-Kawan Aku-

Cerita dr Sabah: Kucing

Assalamualaikum...

Cerita santai hujung minggu.Apa cerita hujung minggu? Hujung minggu aku macam biasa teman suami kat telefon jela :) 

Nak tahu tak...Suami kita dah 'giler' dengan kucing . hahaha. So sweet la suami aku ni pulak rasa.adehhh.Tak tahu la kenapa agaknya si Mohamad Hafizal tu jangkit aku gamaknya tetiba dia 'geram' dengan kucing kat tempat kerja dia tu.Dia cakap dia nak amik sekor warna kuning nak buat kawan.Rasa comel tak??? Hahaha.

Bila telefon isu kucing ni boleh buat aku tergelak-gelak masa berborak.Mahu ye tak gelak sebab si suami bercerita dia main kejar-kejar dengan kucing tu.Dia tutup lubang tempat sembunyi kucing tu tapi kucing tu tetap boleh masuk.Dia cakapla dia 'sakit hati' tak dapat tangkap.hahaha.Dapat bayang tak dia main kejar-kejar?Sweet ok..oh Suamiku..Rindu. :)

Akhirnya malam tadi dia MMS gambar ni...!!


Hahaha. ..comel!
Kejap je dia kurung kat bilik duty dia sebab nanti payah pulak nak makan atau membuang.Nanti bila-bila tangkap balik.

Cute!

Si suami suka sungguh bila dapat tangkap Si kucing kuning dia ni ha.Siap gelak-gelak jahat lagi kat aku sebab dapat tangkap.Dia cakap kucingnya masih garang.Aku pon cakapla peluk ciumla dia.Dia boleh cakap tak naklah.Ntah dari mana takkan nak cium.hahahaha.Baiklah sayangku.Suami bagi nama kucing kuning ni dengan nama Kenit Junior!

Sempena nama kucing aku kat rumah ni Si Kenit! Geram agaknya suami dengar aku asyik peluk cium si Kenit tu.Siap cakap tak payah dah cium si Kenit sebab tak mandi.hahaha.


Rindu suami.Rindu nak gelak-gelak dengan suami.Rindu nak bergurau senda.huhuhu.Moga suamiku tenang dan sihat di Semporna, Sabah sana.Nanti kita jumpa yer!Nanti nak tengok jugak Kenit Junior!







13 pesanan buat ayut :

Hafiz Hafizol said... Reply To This Comment

jauhnya si suami kak .. hehe..

diana said... Reply To This Comment

cOMEL NYA KUCING OREN..AKAK PUN SUKA KUCING OREN..LAGI SATU KALAU WARNA ITAM PUTIH..SUKA SEBAB MACAM ORANG KEJA PEJABAT DAH..HAHAH

Hanif Idrus said... Reply To This Comment

Alahai comelnya

Ked Lee said... Reply To This Comment

hahaha. tergelak saye bace. i wish that my bf pun akan suka kucing gak suatu hari nanti. hihihi. skang ni baru diorang paham kan camne perasaan kite bile tengok kucing ni.

Cik Puan said... Reply To This Comment

tengok gambar kenit junior dia masih takut2 lagi..tak pe nanti lama2 dia biase lah tu..mungkin die penah di pukul tu yang dia masih takut lagi..
alahaiii....sweet jer husb ayut ne.kalau husb cik jangan harap lah nak pelihara kucing ne.nak pegang pon taknak..beza sungguh dengan cik...hihi

aisya said... Reply To This Comment

itu lah kadang2 org yg dekat2 boleh terjangkit perangai kita ni. En. barney tu dulu takut kucing, sekarang ni dh ada sekor kucing kt rumah dia bela. hahaha!

anamizu said... Reply To This Comment

cik abe pon rindu wife dia lettew. sbb tu dia main kejar2 + ciom2 dgn si kenit junior tu hehehe

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

dua dua penyayang..
aamiin.
mudah mudahan dpt duduk sebumbung nnt ye

Razi ten said... Reply To This Comment

Hahaha cute, infancy kittens are pretty embarassing I guess which is why kena kejar-kejar xD

ros_reeza said... Reply To This Comment

alahai..comel sungguh.. baguslah ada minat yang sama.. wah Kenit pun dah ada adik tu kan.. Kenit Junior..

UmmuAidan-Arissa said... Reply To This Comment

Aii hafizal pun terminat kucen jugak yer..heheh..tempias bini dia kan..
akak lg suker kucen ayut..lg comey nampak..

azizah :) said... Reply To This Comment

alalala sweet :) melepaskan rindu pada kucen.. yelah sang isteri jauh.. sabar yer ayut!
jauh tu bertambah sayang~

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

comei.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...