-Kawan Aku-

Siapa nak tolong saya..??

assalamualaikum....

mmmmm
dah blur tengok coding-coding bagai...
Blog cantik tak jugak!
hahaha
Sapelah amek programmer field memang terbaik lah!

Korang...

"nak mintak tolong boleh tak??"


Esok nak masak asam pedas ikan pari.Tapi tak tahu nak pilih ikan pari macamane.Takut tersalah pilih.Nanti berbau pulak gan berlendir plak.Cane ek?
Ke ada tips or cara-cara terbaik untuk masak ikan pari ni??





*My b..nape la kamu mintak benda ni* 

11 pesanan buat ayut :

Mrs Lurve said... Reply To This Comment

kitorg pun suka jgk dgn asam pedas ikan pari, selalu jgk wat.pernah dgr mak kata, kalo pari lendir2 tue pari beranak..tp sy kalo nak beli, sy mesti tekan2 sikit kat ikan pari tue..kalo lembik xamekla..kalo bila tekan pun nmpk fresh jer..warna pun pink kemerahan masih cantik..bau pun x, memg amekla..so far ok setakat nie.

azizah :) said... Reply To This Comment

alamak yang.. xtahu la..selalu mak yg masak.. kuikuikui

tapi kalau tak nak makan berbau o hanyir tumbuk lada hitam n campur kan masa mendidih air asam.. peh terangkat asam pedas pari tu!

asunDalbolong said... Reply To This Comment

ala,lau ko tau masak ikan air tawar,xde hal la..jnji pilih ikan fresh skit..

IntaNBerliaN said... Reply To This Comment

alamakkkk xtau plak.. sbb jarang mkn ikn pari ni..

ayut said... Reply To This Comment

korang semua....carik punye carik td petang..ikan pari ye takde...sedeyyyyy T_T huhuhu..kna la guna ikan merah yg kecik tu..layannnn..jom masak esok..!

Prince of Noob said... Reply To This Comment

buat ikan pari bakar perah dengan asam limau peerghhhhgh sedap gile terliur rasanya... done follow - Noob

ayut said... Reply To This Comment

@Prince of Noob huhuhu...dapat rsekan kesedapan ye!boleh la lpasni bt bbq plak :)

mimie.. said... Reply To This Comment

ikan pari kalau tak nak bagi dia berbau atau hanyir, sebelum masak tu gaul dengar air asam jawa dulu dikk..
insyaAllah akan hilang lah hanyir dia tu..

selamat memasak keyh ^_^

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply To This Comment

mcm bese kan.//kena basuh ngan air asam jawa dlu.. mcm cara ikan keli..

ayut said... Reply To This Comment

@mimie.. thanks sis mimie...lpasni klu bli ikan pari ayut bt mcm tu.slalu kat umah dh bersih tinggal masak..hihihi

ayut said... Reply To This Comment

@nuyui a.k.a miss YUI btul..tp ikan pari ni ad 2 jenis..lgpon kdg2 dh bsuh ttp xilang hanyir dy tu...tp xpe..kite try dlu cume bkn arini sb ikan pari xde.sudah tukar ikan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...