-Kawan Aku-

Tahanan Palestin

Assalamualaikum.....


pernah tau ni??mmm....

Sebenarnya tadi sibuk duk tengok-tengokla kat fb..Nape la ramai sangat orang tukar picture profile to above picture..Why??Why??Sangat tertanya-tanya ok...Korang takde terfikir ke macam aku fikir...Ala...nape takde.huhuhu..aku pon dengan lajunya menekan mr google untuk mencari maklumat dengan lebih lanjut.Jom..google it!

Now..I knew it!Ceritanya begini..Gambar-gambar kat ats tu sebenarnya kita display kat profile picture adalah sebagai tanda sokongan kita.Korang pernah dengar pasal Tahanan Palestin yang mogok lapar tu?Aku pernah dengar benda ni dalam paer.Aku ada bace artikel benda ni.Oleh kerana kita tidak mampu bersama mereka di saat ini disana,dengan display salah satu gambar kat atas kita dapatlah menyuarakan tanda sokongan kita.Kalau tidak pon,berkongsilah maklumat ini sebagai satu kesedaran kepada kita mengenai saudara sesame Islam kite berjuang menegakkan hak mereka dengan melakukan tindakan nekad mogok berlapar.

Huraian Gambar di atas:
Gamabar sebenarnya menunjukkan gambar tahanan.Warna coklat adalah warna baju tahanan yang ditahan oleh pusat tahanan Israel.Logo yang tertera pada sebelah kanan menunjukkan perkataan "Shabas" yang mane bermaksud Perkhidmatan Penjara Israel.[info lanjut:klik sini]

Sedikit info dari permahaman diri yang serba kekurangan ilmu dan info ini,kenapa pergolakkan berlaku di sana?Ok..Sebenarmya pergolakkan berlaku atas rampasan tanah oleh rejim Israel dan pembinaan haram yang dilakukan mereka menyebabkan hak rakyat penduduk asal atau pemilik tanah penduduk telah diceroboh sesuka hati (tanah hak mutlak rakyat palestis) [info:sini dan sini]

Walaupun tindakan seolah-oleh tiada makna,namun percayalah dengan melakukannya kita mampulah memberi kesedaran bersama.Teruskanlah berdoa buat mereka agar keadilan dapat ditegakkan serta diberi perlindungan buat mereka.Amin...

2 pesanan buat ayut :

ziezah said... Reply To This Comment

yeahh jijah pun support :)

ayut said... Reply To This Comment

:) lets being together to support!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...