-Kawan Aku-

MyB berbunyi-bunyi dan Kucing

Assalamualaikum...

4 Ramadhan 1423.Alhamdulillah.
Diam tak diam 4 hari dah berpuasa.Semua ok lagi ke?Semalam ramai cakap suasanan malamnya indah sangat.Banyak bintang.Aku pon tengokla.Memang cantik.Siapa ada tengok jugak?Kadang-kadang dengan tengok keindahan alam dapat memberi ketenangan kan. ^^

Tapi nak dijadikan cerita kan,ketenangannya minggu lepas amatlah tergugat.huhu.Ingat lagi pada MyB?Haritu aku dalam perjalanan balik rumah boleh pulak dia berbunyi-bunyi.Sebelum ni memang ada bunyi jugak tapi tak seteruk minggu lepas.Aku ni dah la perempuan,mau ye tak suspen kalau tengah-tengah bawak tu boleh dia bunyi-bunyi.Siap berhenti tepi jalan ok nak tengok apesal tayar aku ni berbunyi-bunyi.En B ye aku cakap MyB bunyi-bunyi tak nak caye.Asyik cakap, "...sebelum ni bawak takde pape pon..." 

Nak tahu kenapa MyB bunyi-bunyi?Sebab Break Pad kat tayar tu dah nipis.Kesimpulannya kena tukar dah break pad tu.memang la dulu En B bawak tak berbunyi dah masa tu tebal lagi.Kan?*Nyampah* huhuhu ^^ Macamana nak tahu waktu bila break pad dah kena tukar: Apabila dekat rim tayar tu dah ada habuk-habuk hitam.Serius masa haritu tukar aku lupa nak amik gambar.Patutla kalau aku basuh MyB tu esoknya tengok lepas bawak mesti ada hitam-hitam.Tension tau. -_-"

Ni la nama bendalah dipanggil Break Pad.Break pad ni masih baru dan tebal.Kalau break ni dah kena tukar bahagian kelabu tu akan menipis.Bila bergesel pasti akan ada bunyi.Itulah sebabnya.

Kat sini la tempatnya Break Pad tu.Memang sebijik la kat situ jugak tempat break pad aku.

Lepas tu kan....aku langgar kucing ok. -_-" Kucing tu boleh pulak terselit kat tayar.Perghhh.Aku punya kesian dan rasa bersalah masa tu jangan cerita la.Aku nak amik gambar pon tak samapi hati dah.Kesian giler ok!Tahu tak aku sampai tak boleh tido bila dah langgar kucing.Mengadu kat En B aku tu lagi la.Soalan macam polis,tapi last-last geram sebab aku asyik cakap je pasal kucing.huhuhu.Aku naik MyB jugak time langgar kucing tu.See?Berapa banyak kes aku dengan MyB dah.Baru sebulan ada dalam tangan aku,macam-macam pulak jadinya.huhuhu ^^ Ketenangan yang telah terganggu seketika dengan kejadian yang melibatkan MyB.Boleh tak nak salahkan kereta tu ek? ;p 

Apa pon kereta tu jugakla aku sayang.Banyak kenangan dengan kereta tu.hihihi ^^ Kalau perempuan bawak kereta mesti ada je kan jadinya.hahaha.Boleh gitu?Mulai sekarang kena la jugak amik tahu pasal komponen kereta ni.Takutla jadi lagi.Nanti menggelabah je lebih :p



Picture source : Google Image

18 pesanan buat ayut :

Karukord jagau said... Reply To This Comment

alahai...kesiannya kucin tu.....huhuhuuu

cik azLyzah⊙.☉ said... Reply To This Comment

kalau cik part2 kerosakan dalam keta ne memang ZERO lah...cik tahu bawak jea,rosak nye cik tak tahu...kohkohkoh

azizah :) said... Reply To This Comment

brek pad jijah pon baru tukar hari tu masa servis.. kena gak la rm80..

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

Alahai xdpt nk bygkan keadaan kucing yg ayut lggar tuh

sarahhernyzar said... Reply To This Comment

cian meow.. dh ajalnya begitu.. kuatkan semangat oke.. bertabah hati.. :)

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Belum ada kereta sebab tu tak faham sangat dengan penerangan sis.. Hihi..

aisya said... Reply To This Comment

arghhhh.. takleh baca, takleh dgr kucing kena langgar... arghhh, stress...

*err, mcm over la pulak*

ayut said... Reply To This Comment

@azizah :) ni aritu ayut g tukar myk itam tak servis skali..tu tak tahu tu...ayut tukar kena rm70...huhu

ayut said... Reply To This Comment

@Isabel Diaz ihihih...takpe..nnt dh ada kete nak tak nak tpaksa amik tahu jugak.. :)

ayut said... Reply To This Comment

@Mimi Azirah mmg sgt sadis kak...ayut tgk pon nk nangis dh rasa....

ros_reeza said... Reply To This Comment

KALAU KOMPONEN KERETA, rOS MEMANG FAIL.. TAK BERAPA NAK TAHU.. SEBABNYA, DRIVE PUN TAK PANDAI.. HIHIHI

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

errr..mati ke kucing tu.???

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

akak kalu bab kete, tau bawak je.. yg lain xtau...

Kesuma Angsana said... Reply To This Comment

tq share info ni,,, pompuan mmg sah2 kureng tau bab ni kan!

cik nana said... Reply To This Comment

kann..bile da jd kes cmni baru rase kite org ppuan kna tau hal2 kete. menci lah. ayut baguslah. berdikari nanti kalau ape2 senang. tp klu boleh jgn jd pape lagi.

ummuaidan said... Reply To This Comment

MyB nie keta baru yer yut..hiii..dasat tuh sampai terlanggar kucing..ngeri kalau akak

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

aduh boleh melekat pulak kat tayar ye ayut...sian kucing tu....

Eca Dwinky Asha said... Reply To This Comment

eca bawak keta pun xberani yut...tpi berangan lebih nk angkat keta sebijik.hehehe

insyaallah,end of this year.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...