-Kawan Aku-

Fakta Selepas Cuti Seminggu!

Assalamualaikum...

Ramai jugak kan yang cuti seminggu time raya aritu?Tak terkecuali diriku ini.hehe.Sangat best apabila bercuti sebab dapat merehatkan diri dengan sempurnanya.Sempurna la sangat kan rehat kalau cuti duk dapur jer.ceh..tak patut! Yang ini fakta untuk diri aku selepas dah bercuti panjang ni.5 je yang aku hadapi pagi ni.Korang punya fakta tak sure pulak.Mungkin ada yang sama kot.Jom kita tengok list.


1. Masa tido tu terbangun je kejenya.Takut terbangun lambat nak bersiap pergi kerja.Padahal baru pukul 5.30 pagi kot.

2. Masuk bilik air sambil pejam mata.Malas-malas duduk lama-lama cikit dalam bilik air baru start mandi.hahaha..aku sengal!

3. Pergi kerja.Ada aje barang yang tertinggal kat umah.Dislike ok!Sabar jela.

4. Kat tempat kerja.Blur.Tak tahu mula-mula nak buat kerja apa.Bukak email berlambak tak tahu nak tengok mana satu.Last-last pegi buat air milo.Kita minum dulu!

5. Dah start buat keje.Tak menang tangan nak handle.Semua benda jadi satu masa.Eh?!parah!


Kesimpulan,buatlah list sebelum cuti.Tak la nanti blur sangat untuk start keje.Kalau tengok email dah berlambak pon tengok jela dia punye subject.Mana berkaitan bukak.Tak berkaitan KIV jela dulu.hohoho.


Yess!Pekerja harapan..statement yang patut kena lempang sebijik.hihi.
Happy Working Everyone!

Sebelum tu.....


Mekaseh Ecah!
Kad raya dari Sabah again!Buatan sendiri jugak.Terbaik!
Sampai dah kad raya yer.
Cayang kat ecah.hihihi.

25 pesanan buat ayut :

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

saya pula kalut jer pagi ni sebab dok sorang2

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

yg no 4 tue agreed, masuk keje xtau nak wat yg mana satu. jd blur terus, kesudahannya turun kantin pekena milo panas n nasi lemak ayam dulu hehehehe..

azizah :) said... Reply To This Comment

ngeee... monday blues yer ayut! hahaha selamat bekerja yer...jgn malas2..hehe

ros_reeza said... Reply To This Comment

bila cuti lama2, keja pun menimbun2.. huhuhu

shidaR said... Reply To This Comment

shida pn dpt dr eca cuma..blum bt entri lg hehee..lum ckup quota heheee :)

mood kelaut la tu nk bt kje kn ayut hihiii~

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

yui rasa mls aje..hihi.. tak cuti smggu pon tau..huhu..

Noraim said... Reply To This Comment

hehe biasala kalau dah lama cuti. otak pun cuti jgk. hehe.

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

KA pulak kalut bangun pagi2 macam nak sahur balik hari ni hehehe

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Velentine hihihi..klu dh duk sorg.mmg blh smbg cuti gaya ye gitu :p

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Lurve hahaha..kannn.kita minum dulu! :D

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) hihihi..blues jgkla..lame bnor cutinye..jijah pon keje jgn mlas2 jugak tau :p

ayut said... Reply To This Comment

@ros_reeza blh tahan la keje ye..slmt dh ok skrg..blh dh bt keje ye :)

ayut said... Reply To This Comment

@shidaRhihihi..mesti ad lg byk tak sampai ea shida..xaci!nak byk jgk!hohoho...ke laut gak la td sampai2..ni ok dh :)

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI Yui cuti jap je kan..rabu dh naik.kan3x??member lom rmai tu mlas je kot Yui..hihihi. :D

ayut said... Reply To This Comment

@Noraim hihihi..btul2..time cuti aritu tak fikir keje pon...tgk tv pastu kuar masuk dapur je keje ye :D

ayut said... Reply To This Comment

@Kesuma Angsana hihihi..blh dh KA pasni smbg puasa ganti gan sunat :)

caliph shuriken said... Reply To This Comment

yup, sedia satu simple list.. klau x bole blur, erkk...

nur anis said... Reply To This Comment

mood nak kerja tu memang malas kan..huhu

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

alhamdulillah,da sampai kad raya handmade tu eh.hahaha..

mood mmg kelaut hbs,,,eca agi la,buat rancangan mengajar pun malas....ngeee

Ujie said... Reply To This Comment

menarik la kad buatan sendiri tu.

*slmt kembali bekerja ya!

unsecretostory said... Reply To This Comment

Hahaa . tengah belajar ke , dah keje ke lepas abis cuti tue memang liat je rasa ~

Cikgu Ma said... Reply To This Comment

saya jugak x keje2..hehe...tengah tunggu posting...

selamat kembali bekerja =)

miz ruha said... Reply To This Comment

happy working!! =)

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

akak yg duk kat umah ni pun mmg memanjang je mls, hihii... lbh2 lg skrg ni selalu sakit2 pinggang...

ayut said... Reply To This Comment

@IntaNBerliaN hihihi..akak bwk baby.tu tak leh byk bt keje..mlas msih blh diterima. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...