-Kawan Aku-

Cerita Kami 5: Persalinan Semasa Nikah

Assalamualaikum...

Oleh sebab gambar daripada Official Photographer tak dapat lagi,aku guna dahulu gambar yang ada yer.Buat cuci-cuci mata je dulu.haha.Boleh gitu?Whatever la ko Ayut! Cerita pasal kami.Aku ingat nak sekali hentam dengan baju untuk sanding tapi belek balik panjang berjela aku punya tulisan dalam 1 entry ni nanti.Jadinya takpela.Aku buat cerita lain kali.Lain kali aku tu elakkan bulan depan jela ye kawan-kawan.hahaha.(gelak jahat!).

Aku kongsi pasal baju nikah aku tema warna purple yang tak purple sangat tapi nampak purple.Eh?!hahaha.Okla.Purple la tu kan.Cuma warna purple soft.Sangat soft.Sangat disukai oleh aku dan En hubby aku tu ha. ^^

Suami: Baju Melayu cekak musang
Aku: Dress + Lace kurung moden.

ok abaikan muka pengantin yang ntah apa-apa tu.hahaha ;p nak letak gambar penuh baju memang takde amik gambar berdua diri.Tak menyempat dah nak berdua masa tu sebab suami pon nak cepat balik homestay.
Nampak kan kitorang gayakan baju tu dengan penuh sopan. ;)

Dengar je Imam Rahman tu cakap apa :) Mas kahwin tergolek dah masa ni.hahaha.Biarkan saje ^^
Nampakkan veil aku dengan shawl hadiah aku tu?hihihi

Baju aku
Baju dengan lace luar aku jahit asing.Inspired by Blog Non-Cinderella Story.



Veil dan Samping lelaki aku sewa sekali dengan bridal.Konon nak mencari tapi malaslah nak cerita kan.hahaha.Kesimpulan pakai saje apa yang ada ok.Beading baju.Tak payah.Dah cantik terletak kat situ dah baju ye.Less is more konon yer sangat.hahaha.Nikah a.k.a Kahwin itu kan mudah. :)
Cantik jugak!hohoho.ok perasan!

Sepanjang majlis aku sangat suka pakai baju nikah tema purple kitorang ni.Sangat-sangat suka ok.Tapi yang suka tu la aku dengan suami pakai sekejap.Takpe.Raya ada kan?








22 pesanan buat ayut :

hazwan hairy said... Reply To This Comment

tahniah ayut..dah bergelar isteri dh..hehe

Hafiz Hafizol said... Reply To This Comment

lawanya kak ..

Shida Radzuan said... Reply To This Comment

ayut cantik masa ni tau :)

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Wah, cantiknya.

Aku Penghibur said... Reply To This Comment

cantik baju warna purple ^_^

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Izzah Norlizah said... Reply To This Comment

slmt p'gntin bru Ayut...da kawen upanya.moga kkl till Jannah ya :)

Sue-Rya Qistina said... Reply To This Comment

so sweet la.. :)

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

cantik dan manis pengantin pompuan tu.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

cntik sgt warnanya..

Abe Kie said... Reply To This Comment

salam. cantiknya persalinan warna purple tu. my favourite colour too..

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

haa betoi tu, blh pakai raya.. cantik! :-)

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

mmg cantik sgt tu !

azizah :) said... Reply To This Comment

cantik purple! suka suka.. :)
yg penting buat sendiri.. bila2 boleh pakai balik nanti :)

Cik Puan said... Reply To This Comment

cik suke lah tengok baju nikah ayut..kalau tyme cik kawen tak sempat nak jahit2 baju..cik beli yang siap terus...memang tak puas hati lah...huhuhu

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

cntik baju.. boleh pakai lagi nantikan

sarahhernyzar said... Reply To This Comment

U know what dear.. I really wish on my day nak pakai baju kaler2.. Not only black and white.. Dh buat pun baju nikah kaler turquoise gold... End up x pakai... Huwaaaaa....

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

simple tp cantikk

ayut said... Reply To This Comment

@sarahhernyzarye ke sara?alahai..tu la aritu bw tmpt sara tgk bju putih hitam..tu mknanya last minit jgkla yer?

ayut said... Reply To This Comment

@sarahhernyzarye ke sara?alahai..tu la aritu bw tmpt sara tgk bju putih hitam..tu mknanya last minit jgkla yer?

UmmuAidan-Arissa said... Reply To This Comment

cantiknya baju kawen ayut..kena ngan pengantinnya..tuhlah baju kawen buat mahal2 tapi kejap jer jugak gunanya

ros_reeza said... Reply To This Comment

cantik Ayut.. purple! soft je Ros tengok :)
takpe raya nanti, pakai lagi, kasi sedondon berdua :)

ayut said... Reply To This Comment

@Izzah Norlizahhaah kawen dah kak izzah..mekaseh ye.amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...