-Kawan Aku-

Special: Universiti Malaysia Pahang

Assalamualaikum...

Direct to the point sebab harini aku perlu bekerja keras menyiapkan keje,apa tajuk tu tulis,tu la nak bagitahu yer.Universiti Malaysia Pahang (UMP) ada buat konvokesyen khas baru-baru ni.Teringat waktu diriku berkonvokesyen tetibe.Ok.sudah cukup sudah pasal itu.Meh ler kite terjah apa yang tetibe UMP buat konvokesyen special benor ye ni.

Oooo...Penganugerahan kepada mantan Perdana Menteri Tun Mahathir rupenye.Patutla tetibe ada majlis serba meriah.Sekalung tahniah kepada Tun Mahathir di atas penganugerahan yang diterima.Lebih besar tahniah yer kepada pihak UMP(aku dapat bayangkan dah pihak-pihak belakang tabir tu) kerana akhirnya dapat menganjurkan majlis dengan jayanya(tgk gambar sangat meriah).

love u lah... :)

Nape tetibe UMP plak yang bagi??Ha..Sebenarnya kenapa ea.Okla.Macamni.UMP adalah sebuah universiti teknikal pada dasar ye.Sebelum ni lebih dikenali sebagai Kolej Universiti Kejuruteraan dan Teknikal Malaysia (KUKTEM).Lepas tu dah di'upgrade' dan banyak jugak yang telah diubah,jadilah Universiti Malaysia Pahang yang mane full Universiti Awam di pantai timur semananjung.Ha..perubahan ni berlaku time aku masuk tahun 2007.Tahun ni la baru universiti ni ada lagu sendiri(base on apa fasilitator ckp time aku orentasi dulu la kan).hihihi.So,bila UMP ni lebih teknikalnya lebih kejuruteraannya,maka UMP berhak la nak menganugerahkan 'Ijazah Kehormat Doktor Kejuruteraan Automotif Negara' ni.Lebih-lebih lagi,dalam UMP ni ada kos Kejuruteraan Mekanikal dengan subheading ye on Automotif.Dulu time aku masuk ada 4 je major fakulti,sekarang dah banyak benor fakultinya.hihihi.Maju dah UMP sekarang.Alhamdulillah.Lebih lanjut pasal UMP di sini.

lab kesayanganku...huhuhu

Benda ni sebagai satu encouragement for student sebenarnya.Tun Mahathir tu dijadikan tokoh.Boleh dijadikan panduan untuk menghasilkan sesuatu yang 'out of the box' dalam sesuatu bidang tu.Yela kan Tun Mahathir ni yang lahirkan PROTON.Ala yang proton saga dulu tu tapi sekarang kuar dah PREVE (cantik..but like more my pesona ok!).So,pelajar-pelajar UMP sekalian,buktikan anda boleh!(termasukla Alumni UMP di sini ni -_-") Pastikan orang pernah dengar apa itu UMP yer :)

tu dia..lame boleh tukar baru gitu..hahaha
(pic source: Mr google)

Lebih hebahan pasal Konvokesyen Khas UMP ni,klik sini,sini,sini,dan sini...


Ok.Sudah cukup panjang??Ha..jom buat keje bersama-sama :)

Mekaseh..!!


0 pesanan buat ayut :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...