-Kawan Aku-

Pucuk dicita,Ulam mendatang.

Assalamualaikum...

Tajuk entry siap nak berperibahasa bagai.Mentang-mentang Bahasa Melayu hebat.hahaha.
Sebenarnya tadi sibuk jadi silent reader (kantoi...hihi) kat blog-blog popular ni ha.
Pastu ada pulak Maria Elena ni share something.Ok,jom lepak ke sana.haha.
Oleh kerana diriku sangat jakun dan pantang ada benda-benda yang boleh di 'klik' so, jumpa la dengan benda ni.
Sebenarnya aku pon tengah hunting job baru.Nak tukar angin.Boleh gitu?
Bila dia share macam ni membantu la orang-orang yang tengah hunting job kan.

Selalu memang la sibuk cari kat Suratkhabar (selak dan terus selak),Jobstreet (berpuluh dah..mungkin kena beribu kot),SPA (bila la nak kena panggil ni..),JobMalaysia (loading lambat) dan segala website yang ada cerita pasal nak mencari kerja aku geledah, dia boleh share pasal myStarjob.
Mungkin aku terlepas pandang kot benda ni.Baru ternampak dan tahu (booo..sangat lambatla kamu ayut!).
Meh la kita mencari kerja yer.Kemanakah mahu ku bawa diri ini..  -_-"
Aku pon baru nak explore benda ni.
Tapi based on Maria Elena dok cite ada visume...aha..biar betul.Apekah?
Cane la benda alah tu.hohoho.
Jom explore!



Gini la rupe yer..carilah.
Nak keje apa,keje mane,industri apa dan apa-apa lagi.


Nak keje Badan Berkanun boleh?
Katne nak carik?Meh bagitahu cikit...


Maria..kalau kamu bace,mekaseh yer share benda ni (harap bace la.hahaha).
nak cakap tima kaseh kat entry xleh kuar pulak tempat komen tu.
huhuhu.






31 pesanan buat ayut :

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

menarik..kngsikan di fb plak dear bnda ni..

cik nana said... Reply To This Comment

mekasihhhh. memang ni lah yang di cari2. hikhik. jom cari kejeee!

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

suka suka..sesuai btl dgn bakal graduan mcm eca.hehehe

nur anis said... Reply To This Comment

wahh..tak tahu pulak ada benda ni....thanks dear..:)

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

perkongsian yg bagus utk mereka yg sedang cari kerja :-)

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

mcm best...sama mcm jobstar ke

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

ehh...nak tukar keje jgk lah ada x post nak jd boss besar, xlarat dh nak jadi kuli hhihihihi

izzah said... Reply To This Comment

Dh keje dgn gomen so xde la nk tukar2 keje dh...cma nk tukar tmpat keje je lg bg dkt dgn hubby...:-)

miz ruha said... Reply To This Comment

pucuk dicita, ulam mendatang...
sesuai sangat dengan entri ni.. :)

jom usha keje baru~~ ^_^

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Info yang bagus untuk mereka yang jobless dan yang ingin mencari kerja

Zati Novelis said... Reply To This Comment

Dah dapat kerja belum ? :)

Everything's Everythings said... Reply To This Comment

Wahhh bagus juga ni kan?
memang selalu ni nk cari kt website2 yg atas tu je ;P
tak pernah tau yg ni..

Cik Amal said... Reply To This Comment

yeahh berguna untuk saya...
tengs for the info...

p/s:follow sini

unsecretostory said... Reply To This Comment

Waw . Best nie . Apa2 hal senang bole cuba naseb kalaw susah sangat nak cari keje .

azizah :) said... Reply To This Comment

bagus2.. mmg elok share benda ni.. mudah2an ada rezeki ayut yer :)

-meeSUPERGIRL- said... Reply To This Comment

mee pon tengah cari kerja . hahahaha

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said... Reply To This Comment

Assalamualaikum, is blogwalking sambil shout, komen, signature dan kiss ads, jemput singgah blog is yer?

Santai iskandarX

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI lom sempat nak dikongsikan lg ni..nnt ye :)

ayut said... Reply To This Comment

@cik nana hihihi.jom2 carik :)

ayut said... Reply To This Comment

@Eca Dwinky Asha tp eca dh jd cekgu....kompem jd cekgu.heee :)

ayut said... Reply To This Comment

@nur anis ni pon mmg bru tahu anis :)

ayut said... Reply To This Comment

@IntaNBerliaN tu la kak ina..skrg online sajerrr :)

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Velentine yup..ni under the star ye paper :)

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Lurve haha..kak azie jd bos besar kat umah jela...bru best :)

ayut said... Reply To This Comment

@izzah tu la..klu dh gomen mmg takyah dh susah2x..tp mne tahu nak tukar angin.nnt ayut leh msuk ganti.hihihi ;)

ayut said... Reply To This Comment

@miz ruha hahaha..jom2..carik keje

ayut said... Reply To This Comment

@Mieya Atiera yg nk tukar krjr pon bgus..hantar je resume yer :)

Myra Jay said... Reply To This Comment

MJ pun dok kata nak tukar angin tukar angin last2 stay keje smpai 5 tahun ha ;)

syiela said... Reply To This Comment

bagus untuk mereka yg sedang mencari kerja

ros_reeza said... Reply To This Comment

Ros pun dah klik benda ni semalam :)

perkongsian yg bagus bagi mereka yang memerlukan :)

PinkUmmi said... Reply To This Comment

bagus info nih....thanks share :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...