-Kawan Aku-

Nape Korang follow aku tak follow balik ek?

Assalamualaikum...


Keadaan ni terjadi banyak kali dah sebenarnya.Kadang-kadang tu tak best la jugak kan.Korang follow aku,aku tak balas apesal pulak.Sombong betul aku ni.hihi..Cewahhh.Dah la mengarut.

Sebenarnya nak cite kat sini kenapa kadang-kadang korang dah follow aku tapi aku tak follow balik.Kadang-kadang tu korang komen,aku tak pergi balik pon tempat korang.Nape?Sebabnya....



takde LINKS

ada LINKS

Sila abaikan nama blog lamaku itu..huhu (nampak sangat benda ni dah lama menghantui diri -_-")

Mungkin sesetengah orang anggap tak penting.Tapi pada aku penting.Sebab aku nak jugak pergi tempat korang,nak tengok blog korang,nak tahu siapa la follower aku ni kan...Kalau takde link tu macam tak syok rrr..Korang buatla ea.Letak link korang.Letak la berapa pon yang korang nak letak.Jangan letak bukan-bukan sudah.hihihi.

Meh aku bagi cara nak buat ye cane ea.Ikut tau..you kan follower i gitu.hahahaha :p

1) Pergi kat profile (site tepi kanan dashboard) --> klik Blogger Profile

  
2) Klik Edit Profile (site tepi kanan jugak)


3) Dah terbukak klik pulak kat Show my blogs : Select blogs to display


4) Dah terbukak, korang klik jela ye blog yang korang nak display tu.Setel!
Leh la nanti men terjah-menerjah.
 :)

Tak paham apa aku ajar,korang google jela tutorial dari blogger lain.hihihi.

Lagi satu masalah aku adalah,
Kat komputer aku kadang-kadang ada Profile Blogger tak boleh bukak.
Maksudnya bila dia komen then nak ke profile tu Internet cannot be display.
Mengapakah?
Masalah komputer atau masalah Profile Blogger tu?


Kepelikan seketika.




28 pesanan buat ayut :

hazwan hairy said... Reply To This Comment

haaa ajr mereka2 tuh..ahha

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

betul akak pun ada masalah ni

nur anis said... Reply To This Comment

betul tu....:)

miz ruha said... Reply To This Comment

betul3...
diorang tak letak link blog dalam profile...

yang masalah last ayut tu, pernah juga terjadi.. xtau la apa masalah sebenarnya...

Mieya Atiera said... Reply To This Comment

Same here. Selalu time nak membalas komen selalu je profile takde.

Noraim said... Reply To This Comment

kadang2 ade blogger yg unavailable kan blogger profile tu sis.

Nur Atirah said... Reply To This Comment

hehe , kite dah lama follow awak .

PinkUmmi said... Reply To This Comment

betul tuh..kdg2 bile nak follow diorg balik xbleh sbb xde link blog dorg...

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

dia taknak difolloow kot..huhu.

ummuaidan said... Reply To This Comment

hmmm...dia cuma rule camtuh yer, i follow u, u follow i ? akak dulu tak tahu..tapi tgk tgk ayut cepat jer kan dpt banyak follower..mmg best & populerrr..
btw - sedih tgk nama akak takder tercatat there..dulu ingat insan terbaik tu penyumbang traffic..heheh

Ujie said... Reply To This Comment

byk gak jumpe gini, so tak dapatla nk kunjung balas. yg ada pulak punyalah berderet blog..yg mana satu aktif?

harap yg berkenaan bacalah entri ni, kesian gak kat diorang..

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

ye btl, xde link...xboleh nak follow..harap diorg lbh alert bila baca entry yg ayut wat nie

caliph shuriken said... Reply To This Comment

bgus awk wt entry ni..

salah satu reason x dapat nk folo balik ada kaitan settings ni laa.. jenuh trace jejak x dapat2.. bila dh byk hari trace xde hasil tpaksa laa skip kn, huh...

Cik Saila said... Reply To This Comment

sama la ayut,akak pun ada mslh mcm ni..bila diorg takde link akak xleh nk tgk blog diorg n follow blk..pastu lak diorg segan2 nak tinggalkan komen..hehehe..lg la akak xdpt nk trace..

ayut said... Reply To This Comment

@ummuaidan kak..name akak dh ada balik..hihihi.

ayut said... Reply To This Comment

@caliph shuriken btul2x..jenuh trace..tak dapat crik tpaksalah skip jer :)

maszull said... Reply To This Comment

assalamualaikum akuyat...betul2 kekadang ada terjumpa mcm ni...:)

ros_reeza said... Reply To This Comment

samalah kita, Ros pun ada alami jugak..

eh, Ayut buat tutorial la.. kelaasss Ayut :) hihi

Deq's Qienz said... Reply To This Comment

Sy pon ada rasa begini..sabo jelahh.

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

as salam.
thanks for following me.
salam kenal juga buat kamu.
mmg saya agak frust bila mereka2 tinggalkan jejak kt blog saya tanpa link.
susah jugak nak follow mereka.
xdpt nak cari blog mereka pulak tu.
yg ade kdg2 hny la google+
sedihnya.. :(

www.suriaqistina.blogspot.com

aisya said... Reply To This Comment

kdg2 sy pun ade masalah tu jugak.. huhu..

p/s : tp ade yg takde kotak follower tu ttap takleh nk follow jugak.. huhu

azizah :) said... Reply To This Comment

betul ni... memang masalah bila nak follow balik... lainlah kalau dia tinggal jejak kat shout ke boleh trace lagi..

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Memang biasa terkena....

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

akak pun ada prob mcm ni..nk follow blk xder link...kdg2 yg follow tp xder tinggal jejak apa..akak telepas pandang kdg2 tu eheee

shidaR said... Reply To This Comment

hehee nice tuto ayut..shida pon xpasti blog shida ade ke x mcm tu..huhuhu

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

klu xde links,smpai suda xdpt g blog dia.hehehe

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

samalah... kdg2 kita nak follow tp bila xda link, tu yg susah...

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

samalah... kdg2 kita nak follow tp bila xda link, tu yg susah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...