-Kawan Aku-

Julai Menjelma...

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...masih ada lagi kesempatan menghadapi bulan Julai.Diberikan juga kesempatan Insya Allah menyambut Ramadhan pada bulan Julai ni jugak.Insya Allah berbaki 10 hari lagi untuk Ramadhan menjelma.Mudahan-mudahan kita semua diberi kesempatan untuk melaksanakan kewajiban berpuasa bersama yer ^^

Bulan baru dah menjelma.Tengok perkembangan blog bulan lepas buat 15 post sahaja.Merudum jatuh dari sebelum-sebelum yer.Agak sedih kat situ.mmmm.Ntah bilalah nak meningkat semula aktiviti berblog ni yer.Takpelah,kerja kurang mengizinkan untuk diri ini menjadi terlalu aktif.Sampai masa mesti boleh aktif balik :) Tapi,dalam hanya 15 post,alhamdulillah masih berpeluang diberi iklan oleh pihak pengiklan mempromosikan iklan mereka.Terima kasih kepada Nuffnang sebab menawarkan blog diriku ini kepada pengiklan ^^ Setakat sampai bulan Jun 2013 lepas,ada 16 CPUV yang pernah bertandang.Terima kasih semua.


Julai menjelma.Maknanya dah 2 bulan aku menetap kat Batu Pahat.Bulan pertama memang tak dinafikan aku mengalami kejutan budaya gak la.Yela,sebelum ni selalu duduk luar dari kampung a.k.a bandar l;a sangat kan.suasana ye berbeza.Sangat-sangat tak sama.Selamat yang sama ye malam aku memang tak kuar kalau dengan kawan-kawan baru kenal ni.Jadinya selamat lagila.Cuma kalau bangun tido jela aku akan berfikir dulu,'aku kat mana ek ni?' ^^ Masuk bulan kedua dah mula boleh adapt dengan semua keadaan.

Kerja...as long as aku buat keje yang betul aku buat jela.Aku kalau fikir pasal kerja tekanan jugak sebab bila berkaitan dengan khidmat pelanggan ni macam-macam benda setiap hari akan dihadapi.Belum lagi dengan kerenah pekerja yang ala-ala senior kan.hihihi.Tapi memang diorang senior la daripada aku yang sebulan jagung ni.Takpela.Buat jela keje tu kan.Selagi korang buat keje betul aku tak kacau korang yer ^^

Pasal peribadi semua ok.Alhamdulillah.Walaupun dekat sebulan berjauhan yang memang berjauhan,aku selalu rasa dekat.Ada masa akan digunakan sebaiknya untuk diri masing-masing berkongsi masalah dan cerita.Pasal persiapan kahwin pon sama-sama berkongsi kalau ada masa.Kesempatan yang tak banyak tu la kena guna sebaiknya.Kalau nak carik salah memang boleh je cuma malas nak fikir yang buruk-buruk.Lebih baik happy-happy je kalau nak berborak.Bukan setiap masa masing-masing ada masa untuk bersama ^^

Mudah-mudahan segalanya berjalan baik untuk hari-hari seterusnya.Amin.Insya Allah.Moga hari-hari kalian juga bertambah baik daripada hari-hari sebelumnya.Melangkah dengan semangat dan senyuman yer kawan-kawan ^^



14 pesanan buat ayut :

zakirasli .. said... Reply To This Comment

wah, tahniah ye :) saya klik iklan mitsubishi :)

:: Mrs.Eady :: said... Reply To This Comment

alhamdulillah..

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

aminn..insyaALLAH moga segala dipermudahkan..

tahniah ayut..

Isabel Diaz said... Reply To This Comment

Semoga semua berjalan dengan lancar..

cik azLyzah⊙.☉ said... Reply To This Comment

yeahhhhh....semoga berjalan dgn lancar ek....mcm tu lah kite nak...dekat2 majlis tu kene happ2...tak nak stress2..

Deqla Manjew said... Reply To This Comment

selamat dtg julai.. selamat menyambut bulan ramadhan ye ayut.. ;)

Knor said... Reply To This Comment

mudah2han semua berjln dgn lancarnya...

tu yg kt atas tu rezeki..

Cik Nur™ said... Reply To This Comment

insyaAllah..semuanya baik2 belaka hendakNYA...

Tahniahh...byk BE...masyukk...rezeki tu.. :)

Remy hazza said... Reply To This Comment

byknya ayut...alhamdulillah..... nie abg remy pi tekan2 mana yg patut ye.....

Hatimi Tahirruddin said... Reply To This Comment

wah siap kena kejutan budaya ye ayut...hehe...apa2 pun semoga semuanya berjalan lancar nanti... :)

ros_reeza said... Reply To This Comment

tahniah Ayut.. banyak ye rezeki BE.. cuba bagi tips sikit camne nak dapat BE.. hihih

azizah :) said... Reply To This Comment

kejapnya masa berlalu kan ayut... jijah pula menhitung minggu nak bersalin..adeh.. moga semua urusan kita di permudahkan Allah..

aisya said... Reply To This Comment

dapat BE tu jugak. hehe. tahniah. hehe

- AZIE - said... Reply To This Comment

bynknya BE ayut...akak baru dpt dua hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...