-Kawan Aku-

Jom Merancang~! Cuti 2013..

Assalamualaikum...


Baru 3 hari masuk tahun 2013,aku dengan penuh semangat merancang segala cuti yang ada.hahaha.Sebenarnya, aku memang sangat-sangat kena tengok cuti-cuti ni bila.Antara sebab kenapa aku nak kena rancang awal:

1) Nak Kahwin - Nak siapkan dokumen, tarikh, tempah dll.
2) Tukar Kerja - Nak pindah,Nak sewa umah baru, Boss baru,Suasana baru dll.
3) Member Kahwin - Planning in-out money.
4) Abangku Kahwin - Nak bertandang,Nak balik kampung dll.

Ni la sebab besar yang kenapa aku kena tengok kelender hari-hari.Tengok akaun bank hari-hari.hahaha.Tak tension, cuma pening (bukan lebih kurang ke nanti??).Payah jugak kalau sesuatu tu melibatkan ramai orang sebenarnya.Kalau plan kita tak sama,meletop jawab yer.Tapi apa pon,kalau memang takde rezeki nak jadi seperti apa yang kita rancang, apa boleh buat.Dulukan mana yang patut,buat la untuk apa yang terbaik.Kan?? (nada kecewa cikit..huhu)



Jumpa kat SINI

Aku dah siap-siap highlight mana yang aku terlibat.Lepas ni aku dah tak terlibat dengan Selangor tapi terlibat dengan Negeri Johor pulak.Sekarang memang mood nak tukar keje jer.Yang lain aku memang out.Just fikir tarikh gan planning atas kertas jer.Buat apa-apa tak lagi.hahaha.

Semoga dengan perancangan cuti ini dapatlah membantu diriku untuk lebih berjaya dalam membuat perancangan yang lain.Amin.
Jom Merancang!


29 pesanan buat ayut :

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

wah,dah jauh tu ke johor..

Remy hazza said... Reply To This Comment

betul tu... kena planning awal2...... nanti takde yg clash date..... selalunya kenduri lah......cuti sekolah jer mesti ada.....

therosputih said... Reply To This Comment

selalu jugak rancang nak holiday, but when it comes to the date, hancuss sume...holiday anganku musnah...

Cik Syida said... Reply To This Comment

wah.. byknye planning diaa...

well, ayut kte amek calender ittew juga ye ! :D

s h a said... Reply To This Comment

Ye.Perancangan itu penting.Semoga perancangan ayut berjalan lancar.Amin.

*Akaun tu memang xleh tgk selalu.Lagi tengok lagi banyak susut.Huhuhuh.

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

bagus2 rancang cuti dr awal..boleh elakkan cuti dr tidak mencukupi

Mrs Velentine said... Reply To This Comment

MV pun belum rancang cuti lg

Miss Zahirah said... Reply To This Comment

baik pnyer planning yer.. hihihi

Mira Adzlia said... Reply To This Comment

hoho..bole rncg cuti2 Msia nih..hihi

Nursaila Norman said... Reply To This Comment

ala,ayut dh rancang cuti..akak pulak kena jimat2 cuti..huhuhuhu..bgs ayut ni,awal thn dh plan cuti..nnt takde la cuti habis mcm tu je kan :))

hazwan hairy said... Reply To This Comment

rancang plan2 ja tuk tahun ni..smpai bulan 4 dh full dh..haha

Intan Akma said... Reply To This Comment

hamboi...baru start keje tahun baru dah plan nak cuti ye....
(bercakap sbg org HR yang jaga cuti)hehe...

Ikhwan Suhaimi said... Reply To This Comment

sngatt bergune entry ni.. :)

Ena's Palace said... Reply To This Comment

bagus jugak buat perancangan awl2 nih kan..

Farah Waheda Wahid said... Reply To This Comment

planning tu memang penting... he he he... akak ni dah planning dah holiday...tapi x tau la kesampaian atau tidak...

sHaRiNa eLyaNa said... Reply To This Comment

bestnya holiday :)

ummuaidan said... Reply To This Comment

Eloklah tuh merancang dengan baik agar tidak susah dikemudian hari yut..

Wana Owen said... Reply To This Comment

ooo..ayut balik kerja ke johor la lepas ni?

azizah :) said... Reply To This Comment

insyaAllah ayut..moga berjalan dengan lancar! jijah doakan perancangan ayut pasti menjadi :)

Cik Nur said... Reply To This Comment

wahhh..nak print lah..
pastu selak2 kalendar..kekekeke...

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

mcm byk jugak tu ye...apa2 pun selamat merancang...:)

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

happy new year dik

cik nana said... Reply To This Comment

Plan semua elok2 okay..tgk kalender jgn sampai terlepas pandang cuti2 tu..

iietamalek said... Reply To This Comment

wah dah planning yer...

nik ros said... Reply To This Comment

jom rancang cuti. nak kena tahu gak cuti umum bila baru senang nak rancang cuti.

tak suka sgt pi bercuti time ramai org cuti. tak suka sesak ngan org..hehe

aisya said... Reply To This Comment

ckp pasal cuti teringat tiket flight tak beli lagi.. adoiii..

Myra Jay said... Reply To This Comment

Perancangan tu penting supaya kita tau apa target kita..

Good luck :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said... Reply To This Comment

hjg tahun br plan nk cuti hehehe

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

wah, tahun ni, ayut n abg ayut kawen ek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...