-Kawan Aku-

Review: Novel Bumi Cinta

Assalamualaikum...

Puasa hari yang ke-24 dah.Alhamdulillah.
Oklah.Pagi isnin ni buat yang bekerja,Selamat bekerja.Yang dah start cuti,Selamat bercuti.
Harini just nak buat review la.
Buku ni dah khatam baca 2 bulan lepas.Tebal buku ye ada dalam 500+ or lebih macamtu.



 
Mengisahkan seorang pemuda bernama Muhammad Ayyas yang mempunyai kelulusan agama dan sedang melanjutkan pelajarannya di Delhi,India ditugaskan menyiapkan kajiannya dengan perlu ke luar negara yang terkenal dengan pelacuran kelas atasan,Rusia.Setiap cabaran dan dugaan bermula daripada datang dan perjalanan sehari-hari beliau di atas bumi Rusia tersebut.Semestinya cabaran paling getir adalah berhadapan dengan wanita-wanita jelita yang mampu membuatkan diri sering berdebar dan kealpaan.Pengenalan dengan wanita cantik dan baik bernama Yelena dan wanita yang cantik namun dingin dengannya bernama Linor membuatkan hatinya sering dilanda resah.Ditambah pula sentiasa bersama Professor Anastasia seorang wanita yang cantik serta bijak membuatkan fokusnya sering hilang.Bagaimanakah Ayyas berjuang di atas Bumi Rusia?Siapakah Linor,Yelena dan Anastasia sebenarnya dan siapakah mereka dalam diri Ayyas?Bagaimanakah Ayyas berjuang sepanjang pengajiannya di Rusia?Apakah yang berlaku sepanjang Ayyas berjuang mencari ilmu di Rusia?



Persoalan-persoalan itulah yang boleh terjawab bila membaca novel Bumi Cinta.
Sebuah novel pembangunan Jiwa.
Sangat membantu bila seseorang tu benar-benar mencari kefahaman tafsiran cinta.
Mana nak cari buku ni tak sure pulak kat mana.
Mungkin ada dikedai-kedai ilmiah ataupun cuba online ke pengedar novel ni.
Ar-Risalah Production Sdn Bhd
Dulu aku beli sebab ada pameran.
Selamat membaca semua!



semalam buat biskut kacang dan jadik!
senang jer upe yer


18 pesanan buat ayut :

nur anis said... Reply To This Comment

wahh..macam menarik..lama saya tak beli novel ni..

ros_reeza said... Reply To This Comment

rajinnya membaca, tebal kot tu.. hihihi.. Kalau Ros, bercinte la nak abiskan..

Wah, buat kuih raya ye.. kuih kacang tu, kuih mazola la kan?

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

dh lama sgt xbeli novel..last beli novel Princess kot

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

lam KA x baca novel2 tebal ni

ayut said... Reply To This Comment

@nur anis time free2 nnt blh dh bli lg :)

ayut said... Reply To This Comment

@ros_reeza hahaha..tp bile time bosan bace kejao je setel :)

yup..tapi tak guna myk mazolla..takleh kot pngl kuih mazola..hihihi

ayut said... Reply To This Comment

@Mrs Lurve blh nnt free2 bli lg ea :)

ayut said... Reply To This Comment

@Kesuma Angsana hihihi..tp mmg buku ni tebal :)

nazha anua said... Reply To This Comment

menarik juga ni:)

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

500+ muka surat??.. tebal tu.. akak xsggup nak baca.. hihii.. nanti kalu baca, 2 3 muka surat terus zzzzzzzzz... heheh

*ayut, sori tau lama xjenguk ayut.. skrg ni mmg akak dah jarang sgt2 bw,dah xleh ngadap kmputer lama2.. mulalah sakit situ lah sakit sinilah.. kandungan dah 7 bln lebih ni.. ginilah gayanya... hihii

tp pe2 pun, thanks tau sbb selalu jenguk blog akak :-)

azizah :) said... Reply To This Comment

5ooms tebal gak tu..habis baca.. bagus la yut nih.. kalau jalan citer best satu hari pon boleh khatam kan...hehee


wah biskut kacang pulak? tunjuk lah sikit..hahahah

ayut said... Reply To This Comment

@nazha anua menarik2x..mane tau abg Nazha bosan melukis membaca pulak nnt.hihihi :)

ayut said... Reply To This Comment

@IntaNBerliaN hihi..klu bace ni kak mmg fokus xgerak2 dh.sbb zzz jgk.tp cite ye mnarik.tak trasa sgt.


takde hal kak..dh tbiasa mmg dtg,singgah jgk jela jwb ye tmpt akak :)

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) btul..jalan cite best,jap je setel :)

tadaaa...kat atas dh post.hihi

Pecinta pink^^ said... Reply To This Comment

dah lme x bce novel..tgok sinopsis mcm best je:)

Masz Sidek said... Reply To This Comment

belum baca g novel ni... insya-Allah nanti nak p cari... :D

Sally Yatiey said... Reply To This Comment

Blm baca lagi novel ni ;) hee

caliph shuriken said... Reply To This Comment

klau x silap kt e-store sy aritu ada jual ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...