-Kawan Aku-

Cabaran seorang guru!

Assalamualaikum...


Siapa cakap jadi seorang guru senang.
Besar kan tangungjawab seorang guru sebenarnya ^^
Misi dan visi seorang pendidik adalah penentu masa depan negara sebenarnya.


Gambar yang dikongsikan oleh member aku.Seorang Guru Bahasa Melayu.Mengajar di sekolah Cina.
Mau tak jenuh nak membacanya karangan gini.hahahaha.
Tercabar segala mental dan emosi yang ada wei.huhu.
Bawak bersabar la ye.
Tugas seorang guru.Nak tak nak kena pastikan anak murid mampu menjadi yang lebih baik.
Tugas seorang guru adalah mendidik.
Tugas seorang pendidik pastinya menuntut kesabaran dan pengorbanan.^^

Kira ok la kan budak ni dah mampu menulis.Cuma kena lebih lagi usaha untuk buat ayat.
All the best buat guru-guru di luar sana dalam mendidik.



17 pesanan buat ayut :

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

bukan senang nak jadi seorang guru kan

Ayie Abas said... Reply To This Comment

salam ayut..ayie dtg :)

tu laa kan tugas seorang guru mmg besar...fuhhh

aisya said... Reply To This Comment

faham sgt tugas guru ni.. sebab mak ayah dua2 guru dan family belah mak dan ayah pun ramai yg guru jugak.. kira family cikgu la, cuma diri je tak rasa mampu nk jadi mcm tu.. hehe

Fiza Suhaimi said... Reply To This Comment

Lawak je baca karangan gitu. Tergelak sensorang. Comel pun ade jugak. Hehehe. Besarnya pengorbanan pendidik. Yang penting kesabaran kena tinggi kan. All the best also buat para guru dan bakal guru di luar sana. Kentalkan semangat! :)

Lissa LaLissa said... Reply To This Comment

hehehe.. comel jea tengok.. tapi buat stress pulak.. hehe

نورعيم said... Reply To This Comment

mesti super duper tension mengajar kt skolah cina. tp tula cabaran cikgu. kena cekal dan tabah!

Amin A. R said... Reply To This Comment

Memang teruji mental kalu gini karangannya :)

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

ayat yg ditulis ikut sebutan mulut je kan..

bukan tak pandai budak tu, cuma sebutan hari2 tu mcm tu, dia tulis pun mcm tu la...

hihihi

azizah :) said... Reply To This Comment

itulah pengorbanan yg besar buat guru.. besar tanggungjawabnya mendidik anak2 bangsa dari tak kenal huruf boleh membaca n menulis..

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

seorang guru ni disanjung tinggi... lps pencen pun, org ttp pggil dia cikgu :_)

cik nana said... Reply To This Comment

hehe kena sabar lah kan nak menyemak karangan budak2 ni. comel je ayat. kehkeh

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

erk...terus terang cakap kemungkinan besar budak ni copy paste aka meniru...tu yg jadi pelik je perkataan2 tu...

izzah said... Reply To This Comment

Bangga plk rasa...hehehe..i'm proud 2 be.a teacher;-)

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

x ckp pun guru keje yg mudah.. mmg payah tau.. bikin kepala pusing nk lyn ank murid yg tak semengah.. hoho

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

eca paham perasaan kwn tu..da eca pun anak murid rata2 cina...susah,kena communicate dlm bi juga.

iietamalek said... Reply To This Comment

besar pengorbann cikgu ni..

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

mmg mencabar kerjaya guru ni..bukan senang nk didik anak org

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...