-Kawan Aku-

Nasihat Ustaz Azhar Idrus: Jangan Malas!

Assalmualaikum...


[sumber gambar: Google]

 

Salam jumaat dan salam sejahtera buat semua.
Hari Jumaat yang tenang.Bangun tido sejuk je rasa.
Cuaca tak panas tak hujan.Redup jer.Sangat teruja gitu nak bekerja.hihihi.


 
Ni UAI bagi pesanan tau.
Kita fikirkan bersama.
Muaalaf vs Mu Malas.
Haaa...cane tu?
^___^


Jangan malas-malas belajar agama yer.
Sepanjang usia kita kat dunia ni
Kita memang takkan pernah abis belajar.
kan?
:)

26 pesanan buat ayut :

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

semakin kita belajar agama, kita akan rasa makin kurangnya diri kita dgn ilmu agama..bila belajar dgn lebih mendalam, smpai terpikir Ya Allah adakah selama nie solat ini diterimaMU..

PinkUmmi said... Reply To This Comment

betul3

caliph shuriken said... Reply To This Comment

skrg ni via online pun bole blajar agama jgak kn ^^

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

hehehe..betul gak,..cubit2 nuffnang

Mira Adzlia said... Reply To This Comment

ptama kali bce mmg tgelak sbb lawak kn..tp ble dipikir, tu knyataannya..huhu

dhiashahida said... Reply To This Comment

nakain kita belajar makin banyak yang kita rasa perlu belajar...:)

ros_reeza said... Reply To This Comment

betul tu Ayut :)

Zura@Iwan said... Reply To This Comment

cm mn tu...tepuk dada tnya sdiri..hehe

ummuaidan said... Reply To This Comment

betul tu..most of the time malas & take for granted... bila sedar balik, nape jd begini kalah pd syaitan

hazwan hairy said... Reply To This Comment

hahaha sgt betul!

Misz Mieza said... Reply To This Comment

Haha! Kan dah UIA dah sound.. Kekekeke.. =)

izzah said... Reply To This Comment

nak like byk2 kali boleh...hehe....memang ramai pn umat muhammmad ni yang malas....patutnya zaman it ni lg senang n mudah nk cari ilmu...bukak jer youtube,browse je,,,macam2 ada....cuma kena tadah telinga jer lg....

miz ruha said... Reply To This Comment

betul tu.. jangan malas untuk belajar agama.. ^_^

Noraim said... Reply To This Comment

zaman skng ni yg mualat terlebih pengetahuan dr yg islam sejak azali lg.

aisya said... Reply To This Comment

betul tu.. huhu.. penyakit M ni kalau dibiarkan melarat.. payahhh...

azizah :) said... Reply To This Comment

setuju sgt..skrg pon sambil on9 pon boleh belajar agama..bukan susah..

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Betul gak katanya...thanks untuk peringatan ini

-meeSUPERGIRL- said... Reply To This Comment

hahahahha .. tajam punye ayat !

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

kata2 UAI ni mmg kelakar tp ada maksud tesirat hehehe

shidaR said... Reply To This Comment

hahaaa.. nice la UAI hehee :D

drzirakudo said... Reply To This Comment

terbaik!! btul pun. org yg tak tau ble dy tau dy akn follow. tp org yg dah tau sesuatu dy akan bosan ble dga byk kli sdgkn dy tk ikut pn

cweet pinky said... Reply To This Comment

nice entry , hehehe !!! jangan jadi mualaf versi islam tuh , hahaha !!

Everything's Everythings said... Reply To This Comment

Betul tu ^^
setuju dgn UAI ;D

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

kalau malas,diri sendiri yg rugi..betul x yut?

Dylla Abas said... Reply To This Comment

LIKE!!

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

suka dgn kata2 UAI tu.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...