-Kawan Aku-

Cara nak Screen Shot pada Telefon

Assalamualaikum...

Jom kita update blog. :p Tengah cuba sebaik mungkin untuk tidak mengabaikan blog tersayang ni.hihi.Blog ni la tempat aku jumpa ramai kawan-kawan.Belajar macam-macam.Lepasni ada ruang masa nak jugakla melibatkan diri cari income dengan online.Sekurang-kurangnya takla rugi masa gitu je :)

Sekarang aku nak share ilmu untuk buat screen shot pada telefon.Kenapa aku nak share cara nak screen shot sebab aku pon baru tahu.hahaha.Whatever la ko ayut!!Ni aku buat ujikaji screen shot pada telefon Samsung Grand Duos.Telefon lain nak buat screen shot aku tak tahulah sama ke tak caranya :)

Cantik tak kita lukis??:p

1.Pastikan gambar atau info yang dimahukan terletak pada screen telefon.
2.Tekan butang start dengan butang menu serentak sehingga dengar bunyi seperti anda amik gambar.
3.Screen shot anda telah berjaya!

Screen shot saya berjaya...yeayyy!!
Anda pula???








19 pesanan buat ayut :

Hanih Borhan said... Reply To This Comment

Sy pakai WP 7.8, tak bley buat screenshot...

Ah, ni yg nak tukar phone ni...

p/s : Cantik je lukisan tu ;p

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

selalu nur imbaskan telapak tangan atas scren je..kalau tak boleh mmg guna mcm ni senang.. :)

hana hadi said... Reply To This Comment

ikut jenis hanset gak ek..

PearlVelvet SueQys said... Reply To This Comment

Slm singgah pagi ya !

Sya Mimie said... Reply To This Comment

phone kita xcanggih..camne nak screenshot..heheh

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

haha. bgus bg yang tak tahu lg ni..

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

hihihi.. dah tau dah.. tp memula masa baru pakai henpon tercari2 la jugak.. ;p

azizah :) said... Reply To This Comment

hp jijah confirm la xleh buat..hahhaa

Mimi Azirah said... Reply To This Comment

Screen shot akak lain plak cara dia ayut

aisya said... Reply To This Comment

dulu masa belum upgrade OS ke jelly bean mcm ni jugak.. agak leceh.. tapi bila dah upgrade, senang je. just tekan je power button tu.. nanti ade pilihan take screenshot. kalau phone cik ayut ni tak tau lah sebab sy guna xperia, bukan samsung.. huhu

Azza Afdzal said... Reply To This Comment

xjd pun haha

ayut said... Reply To This Comment

Eh?? Boleh msin imbas tgn je ea nur..tak tahu pon...

ayut said... Reply To This Comment

Klu ayut punye ni mmg xde plihan..kna bt mcm tu jgk..tp xtau la klu ad ayut xupdate :p

Anonymous said... Reply To This Comment

bagusla info ni. dh buat n brjaya!!

Anonymous said... Reply To This Comment

Hp zte bleh x bt screen shott

Anonymous said... Reply To This Comment

Tq .. saye berjaye

Anonymous said... Reply To This Comment

Sye pkai grand duos..screen shoot pkai touch..kalau pkai touch..g setting>motion>palm motion tu onkn..n cube mse nk screen capture ltak tgn ggengam atau mcm karate..mse touch gune sisi tgn..n slide dr knan ke kiri atau kiri ke knan..sye slide dr knan ke kiri..try la..:)..gune button tu pun leh jgak..kalau nk sng gune touch je..:)

Anonymous said... Reply To This Comment

Tq utk info ni...

nurfahana abdul manap said... Reply To This Comment

Klo nk screen shoot tok HP leagoo Alfa 4 tahu x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...