-Kawan Aku-

Cerita Kami 8: Persalinan Untuk Bersanding

Assalamaulaikum. ..



Gambar atas ni la baju yang aku pakai untuk majlis bersanding dan outdoor.1baju je.huhu.Maafla baju kotor sebab pengantin tak reti duduk diam sepanjang majlis sampai photographer pon marah.wahaha :)

Dress biasa bukan luar biasa.Mesti nanti korang cakap cantik kan?Baju pengantin mana ada tak cantik.hahaha.Tapinya......baju sanding aku ni waktu aku dapat terus aku cakap aku tak nak pakai.Haaaaa....nampak tak betapa tak sukanya aku dengan baju sanding aku ni.hohoho.

Kisahnya aku ditipu.Redha jela.


Kesian suami kita berangan baju lain,dapat baju lain.Sedih!

Persalinan baju sanding tema warna jadi putih pink.Serius kecewa sebab kitorang nak baju semua putih.Terutama baju untuk suami kita tu la.Sekali dapat pink lepas majlis nikah tu.Perghhh.Marah dalam senyuman jela. :) Suami kita pon bersiap last minute sebab aku bersiap lambat.Suami jenis yang menepati masa ni memang semua kena cepat.hahaha.Navy kata yer!

Perancangan Allah itu yang terbaik kan?Sepanjang haritu kitorang nampak sweet je dengan baju sanding putih pink ni.Comel pon ye jugak.Kan B kan?eh?! Hahaha.Takdela.Apa pon yang penting kami berbaju dan masih nampak la pengantin dengan bukan pengantin.Majlis pon dah selesai.Alhamdulillah.

Tips:
1.Sesiapa yang memilih baju tema warna putih, sila pastikan anda mempunyai baju inner sebab warna tema putih pasti kainnya JARANG!

2. Sesiapa buat majlis sehari means nikah dan sanding terus silalah pastikan baju untuk lelaki terus diberi kepada pihak lelaki untuk memudahkan urusan.

Kalau yang pakai dress panjang macam aku ni sila dapatkan baju seperti di bawah ni.


Jangan jadi seperti aku kerana 1jam sebelum majlis baru terfikir.hahaha.Terasa kejam dengan diri sendiri :p Sayang kakak kita sebab dia bersusah payah tolong belikan.Nanti kita balas balik masa majlis kamu ye! :)

Itulah kisah baju sanding aku tema putih pink yang ala-ala cantik tu kan.Banyak kisah disebalik sepasang baju.hahaha.Ingat balik sangat indah dan macam tak percaya aku lalui dengan tenang je waktu tu.hohoho.Pengantin kan....kenala tenang. :)

Hai la baju sandingku putih pink!
^__^






15 pesanan buat ayut :

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

cntik tgk dress

dlm kecewa ttp redha kan ayut..sbr ea

azizah :) said... Reply To This Comment

tapi cantik apa putih pink ni... sweet je tengok haa...

S. Faezah said... Reply To This Comment

baju yg kakak ayut belikan tu kira mcm inner lah yer?

Miss Hidy said... Reply To This Comment

Sweet juga baju putih pink..
Btw Selamat pengantin baru :)

Mira Adzlia said... Reply To This Comment

cntik la ayut :)

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

hahaha...ade kisah di sebalik baju sanding ye

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Cantik bha putih pink. Hihi.

s h a said... Reply To This Comment

Ayut...lame da x ke sini.Sha pon br on blog blk.Congratz ayut.Lambat gila sha wish.Huhuh.Ayut sgt comel dgn baju putih pink tu.Ayut memang comeila. :)

aisya said... Reply To This Comment

kisah mcm mane sekalipun di sebalik baju tak kisah lah sebab baju tu cantik. hehe

.::: Princess MOMOY :::. said... Reply To This Comment

wow...tapi serius nampak cantik dan romantis jer

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

tak apalah ayut, sekarang dah selesai semuanya...dan moga segala tips yg ayut bagi ni, dapat beri manfaat pada kami yg bujang2 ni.. :)

apapun, ayut nampak lain sangat..! cantikkk.!

Ked Lee said... Reply To This Comment

walaupun bukan persalinan pilihan tapi akak dan suami still nampak sweet pakai kaler pink putih tu. huhu

setiap yang jadi tu memang ada hikmahnya kan. :)

anamizu said... Reply To This Comment

lorrr kena tipu ke? hermm tu lah manusia kan. sllu je nak amek kesempatan..

err tapi seriyes kiut & cun je kaler putih pink tu taw ayut hehe

tu la kan, perancangan Allah tu selalunya terbaik :) hehe

QasehnyaRania said... Reply To This Comment

baru jadik kenangan yg tak kan dilupakan.

ros_reeza said... Reply To This Comment

iye, baju putih jarang. kadang-kadang dah terlalu sibuk, kita terlupakan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...