada dalam tu. =.="

Sekarang nak lebih selamat aku hardcopy je simpan semua benda.Cuma kena lebih prihatin daripada tertinggal.hihihi.

Ok.Cara aku tukar Email Nuffnang ni senang jer.

1st: Tukar Email korang
2nd: Masuk account Nuffnang guna email lama dan terus bagi tiket kat pihak Nuffnang.
3rd: Macam blogger Shida ajar. >> Tulis Macamni <<
4th: Tunggu sampai Account Nuffnang korang xleh masuk guna username lama.

Bila dah sampai yang 4th tu means,Nuffnang dah update email korang.Jadi je macam tu korang masuklah akaun Nuffnang guna email baru korang ye ^^ Oleh kerana aku buat ni hari Jumaat,reply daripada pihak Nuffnang hanya dapat pada hari Isnin. Jadinya,buatlah dikala waktu bekerja dan hari bekerja. Masalah korang akan diselesaikan dalam masa yang singkat ^^

Effect daripada update email Nuffnang ni,korang punya ticket yang sebelum-sebelum ni akan hilang tapi earning tak hilang.Ni based on pengalaman aku tau.Mungkin lain orang lain effect yer.Mungkin.Tak sure. ^^

Thanks sesangat kepada blogger Shida atas tutorial yang diberikan.Nanti bagi tutorial lagi tau.hihihi.
Kepada blogger Eca,Ayut dah boleh tukar dah.Yeay! ^^




17 pesanan buat ayut :

Knor said... Reply To This Comment

LAMA TAK JENGUK JIRAN TU..

TQ

ummuaidan said... Reply To This Comment

Nasib baik earning tak hilang kan yut..

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

ok, boleh jd panduan if jd..huhu

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

thanks for sharing ayut!

Kakzakie said... Reply To This Comment

Kakak tak ada nuffnang ayut sebab kakak bukan jenis yg aktif..

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Hanatu tiket gak yek...
Thanks

therosputih said... Reply To This Comment

lama tak singgah rumah ayut...hihihi

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

terima kasih utk info ni...nanti senang kalau apa2 hal....

Myra Jay said... Reply To This Comment

Owhh ok, take note.. Tq dear

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

wooo...nanti bila2 boleh ruuk sini je.. :)

terima kaseh ayut....

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

setakat tukar email xjd pape :)
thanks ayut :)

QA's ~ mamapapa said... Reply To This Comment

Owh..mcm ni ye cranya ..thanxs for sharing ayut :)

نورعيم said... Reply To This Comment

mcm mane blh xigt password ni? hee.

Remy hazza said... Reply To This Comment

info menarik..... tapi nuff tetap kedekut dgn remy....he3

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

tq kongsi ayut

azizah :) said... Reply To This Comment

hish2..macamner la boleh lupa pasword ni syg... nasib dah boleh tukar..hehe

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

nasib baik shida dapat tolong ayut :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...