-Kawan Aku-

Sebalik Bakal Bunga Daisyku!

Assalamualaikum...


Sebelum ni aku tanam kat Kebun kecikku cikit je.Hasilnya pon tak nampak lagi.Nanti aku bagi tengokla update kebun tu yer.Pasni boleh lah tanam bunga pulak.
Dah ada benih!Tinggal tanam...

Pasni kita belajar tanam pokok Bunga Daisy gan pokok Bunga Dahlia.
Nape tanam Bunga Daisy?
Sebenarnya Bunga Daisy ni arwah mak ayut suka sangat Bunga Daisy ni.Dulu berpasu-pasu diletak kat depan umah tu.Bila dulu time aku masih sekolah,aku la tukang tolong siram pokok bunga la,bagi baja la,tambah tanah la.Anak lastla katakan.Sekarang tinggal 5 pasu.Tu pon aku la yang gigih pindahkan anak-anak pokok Daisy tu sebab pasu dah penuh bila kadang-kadang balik bercuti kat kampung.Kalau tak memang tinggal pasu la nanti.Kat rumah,yang warna Merah terang tu dah takde benih.Mungkin silap aku sendiri la kot.Pindah punya pindah Hilang dah anak pokok yer.Memang Daisy ni bunga kenangan la senang cakap.Tu nak tanam Daisy Merah!

Tak tahu lah jadi merah ke kuning nanti.
Kita tengok kehebatan tangan bersama-sama k.

Kalau berbunga tu memang best lah!
Excited nak membeli tanah lagi ni.
Go Green!
Berbudi pada tanah!
At least sedap gak mata nanti dapat tengok bunga dari tengok bangunan batu jer.
^___^



Ada tak kenangan bunga dengan korang?
Mane tau terima bunga daisy dari orang tersayang...ha..meh cite meh.


 

13 pesanan buat ayut :

ummuaidan said... Reply To This Comment

Selamat bertanam cepat2 tauu...akak yer dah tumbuh dah dua2 nie...rajin2 siram selalu senang lah tumbuh...

nurun said... Reply To This Comment

penah terima bunga ros je.

LelakiSemalam said... Reply To This Comment

tangan kayu...selalu jer mati kalau tanam apa2 pun!

caliph shuriken said... Reply To This Comment

kt depan umah sy byk pokok bunga kertas.. bila tiba masa berbunga, mcm2 kaler kuar ^^

zila manaf said... Reply To This Comment

lepas kawen nnti teringin nak tnm pokok mcm2 hehe

miz ruha said... Reply To This Comment

berbakti pada tanah.. ^_^
tak sabar nak tengok kebun kecil ayut... :)

go green ayut!! :)

azizah :) said... Reply To This Comment

ayut! pandainya tanam bunga..bestnya dapat tengok bunga mekar di pasu kan....

shidaR said... Reply To This Comment

wahhh shida lom pernah tanam2 lg nih hehee...excited nk tgk bunga ayut tanam tu hehee..:)

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Kenangan dari pokok bunga takde lah. Kalau kenangan terjatuh waktu panjat pokok pelam adalah. haha

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

rajin ayut tanam bunga nie, akak suka tgk jer...pernah tanam bunga taik ayam jer..tue pun suka kemain bila dh tumbuh bunga hehehehe

nur anis said... Reply To This Comment

nanti nak tengok hasil bunga nya ye..:)

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

bagus ayut ni rajin bertanam... nanti kalu kuar bunga, mesti cantik :-)

Myra Jay said... Reply To This Comment

MJ takdak kenangan dengan bunga, tapi suka kalau diberi bunga :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...